Rychlá dvoubarevná buchta s rybízem
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si dvě mísy, jednu na tmavé a jednu na světlé těsto. Vložíme do nich sypké ingredience a smícháme je. Pak přidáme tekuté ingredience a nejlépe ručním šlehačem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si dvě mísy, jednu na tmavé a jednu na světlé těsto. Vložíme do nich sypké ingredience a smícháme je. Pak přidáme tekuté ingredience a nejlépe ručním šlehačem…
Připravíme si dvě mísy, jednu na tmavé a jednu na světlé těsto. Vložíme do nich sypké ingredience a smícháme je. Pak přidáme tekuté ingredience a nejlépe ručním šlehačem…
Na světlý piškotový plát oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem do husté pěny a po lžících střídavě přidáváme mouku a sníh z bílků. Lehce, ale důkladně…
Uděláme kvásek z mléka spolu s cukrem a droždí (teplé mléko a rozdrobené droždí). Kvásek necháme půl hodiny pod utěrkou odpočinout. Potom kvásek nalijeme do mouky,…
V míse smícháme prosátou mouku, s práškem do pečiva, cukrem, kakaem, nastrouhanou čokoládou a kůrou z pomeranče. Zvlášť smícháme mléko, olej, žloutky a šťávu z…
Vejce našleháme s cukrem do pěny, nakonec lehce vmícháme mouku. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, který jsme ještě vymastili a vysypali hrubou moukou ve…
Postup korpus: Mouku, kakao a kypřící prášek smícháme dohromady Bílky ušleháme z 1/3 cukru a žloutky z 2/3 cukru spolu s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem. Pak žloutky…
Postup korpus: Mouku, kakao a kypřící prášek smícháme dohromady Bílky ušleháme z 1/3 cukru a žloutky z 2/3 cukru spolu s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem. Pak žloutky…
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program "těsto". (cca…
První den: Okvětní plátky růže zbavíme bílé spodní části, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do většího hrnce nalijeme 1,0 litru vody, přisypeme okvětní…
Ze všech surovin uděláme vláčné těsto a necháme v chladu odpočinout přes noc. Z těsta vykrajujeme hvězdičky, dáme je na plech s pečícím papírem.Z bílků a cukru…
Máslo s cukrem vymícháme do pěny, postupně zašleháme žloutky. Do směsi přimícháme pekany, studený čaj, mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a lehce vmícháme sníh z…
Čínské zelí očistíme od špatných listů, rozebereme jej a opláchneme ve studené vodě. Pak listy necháme pořádně okapat, nebo osušíme, Z listů si odkojíme jen úplně…
utřeme krupicový cukr s máslem, do krému zašleháme vejce a vmícháme mouku a sůl. Přikryté těsto necháme v chladu asi 30 minut odpočinout. Těsto rozválíme na sílu asi 6…
Žloutky utřeme se 3 lžícemi cukru do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh se zbytkem cukru. Ke žloutkové pěně přidáme povolenou čokoládu spolu s prosetou moukou a práškem…
Kefír nalijeme do mísy a vmícháme cukr, rozpuštěnou Heru (tuk na pečení) s moukou a práškem do pečiva. Přidáme 2 celá vejce a vypracujeme řidší těsto. Těsto vlijeme na…
Krém: Z mléka, vanilkového pudinku a 3 lžic cukru uvaříme běžným postupem hustější pudink. Návod na přípravu je i na pudinkovém sáčku,jen dáme méně mléka. Kastrůlek…
Smícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.Pekáč…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme. Přisypeme mouku se skořicí, čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a kypřidlem, opět promícháme a…
Z mouky, hery, 110 g cukru krupice a žloutků vytvoříme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu do mrazáku.Jablka oloupeme a rozkrojíme na měsíčky. V…
Z mouky, hery, 110 g cukru krupice a žloutků vytvoříme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu do mrazáku.Jablka oloupeme a rozkrojíme na měsíčky. V…
Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Zapracujeme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a vložíme do trouby. V troše nálevu z třešní /višní…
Bílky oddělte od žloutků spolu s cukrem krupicí ušlehejte tuhý sníh. Máslo,cukr moučku,žloutky a citronovou šťávu umíchejte do pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva…
Havelské posvícení provoní malé ořechové koláčky. Pečené podle původního staročeského receptu chutnají božsky
Jídelní rozmary slavných: Zpěvačka Taylor Swift miluje řízek, vodku s colou a tohle hovězí, dušené na víně
Velikonoční trhy v Praze provětrají peněženku: Langoš za 160 Kč, perníčky stojí 250 Kč a marcipán je za 300 Kč