Nafoukané trubičky
Recept ještě nebyl hodnocenChtěli byste si doma vychutnat kremrole jako z cukrárny? S námi je budete mít ještě lepší. Základem je domácí listové těsto, které je sice pracné, ale bohatě se vám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chtěli byste si doma vychutnat kremrole jako z cukrárny? S námi je budete mít ještě lepší. Základem je domácí listové těsto, které je sice pracné, ale bohatě se vám…
Klasický velikonoční beránek ozdobí náš sváteční stůl. Připravíme ho jednoduše z třeného těsta, které provoníme rumem a citronovou kůrou. Pak už jen stačí dobře…
Vraťte se v čase do sedmdesátých let minulého století a připravte si skvělý pařížský salát dle tehdejších norem. Odměnou vám bude skvělá svačinová pochoutka, která…
Hovězí krk patří mezi tužší kus masa, který si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. My jsme…
Dunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a…
Dunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a…
Utopenci - ryze český fenomén, známý po celém světě. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typická hospodská jídla, podávaná jako lahůdka k pivu. Receptů na utopence je…
Beránek s vůní strouhaného kokosu je snadný na přípravu, stačí všechny suroviny umíchat v míse v hladké těsto a navrstvit do formy na beránka. Po upečení nechte beránka…
Oblíbený jahodový nanuk Mrož inspiroval nejednu hospodyňku k vyzkoušení receptu na báječné řezy. Chutnají stejně, proto si milovníci této zmrzliny přijdou na své.…
Upéct tento oblíbený moučník zvládne i začátečník. Řeč je o perníku, kefírová varianta oblíbeného dezertu je navíc krásně vláčná jako obláček. Tento recept nabízí…
Malé vařené knedlíčky z kynutého těsta v sobě skrývají voňavé a sladké jahody. Na talíři knedlíčky podáváme posypané strouhaným tvarohem nebo kysanou smetanou s…
Malé koláčky s různými druhy náplní neodmyslitelně patří na každý svatební stůl. Ať jich připravíte jakékoliv množství, nikdy nezbydou, protože jsou zkrátka božské.…
Poctivý máslový krém s griliášem se do laskonek hodí nejvíce. Je tou nejlepší kombinací k chuti kokosových laskonek. Naplněné laskonky ozdobené rozpuštěnou čokoládou…
Mřížkový koláč z křehkého lineckého těsta patří mezi nostalgické vzpomínky na mléčné bary. Nejčastěji se prodávaly s tvarohovou nádivkou a pikantní marmeládou.…
Bagely jsou velmi oblíbené pečivo v anglosaských zemích. Našly si ale cestu i do tuzemských kuchyní. Hodí se výborně k obložení i jako přílohové k salátu. Jejich výhodou…
Milovníci máku, ani o Velikonocích nemusíte být ošizeni o svoji oblíbenou surovinu! Velikonočního beránka připravíte snadno z tvarohového těsta s přídavkem máku. Díky…
Čerstvé zelí je jednou z těch nejdostupnějších surovin. Lze ho použít jako přílohu, ale stejně tak dobře může chutnat s čerstvým pečivem k odlehčené večeři. V zimě je…
Cheesecake je typickým americkým dezertem. Tradičně se smetanový dort peče, ale hned druhou nejoblíbenější variantou je ten nepečený, třeba se svěží chutí limetek. Tento…
Čím déle necháme těsto kynout a mezitím mu věnujeme péči s propracováním, tím víc se nám odvděčí svojí nadýchaností a jemností. Jinak tomu není ani u toho velikonočního…
Co by to bylo za Velikonoce bez tradičního beránka na sváteční tabuli? Tento beránek je příjemně lehký a vláčný díky jogurtovému těstu. Rozinky, sušené ovoce, sekané…
Toto univerzální těsto, které se používá na sladké i slané pečení, je zde vylepšeno zvláštním způsobem. Při vyvalování těsta se podsypává směsí ořechů a cukru a tím se…
Máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Potom vám zachutná i hrnkový koláč s rebarborou a drobenkou. Připravený je velmi rychle, proto nemusíme v kuchyni trávit mnoho…
Tvarohová náplň na tenoučkém korpusu z křehkého máslového těsta, nahoře pokladená pokrájenými jahodami a posypaná máslovou drobenkou. Tento lahodný, máslem a jahodami…
Ozdobou každé oslavy je rozhodně dort. Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, který se vám vždy povede. Díky oleji bude i dostatečně vláčný. Recept může působit složitě,…