Višňová zmrzlina à la višně v čokoládě
Recept ještě nebyl hodnocenNejraději den předem naložíme višně a to tak, že je smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a rumem. Vložíme do dózy s víkem a dáme do chladničky. Zhruba 2 x…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejraději den předem naložíme višně a to tak, že je smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a rumem. Vložíme do dózy s víkem a dáme do chladničky. Zhruba 2 x…
Do mísy dáme mouku smíchanou s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme trochu vlažného mléka, trošku promícháme a necháme vzejít…
Ze surovin si zaděláme těsto. Buď klasicky v ruce, nebo v pekárně. Pokud je budeme dělat klasicky necháme aspoň 40 minut kynout. Vymažeme si formu máslem a vysypeme…
Na vál dáme ořechy, mouku, cukr, do důlku vejce a nakrájíme na kousky Heru.Zpracujeme těsto a necháme půl hodiny odpočívat v lednici.Do formy dáme pečící papír a na…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak jogurt, olej, prosátou mouku smíchanou se solí,…
Borůvky propláchneme vodou, necháme okapat, dáme do menšího rendlíku, přidáme vodu a krátce povaříme. Následně je propasírujeme přes hustější síto (cedník). Přidáme cukr…
Vejce s cukrem vyšlehejte do husté pěny a pak do ní tenkým pramínkem přilévejte olej, až těsto získá konzistenci majonézy. Pak postupně po lžících přidávejte vše…
Jablka očistíme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Nastrouháme nebo nakrájíme na menší kousíčky, vložíme do hrnce spolu s vodou a polovinou celkového množství cukru a…
Smíchejte v menší misce mouku, cukr a sůl. Do směsi přidejte margarín tak, aby vznikla drobenka. Vodu přilévejte jako poslední, podle potřeby. Vznikne hladké nelepivé…
Připravíme si formu - na dno pečící papír, kraje potřít olejem. Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět…
Vejce s oběma cukry ušleháme.Po ušlehání zamícháme ostatní suroviny. Pak těsto dáme na vymazaný plech, na jeho povrch klademe lehce v odstupech lžičkou marmeládu.Dáme…
Z droždí, trochy cukru a teplého mléka připravíme kvásek, zakryjeme hrneček talířkem. Necháme cca 15 min vykynout. Do mísy prosijeme mouku, rozmícháme v ní sůl, kardamon…
Ostružiny opláchneme, scedíme a vložíme do menšího rendlíku. Přilijeme 80 ml vody, krátce povaříme a přes hustější síto - cedník propasírujeme.Přidáme cukr, mletou…
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně přidáváme cukr, vodu, olej a žloutky, nakonec ručně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Hmotu rozdělíme na polovinu a…
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně přidáváme cukr, vodu, olej a žloutky, nakonec ručně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Hmotu rozdělíme na polovinu a…
Vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.Mezitím na struhadle nastrouháme oloupaná jablíčka. Hrubost záleží na vašem vkusu. Pokud budete strouhat na jemno (jako sýr)…
V hrnci smíchejte víno, oba cukry a skořici, zahřívejte za stálého míchání na středním plameni, dokud se cukr nerozpustí. Trvá to asi dvě minuty. Pak do hrnce narovnejte…
Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V míse smícháme mouku, oba cukry a prosátý kypřící prášek. Promícháme, přidáme celé vejce a mléko. Nyní…
Nejdříve si připravíme kandovaný pomeranč - nakrájejte pomeranč na tenké plátky. V rendlíku se silným dnem rozpusťte 225g cukru a 125ml vody - vznikne sirup. Až se cukr…
Tradičním způsobem uděláme palačinkové těsto, necháme ho nejméně půl hodiny odležet, aby mouka dobře nabobtnala a pak usmažíme palačinky. Do mikrotenového sáčku dáme…
Vejce s cukry vyšleháme do pěny. Šleháme asi 10 minut. Přidáme olej, Malibu a střídavě mléko a mouky smíchané s práškem do pečiva a kokosem. 1/3 těsta obarvíme kakaem.…
Troubu předehřejeme na 120°C. K bílkům kápneme ocet, cukr promícháme se škrobem a vanilkou. Z bílků šleháme sníh, když zbělají, zašleháme do nich cukr se škobem a…
Do malého kastrůlku nakrájejte celé máslo a přidejte na jednotlivé kostičky rozlámanou čokoládu. Vše pozvolna rozpusťte ve vodní lázni.Vejce vyšlehejte vhodným šlehačem…
Jak na dokonalý rakouský makovec bez mouky: O vláčnost se postarají vajíčka, o nadýchanost sníh
Pozor na skrytý gluten! Jak začít s bezlepkovou dietou snadno a rychle?
Jak v obchodě poznat kvalitní povidla? Hledejte výrobek bez aromat, barviv a zahušťovadel, říká Lukáš Medek