Bezlepkový borůvkový koláč s drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s částí cukru, postupně k němu přidáme všechny ostatní ingredience. Nakonec vmícháme vyšlehaný bílek. Těsto vlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s částí cukru, postupně k němu přidáme všechny ostatní ingredience. Nakonec vmícháme vyšlehaný bílek. Těsto vlijeme…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme a poté zašleháme i mouku s kypřidlem a kakaem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto…
Na těsto smícháme jogurt s polohrubou moukou, cukrem, rumem, mlékem, práškem do pečiva a žloutky. Umícháme polotuhé těsto, které nalijeme do vymazané dortové formy. Z…
Na těsto smícháme jogurt s polohrubou moukou, cukrem, rumem, mlékem, práškem do pečiva a žloutky. Umícháme polotuhé těsto, které nalijeme do vymazané dortové formy. Z…
Vejce vyšleháme s cukrem, vmícháme i jogurt, olej a kypřící prášek. Nakonec po částech zapracujte i mouku. Těsto je konzistencí podobné jako třeba na bublaninu, hustější…
Plech vyložíme papírem na pečení (po délce na rubu si vyznačíme čáry na dva pruhy po 7 čarách s mezerami od sebe vzdálenými cca 1,5 cm na šířku prstu nebo papír na…
Plech vyložíme papírem na pečení (po délce na rubu si vyznačíme čáry na dva pruhy po 7 čarách s mezerami od sebe vzdálenými cca 1,5 cm na šířku prstu nebo papír na…
Ušleháme bílky se solí do pevného sněhu a nakonec zamícháme cukr. Pak postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a naposledy lehce vařečkou vmícháme strouhané mandle…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Jako první do nádoby vlijeme vlažnou vodu a přidáme rozpuštěné, ale vlahé máslo. Obě dvě mouky…
Vyšlehat žloutky s cukrem do pěny, pomaličku přisypávat mouku do žloutkové směsi a nakonec přidat a metličkou opatně přimíchávat tuhý sníh z bilku.Vylít na pečící papír,…
Změklé máslo nakrájíme, přidáme moučkový a vanilkový cukr, zpracujeme. Do hmoty přidáme vejce a nakonec prosátou hladkou mouku ( dělala jsem to ručně, ale jen krátce). …
Na vál dáme mouku, krupicový cukr, mleté ořechy, změklé máslo, žloutek a 1 sáček vanilkového cukru. Ze všech těchto surovin dobře zpracujeme těsto.Do mlýnku na maso…
Nejprve vyšleháme cukr s vejci do pěny, poté k nim přidáme mouku, jedlou sodu, kefírové mléko a olej a pečlivě promícháme. Hotové těsto nalijeme do předem připraveného…
Den předem v PH (pomalý hrnec) s minimálním množstvím vody dáme ovařit uzené koleno. Uložíme ho do chladna, spolu s rosolem, který tam vznikne.Druhý den na rozpuštěném…
Televizní pořady o vaření nás mnohdy inspirují k vyzkoušení toho, co se nám líbilo. Paní Bohdalová je vynikající kuchařka a na její recepty se vždy můžeme spolehnout.…
Blíží se víkend, upečte své rodině vláčnou a nadýchanou snídani z cukety. S přípravou této jednoduché lité buchty vám mohou pomoci i děti. Po upečení stačí pocukrovat…
Máslo, cukr a žloutky vyšlehejte. Přidejte kůru, vanilku a postupně mouku. Zpracujte těsto a nechte alespoň 2 hodiny zabalené ve fólii v lednici. Ideálně přes noc.Těsto…
Máslo, cukr a žloutky vyšlehejte. Přidejte kůru, vanilku a postupně mouku. Zpracujte těsto a nechte alespoň 2 hodiny zabalené ve fólii v lednici. Ideálně přes noc.Těsto…
Tato pečená vepřová žebírka potěší každého milovníka dobrého jídla. Pečte je tak, aby každý kousek dosáhl dokonalé šťavnatosti a křupavosti. Pak se stane pochoutkou na…
Může být voňavější a lahodnější dezert než čokoládový? Tento možná působí složitě, ale zvládne ho i začátečník. Pokud vydržíme a necháme ho odležet do druhého dne, stane…
Moučník ve tvaru rolády má mnoho předností. Není složitý na přípravu, dobře se uchovává i servíruje. Proto jsou rolády častou součástí všech oslav. Tato roláda s tenkým…
Tři druhy cukroví v cukuletu: Tatrankové pracny, hrnečkové kokosky nebo ořechové pusinky zvládne každý
Dip muhammara: Kouřovou chuť dodají pečené papriky a pikantní chilli vločky. Báječně ladí s grilovaným masem nebo s pita chlebem
Praotec Čech si pochutnával na pečené zvěřině a říčních rybách, k tomu popíjel medovinu