Zavařené, velmi chutné cukety
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninové zavařeniny se těší velké oblibě. Máte-li v létě přebytky cuket, určitě připravte alespoň pár skleniček zavařených, velmi chutných cuket. V zimě je pak můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninové zavařeniny se těší velké oblibě. Máte-li v létě přebytky cuket, určitě připravte alespoň pár skleniček zavařených, velmi chutných cuket. V zimě je pak můžete…
Sytá polévka se zajímavou příchutí kopru na vás čeká v tomto receptu. Zeleninový základ rozmixovaný v hladký krém je zjemněný smetanou, fazole dodají výživnou složku.…
Drůbeží maso volíme pro přípravu rychlých a jednoduchých pokrmů. S tímto receptem jeden takový připravíte během pár minut a ještě si opravdu pochutnáte. Kousky masa…
Zeleninový bulgur je chutný a zdravý pokrm. Tento recept je ideální pro lehký oběd nebo večeři a je skvělým způsobem, jak zahrnout více zeleniny do našeho jídelníčku.…
Pokud vám často zbývá pečivo, budete se k tomuto receptu rádi vracet. Zapečená rychlovka se sýrem, zeleninou v jemné vaječné směsi, může být rychlou a chutnou večeří, za…
Pokrmy z pánve wok jsou stále oblíbené pro svoji jednoduchou a rychlou přípravu. Šťavnaté kuřecí maso a křupavá cuketa, paprika i brokolice, okořeněné červenou kari…
V sezoně čerstvé zeleniny je velmi výhodné její přebytky zpracovat sterilací na různé pochoutky, které využijeme v zimním období, až bude zelenina nekvalitní nebo drahá.…
Pokud máte rádi slovenskou kuchyni, jistě jste už někdy ochutnali halušky. Nejlepší ovšem jsou ty domácí. Voňavé po smažené cibulce, s křupavou uzeninou. A tentokrát,…
Do mísy vysypeme všechny suché ingredience.Postupně přidáme olivový olej, sušená rajčata, nastrouhanou cuketu, nakonec přilijeme kefír.Vytvoříme těsto, je tužší. Necháme…
Kuchyně jihozápadní Číny je známá pikantními jídly kořeněnými chilli a sečuánským pepřem. Vyzkoušejte kuřecí po sečuánsku připravené v pánvi wok spolu se spoustou…
Něco malého k pivu a vínu. Hodí se k večernímu posezení s přáteli, nebo sledování televize. Pečení slaných pirožků navíc krásně provoní celou kuchyň.
Období cuketové sklizně je zde a my oceníme každý recept, ve kterém tuto zeleninu zužitkujeme. Úspěch u svých strávníků zaručeně sklidíte s dokřupava usmaženými…
Skvělá variace na bramborový salát v odlehčené verzi s cuketou. Pokud rádi zkoušíte nové věci a máte přebytek cuket, recept stojí za vyzkoušení. Nechte ho odležet, chutě…
Jako první nakrájíme maso a promícháme ho s kari a škrobem. Na pánev dáme olej a cibuli a orestujeme. Když je cibulka zezlátlá, přidáme maso. Maso musíme pořádně osmažit…
Pomalý hrnec vaří za nás. Díky moderním technologiím už nemusíme stát u plotny a můžeme využít čas jinak. Takto upravené papriky mají pozitivní účinky na naše zdraví a…
Tato chutná kombinace je výsledkem marinování hovězích nudliček v aromatické směsi bylinek a koření, která dodává masu výraznou chuť a jemnost. Rychlé opečení na pánvi…
Pokud máte na zahrádce přebytky cuket, vyzkoušejte z ní upéct něco sladkého. Tato jednoduchá kakaová buchta bude díky cuketě velmi vláčná. Všechny suroviny stačí smíchat…
Tato lahodná polévka je bohatá na vitamíny, zahřeje a zasytí. Kombinace brambor, cukety a mrkve vytváří lahodnou chuť, kterou doplňuje aromatické koření a čerstvé…
Vepřové jazyky uvaříme společně s kouskem mrkve, cibule, celeru a koření, jak jsme zvyklí při vaření obyčejného vývaru z masa, či kostí (skeletu). Ochladíme ve studené…
Kosti (harfy, žebra) dejte do trouby a pečte při 180 °C cca 25 minut.Po upečení kosti dejte do kastrolu se studenou vodou, osolte a přidejte zeleninu.Vařte a stahujte…
Přemýšlíte, co dalšího uvařit z přebytků cuket? Vychutnejte si cuketu v tomto podání v kombinaci s kuřecím masem jako lehký oběd či večeři. Celý pokrm připravíte v…
Zeleninové ragú je velmi rychlá, lehká a zdravá večeře nebo i odlehčený oběd. Cukety ochotně přeberou chutě koření a medvědího česneku, papriky barevně ozvláštní jídlo.…
Univerzální zeleninové omáčky připravovaly už naše babičky. Příprava je velmi jednoduchá a použití široké. Omáčku z cuket a paprik můžete kombinovat s rýží, k masu nebo…
Vaření z jednoho hrnce ocení snad každý z nás. Chutný bezmasý guláš plný zdravé zeleniny je hotový během pár minut a zvládne ho i úplný začátečník. S čerstvým chlebem se…
Pivo je lék a Češi ho mají nejlepší na světě. Jak se "tekuté zlato" vlastně vaří?
Náš život s celiakií: Jak se najíst ve fast foodu? Bezlepkové burgery jsou rarita a pozor si musíme dávat i na hranolky
Influencer Kovy se rozjel v kuchyni a přiznává: Chci letos poprvé upéct bábovku nebo mramorové řezy podle mámy