Marokánky hned k jídlu, křupavé
Recept ještě nebyl hodnocenKřupavé marokánky přinášejí dokonalou kombinaci sladkého kandovaného ovoce, voňavých ořechů a jemně křupavého čokoládového povrchu. Tento rychlý a snadný recept vám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křupavé marokánky přinášejí dokonalou kombinaci sladkého kandovaného ovoce, voňavých ořechů a jemně křupavého čokoládového povrchu. Tento rychlý a snadný recept vám…
Kynuté těsto je vskutku univerzálním nástrojem, ze kterého můžete připravit různorodé pečivo. A jelikož děti mají sladké pečivo rády, potěšte je mikulášskou výslužkou v…
Když je venku zima a sychravo, je čas na hrnek čaje či kávy a k němu něco dobrého na zub. Máme pro vás alkoholem lehce provoněnou roládu, která zažene všechny vaše…
Když je venku zima a sychravo, je čas na hrnek čaje či kávy a k němu něco dobrého na zub. Máme pro vás alkoholem lehce provoněnou roládu, která zažene všechny vaše…
Kávový likér ovoněný vanilkou, rumem a whisky můžete nabídnout ke kávě a něčemu sladkému na zub. Určitě si jej na Vánoce připravte, udělá radost vám i vašim blízkým.…
Rafinovaný moučník s vloženými sušenkami v chutném krému připravíte během dvou hodin. Celý moučník zahalte polevou z kvalitní čokolády. Pochutnat si na tomto dezertu…
Krémová buchta s banánem je dokonalým spojením nadýchaného těsta a svěžího banánu. Vyznačuje se bohatou krémovou náplní a plátky čerstvého banánu, které dodávají každému…
Ořechová roláda v tomto pojetí se stává luxusním dezertem pro slavnostní příležitosti. Připravte ji k nedělní kávě, na rodinnou oslavu, nebo na setkání s přáteli.…
Tyto lahodné knedlíky jsou ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Jsou plné ovocné svěžesti, jemně sladké a mátově voňavé. Podávají se s cukrem,…
Dozlatova usmažené kousky kuřecího masa, přelité sladkokyselou omáčkou, podávané s jasmínovou rýží a příjemně osvěžujícím fenyklovo-okurkovým salátem, to je skvělý oběd,…
Dozlatova usmažené kousky kuřecího masa, přelité sladkokyselou omáčkou, podávané s jasmínovou rýží a příjemně osvěžujícím fenyklovo-okurkovým salátem, to je skvělý oběd,…
Sklizeň švestek je v plném proudu a pokud přemýšlíte, jak je využít a patříte mezi milovníky všeho pálivého, můžete z nich připravit chilli švestkovou omáčku. Pikantní…
Češi tomuto moučníku říkají německý koláč a Němci naopak český koláč. Nevíme sice, kde je pravda, ale koláč je výborný. Stojí za to ho vyzkoušet. Vysoké kopce nádivky s…
Češi tomuto moučníku říkají německý koláč a Němci naopak český koláč. Nevíme sice, kde je pravda, ale koláč je výborný. Stojí za to ho vyzkoušet. Vysoké kopce nádivky s…
I ti, kdo musí, nebo chtějí jíst bezlepkově, mohou mlsat. Zdravější varianta muffinů je připravena za použití bezlepkové mouky, medu, jablek a oříšků. Bude chutnat i těm…
Různorodé tvary vykrájené z medového těsta plného koření, to jsou tradiční perníčky. Jejich povrch zdobíme tradičně bílkovou polevou připomínající sníh. S jejich…
Patříte mezi milovníky čokoládových dortů? Máme pro vás tip, kdy čokoládový korpus potřeme krémem ze šlehačky a mascarpone, ochucený vaječným koňakem. Při podávání…
Přímo na plechu jsem vyválela malým válečkem těsto a na něj nanášela nádivky.Je třeba před zdobením i po něm nechat těsto ještě nakynout, protože těch náplní je tam…
Lahodné moučníky nemusíte péct jen v troubě, ale bezvadná je také příprava v remosce. Vyzkoušejte například buchtu Himaláje, která je díky tvarohové náplni a ovoci…
Všechny suroviny na korpus smícháme, pečeme v troubě na 160 stupňů cca 35-40 minut. Necháme vychladnout.Smetanu vyšleháme do tuha, poté zašleháme mascarpone, cukr a…
Změklou Heru nakrájejte na menší kousky a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do směsi postupně zašlehávejte vejce a následně po částech vmíchejte jemně nastrouhaná jablka a…
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Pak ve větší míse vyšleháme máslo s cukrem, přidáme žloutky, kůru, jogurty a nakonec mouku s práškem. Bílky vyšleháme do tuha a…
Svařit 1,5 litru vody s 1 kg cukru krupice (do rozpuštění cukru), nechat chvilku zchladnout.Ostrouhané citrony nakrájet na slabá kolečka, naskládat do zavařovací…
Bílky našleháme elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí se špetkou soli do tuhého sněhu a pak postupně přisypáváme cukr, až je sníh znovu tuhý a lesklý. Na plech…
Podle Ladislava Špačka lze konzumovat chlebíčky jen jedním způsobem: Vlezte si do vany, zhasněte a jezte, říká expert na etiketu
Bylinky v soli: Dokonalý způsob, jak uskladnit pažitku nebo petržel. Sůl je uchová šťavnaté a plné chuti
Ekologie v kuchyni: Jak šetřit přírodu i svoji peněženku? Tyhle tipy vám ukážou cestu!