Lahodné řezy
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přikapáváme olej a vodu, přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.Dáme na vymazaný a vysypaný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přikapáváme olej a vodu, přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.Dáme na vymazaný a vysypaný…
Do mírně teplého mléka nasypeme cukr, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít. Do mísy zatím dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, olej a nakonec vzejitý kvásek. Vařečkou…
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, žlotky, rum a promícháme. Poté postupně přidáváme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec…
Do vlažného mléka oddělíme 1 lžíci cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Přidáme do mouky, pak vejce, olej, kypř. prášek a ostatní ingredience. …
Nejprve vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Přimícháme ke šlehačce zbytek surovin na krém.Sušenky nalámeme na malé kousky a můžeme začít vrstvit.Na dno skleničky dáme…
Udělame kvásek - teplé mléko, do něj trošku cukru a droždí, rozmícháme a necháme nakynout. Po vykynutí kvásku dáme do mísy zbytek surovin, vše zamícháme a vypracujeme…
Café Frappé má sice francouzský název, ale jeho původ je ryze řecký. Pod tímto názvem se však neskrývá nic jiného než ledová káva s hustou pěnou, která v parných dnech…
Potřebujete se v horkém létě zchladit? Vhod jistě přijde poctivá domácí zmrzlina, kterou si člověk rád dopřeje po celý rok. Recept na jednu takovou tu máme a stačí na ni…
Do nádoby od robota dejte změklé máslo, cukr, špetku soli a vše vyšlehejte do světlé pěny.Dále zapracujte vejce, mléko a lžičku vanilkového extraktu. K mouce přisypte…
1) Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu buď vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou, anebo ji vyložte pečícím papírem. 2) Vejce vyšlehejte s cukrem do…
Mouku, cukry a jemně nastrouhanou citronovou kůru smícháme v míse.Přidáme vejce se změklým máslem a vypracujeme hladké těsto, podle potřeby můžeme po troškách přidat i…
Hledáte skvělý moučník, který se hodí pro zvláštní a slavností chvíle? Pak jste narazili na ten pravý recept, který stojí za vyzkoušení. Nadýchané těsto, vanilkový krém…
Hledáte skvělý moučník, který se hodí pro zvláštní a slavností chvíle? Pak jste narazili na ten pravý recept, který stojí za vyzkoušení. Nadýchané těsto, vanilkový krém…
Pro letní moučníky je typické ovoce, jako například rybíz, který budeme potřebovat v tomto léty osvědčeném receptu. Koláč není složitý na přípravu, jeho nakyslá chuť…
Řezy, které se liší barvou použitého Vitacitu. Ale vždy dobré, nakyslé, pikantní a vonící po ovoci. Tvarohová náplň moučník zvlhčí a vrchní želé i náležitě ochutí. Je to…
Máslové sušenky ozvláštníme drobnými voňavými lístky levandule, které přidáme do těsta. Po upečení můžeme sušenky ozdobit obarvenou bílkovou polevou, kterou posypeme…
Brioška je typ pečiva, pocházející z Francie, nápadně připomínající mazanec. Z briošek můžete připravit sendviče, plněné nasladko nebo naslano, dle vaší chutě, anebo je…
Mramorová bábovka, která voní banánem a je šťavnatá díky jablíčku, to je skvělý tip na nedělní moučník. Použijete-li ještě ozdobnou formu na bábovku a poprášíte cukrem,…
Čokoládové sušenky Oreo s vanilkovou náplní se pro svou chuť často používají jako surovina k výrobě dalších moučníků. Zde jsou použity jak do korpusu, tak do tvarohové…
Klasické strojkové cukroví připravujeme hlavně na Vánoce, hodí se ale i k jiným slavnostním příležitostem. Křupavé banánky z těsta provoněného rumem slepujeme Nutellou a…
Tento jablečný, na přípravu nenáročný koláč, se také nazývá americký. Právě pro jeho jednoduchost je velmi oblíbený. Těsto můžete ještě dále vylepšovat třeba rozinkami,…
Češi tomuto moučníku říkají německý koláč a Němci naopak český koláč. Nevíme sice, kde je pravda, ale koláč je výborný. Stojí za to ho vyzkoušet. Vysoké kopce nádivky s…
Češi tomuto moučníku říkají německý koláč a Němci naopak český koláč. Nevíme sice, kde je pravda, ale koláč je výborný. Stojí za to ho vyzkoušet. Vysoké kopce nádivky s…
Převalované vdolečky mohou připomínat listové těsto. Klasické kynuté je právě při převalování doplněno o celé máslo s trochou mouky, takže vytvoří ono lístkování.…