Zapečené palačinky s tvarohem a borůvkami
Recept ještě nebyl hodnocenZ mléka, vajec, soli, mouky, cukru, připravíme hladké těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout. Na pánvi potřené olejem upečeme tenké palačinky.Zapneme troubu na 180…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mléka, vajec, soli, mouky, cukru, připravíme hladké těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout. Na pánvi potřené olejem upečeme tenké palačinky.Zapneme troubu na 180…
Piškotová roláda je oblíbený moučník. Její příprava vám nezabere moc času a i když se to nezdá, zvládnou ji i začátečníci. Vyzkoušejte tuto, kakaovou, plněnou…
Piškotová roláda je oblíbený moučník. Její příprava vám nezabere moc času a i když se to nezdá, zvládnou ji i začátečníci. Vyzkoušejte tuto, kakaovou, plněnou…
Jablečný dortík je nepečený dezert, který spojuje svěžest šťavnatých jablek s jemnou a voňavou skořicovou pěnou. Tento lehký a lahodný dortík je perfektní volbou pro ty,…
Zapečená mléčná a pudinková rýže se sezónním ovocem bude chutnou sladkou večeří, nebo odpolední svačinou pro děti. I mnozí dospělí nepohrdnou porcí této sladké dobroty k…
Jablkový koláč s dvojí náplní, tvarohovou a jablečnou, mezi dvěma druhy těst, vonící skořicí a vanilkou, je výjimečně dobrý. Se šálkem dobré kávy nebo čaje bude tím…
Velké kynuté buchty, plněné čerstvými švestkami a makovou náplní, jsou opravdovou pochoutkou. Do pečení se mohou pustiti i začátečníci, s naším podrobným návodem je…
Časově náročnější na přípravu, ale o to chutnější moučník - to je kokosový jablečník. Nadýchaný korpus ve spojení s jablečnou náplní a smetanovo-kokosovým krémem vás…
Výborný dort, který pochází z Arménie, tvoří pláty z medového těsta, které jsou promazané jemným máslovým krémem dochuceným Salkem. Povrch posypeme rozdrobenými odkrojky…
Výborný dort, který pochází z Arménie, tvoří pláty z medového těsta, které jsou promazané jemným máslovým krémem dochuceným Salkem. Povrch posypeme rozdrobenými odkrojky…
Klasický nepečený dort s jablíčky podle našich babiček a maminek jistě zná mnoho z nás. V tomto receptu najdete smetanovou obměnu, kde je i tvaroh a kalvádos. Výčtu…
Lahodná kombinace jablek a tvarohu v tomto receptu vyniká. Moučník, který při pečení provoní celý dům a svou vláčností a výbornou chutí si vás okamžitě získá. Moučník je…
Sklenice kysaného zelí vám vydrží v chladu celou zimu. Kvašená zelenina podporuje trávení, zachovává cenné látky a obsahuje vitamíny. Připravte si pár sklenic podle…
Křehké a nadýchané koláčky z listového těsta plněné jemným tvarohovým krémem jsou neodolatelnou kombinací lehkosti a tradiční chuti. Sladký tvaroh uvnitř dokonale…
Recept na rychlé tvarohové věnečky, jejichž těsto nemusí kynout. Stačí smíchat všechny suroviny a vypracovat vláčné těsto. Věnečky jsou naplněny ořechovou náplní a pokud…
Recept na rychlé tvarohové věnečky, jejichž těsto nemusí kynout. Stačí smíchat všechny suroviny a vypracovat vláčné těsto. Věnečky jsou naplněny ořechovou náplní a pokud…
Jablečno-mrkvový moučník s ořechy a krémem je lahodný a vláčný dezert, který v sobě spojuje svěžest jablek, sladkost mrkve a křupavost ořechů. Tento zdravější moučník…
Křehké linecké cukroví je na vánočním stole klasika. Ochutnejte ho v pozměněné verzi s kukuřičnou moukou, provoněné mandlovou esencí. Namísto obvyklého slepování…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Těsto: 125 g tuku, 125 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 ČL prášku do pečiva, z těchto surovin vypracujeme těsto, které vytlačíme do…
Těsto: 125 g tuku, 125 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 ČL prášku do pečiva, z těchto surovin vypracujeme těsto, které vytlačíme do…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Nejdříve si připravíme náplň, aby nám vychladla. Mléko přivedeme k varu, přidáme mák a mírným varem asi 3 minuty za stálého míchání provaříme. Stáhneme z plotny a …
Kouzlo staré monarchie: Išlské dortíčky miloval sám císař Franz Josef. Podle receptu Marie-Janků Sandtnerové jsou nejlepší
Krevetový koktejl býval nejoblíbenějším jídlem v Británii, dnes se podává spíše jako vtip
Jako z ráje: Dejte si smetanový Margot dort s kokosovo-rumovou příchutí!