Koláč s dušenýma hruškama
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme mouku, cukr a máslo. Těsto dobře rukama zpracujeme, zabalíme do alobalu a vložíme na 30 minut do chladničky. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme mouku, cukr a máslo. Těsto dobře rukama zpracujeme, zabalíme do alobalu a vložíme na 30 minut do chladničky. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme…
Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nastrouháme nebo pokrájíme na menší kostky. Dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme cukry, citronovou kůru a šťávu…
Z bílků a cukru ušleháme hustý sníh, opatrně vmícháme žloutky, ořechy a piškoty, do kterých jsme zamíchali prášek do pečiva. Rožetřeme na plech vyložený pečícím papírem…
Meruňkový koláč s dozlatova upečenou drobenkou je ideálním moučníkem, na kterém si všichni pochutnají. Příprava koláče je velmi snadná. Místo meruněk můžeme použít i…
Meruňkový koláč s dozlatova upečenou drobenkou je ideálním moučníkem, na kterém si všichni pochutnají. Příprava koláče je velmi snadná. Místo meruněk můžeme použít i…
1 těsto: 3 vajíčka si vyšleháme s 1 hrnkem krupic. cukru, přidáme ½ hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky smíchané s 1 práškem do pečiva, vlahé mléko dle potřeby a kapku…
Ve vlažné vodě rozmícháme lžičku cukru a droždí a necháme 15 minut stát.Do mísy pak přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme volnější těsto, které necháme asi 30-40…
Marokánky patří mezi klasiku vánočního pečiva. Vyhledávají je hlavně ti, kteří nemusí takové suché a cukrované. Někdo zdobí klasicky čokoládou spodní stranu placiček,…
Do nejednoho cukroví patří zapracovat pouze žloutek a zbylé bílky se zatím kupí v ledničce, dokud je nepoužijeme na výrobu jiného cukroví, nebo třeba tohoto chlebíčku.…
Vánočního cukroví je nespočetně druhů. Zároveň je v dnešní uspěchané době je žádoucí, aby jeho příprava nestála moc času. Vyzkoušejte tedy recept na medové kornoutky.…
Snadné malé lívanečky plněné Nutellou výborně chutnají jako snídaně, večeře nebo sladký oběd. Vyzkoušejte i vy naši malou vychytávku a usmažte si podle receptu plněné…
Přebytek bílků můžeme zužitkovat při pečení tohoto výtečného chlebíčku. Bílkový sníh smícháme s moukou a máslem a přidáme bohatou porci ořechů, kandovaného ovoce a…
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme vyšlehat kokosové mléko a olej. Nakonec vmícháme kukuřičnou hladkou mouku s práškem do pečiva a kořením medový perník. Rozpuštěnou…
Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Všechny sypké ingredience prosejeme do mísy, promícháme a přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná…
Nadýchaný a vláčný mazanec rozvoní domov zejména na svátky jara, tedy Velikonoce. Usnadnit práci si můžeme díky domácí pekárně, která nám vypomůže s výrobou těsta. A…
Klasický recept i pro začátečníky, jak lehce bez námahy připravit chutný zákusek s jakýmkoliv letním nebo kompotovaným ovocem. Pokud bychom chtěli použít ovoce mražené,…
Drobné dortíky plněné lahodným krémem a ozdobené čerstvými malinami zaujmou na první pohled. Krém je navíc díky limetce osvěžující a chutná skvěle. Zajímavou chuť mu…
Přestože jde o jednoduchý recept, výsledný koláč chutná skvěle. Vychutnáme si v něm osvědčenou kombinaci tvarohové náplně a švestek, které ochutíme skořicí. Povrch…
Není nad klasické cukrářské dobroty. Tyto kremrole jsou z máslového těsta, jen mírně sladké. Pokud jste je ještě nikdy nezkoušeli upéct, věřte, že je to jednodušší, než…
Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky, s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, a to nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené…
Punčový dort vznikl již někdy za první republiky, a to nejspíš velkou náhodou, jelikož jej cukráři připravovali ze zbytků korpusů jiných dortů. Ovšem dort z tohoto…
Punčový dort vznikl již někdy za první republiky, a to nejspíš velkou náhodou, jelikož jej cukráři připravovali ze zbytků korpusů jiných dortů. Ovšem dort z tohoto…
Naladit vánoční atmosféru můžeme snadno i s tímto horkým nápojem. Vůně hřebíčku, badyánu a skořice ve spojení s medem, rumem a vínem provoní celý domov. Nápoj si však…
Nejprve z uvedených ingrediencí připravíme pouhým smícháním a krátkým, ale důkladným propracováním těsto.V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 160…
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Retro okénko: Vzpomínáte na lančmít? I dnes se vyrábí podle norem z roku 1989. Víme, kde ho sehnat a kolik za něj zaplatíte
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná