Lilky s neapolskou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNeoloupaný lilek nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Posolíme, přikryjeme a necháme asi 30 minut odležet.Mezitím připravíme omáčku. V nepřilnavé pánvi necháme v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Neoloupaný lilek nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Posolíme, přikryjeme a necháme asi 30 minut odležet.Mezitím připravíme omáčku. V nepřilnavé pánvi necháme v…
Mléko přiveďte k varu, osolte, přidejte nastrouhané sýry a vsypte mouku, vše míchejte do zhoustnutí. Když je mouka provařená, nalijte vzniklou kaši do pekáče, rozetřete…
Udělám kvásek - rozdrobím droždí, posypu cukrem a poliji vlažným mlékem - nechám vzejít.Smíchám všechny sypké suroviny na těsto - mouku, vanilkový cukr, sůl. Přidám…
Změklé máslo utřeme s vejci, přidáme oba cukry a prosátou mouku s práškem do pečiva. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko.Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme…
Hladkou mouku zpracujeme s máslem, solí a vodou na nelepivé těsto. Dáme do chladna na 30 minut odpočinout. Formu o šíři 28 cm vymažeme tukem a zapneme troubu na 220 °C.…
Zapneme troubu na 170°C, na plech položíme formičky (silikonové koláčky) a do nich vložíme papírové košíčky. Připravíme ovoce, nejlépe směs, ale může být i jeden druh,…
Nejprve ušleháme bílky s cukrem (cca 10 minut) do tuha, pak dáme na plech pečící papír, který jsem složila podélně a opět narovnala, abych mohla těsto natřít na dva…
Připravíme jako první náplně. Džem smícháme s pudinkovým práškem a skořicí. Tvaroh smícháme se smetanou, cukrem, vejci a pudinkovým práškem.Změkle máslo vyšleháme se…
Z vlažného mléka odebereme 80 ml mléka, rozmícháme v něm droždí s 1 lžící krupicového cukru a1 lžící mouky. Necháme 15 minut vykynout kvásek. Do mísy prosejeme mouku,…
Předehřejeme troubu na 180° C. Do misky prosejeme odváženou mouku s kypřícím práškem a přidáme cukry. Žloutky rozšleháme vidličkou v mléce a přidáme olej. Z bílků se…
Nejprve uvaříme pudink dle návodu na obalu a necháme za občasného promíchání vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků do dvou misek. Zapneme troubu na 180°C a necháme…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby dáme jako první vlažnou vodu, olej, pak prosátou mouku smíchanou se solí, nahoru…
Smetany ke šlehání vyšleháme do husta, zašleháme do nich cukr, zakysané smetany, tvaroh a podle chuti ještě dosladíme.Žloutky vyšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem,…
Vařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na vál postupně nasypeme 200 g hrubé mouky a brambory po částech rukama „natřásáme“ – odtud název. (Já jsem…
Vdolky: Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Vařené studené brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní…
Vejce ušleháme s cukrem (Z bílku sníh). Přidáme horkou vodu a vanilkový cukr a polohrubou mouku, kypřící prášek. Nakonec zlehka vmícháme bílek. Upečeme korpus. Krém-1/4…
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, lžíci cukru a 2 lžíce mouky (vše z připraveného, odváženého množství) a necháme 20 minut pracovat.K hotovému kvásku přidáme zbytek…
4 vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky důkladně promícháme, smícháme s 1 celým vejcem a s mlékem. Přidáme vanilku, 1/2 čajové lžičky soli a dvě vrchovaté lžičky…
V jedné míse spolu smícháme všechny suché ingredience (mimo čokolády ). Do druhé mísy dáme mléko, vejce a máslo a také smícháme. Sypkou hmotu z první mísy postupně…
Zapneme troubu na 190° C a plech vyložíme papírem na pečení nebo podložkou. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům…
Jahody nakrájíme na menší kousky, dáme je nejlépe do skleněné dózy, prosypeme cukrem, uzavřeme a necháme v chladničce zhruba 4 hodiny. Můžeme ale nechat i déle. Občas…
Mrkev nastrouháme na jemno, očištěná jablka na hrubo. Všechny suroviny smícháme a rozetřeme do koláčové formy, vymazané a vysypané hrubou moukou, nebo vystlanou pečícím…
Z uvedených surovin ručně nebo v robotu vytvoříme drobenku. Dvě třetiny drobenky přendáme na plech s okrajem vyložený papírem na pečení, uhladíme a přitiskneme rukou…
Všechny suroviny, kromě másla, dáme do mísy a vytvoříme těsto (pokud se bude zdát těsto moc lepivé, přidejte trochu mouky, ale ne moc). Zakryjte a nechte na 15 minut…
Letem masovým světem: Vše co potřebujete vědět o hovězím. Jak ho vybrat, jak zamrazit i na co se která část při vaření nejlépe hodí
Grilování levou zadní: Jaké oleje použít na marinádu a čím ji nejlépe dochutit?
Tesco slaví 5 let úspěšného úsilí v oblasti snižování potravinového odpadu