Dort s pařížským krémem
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta…
Bielka a štipku soli rozšľaháme. Dáme nad paru a postupne pridávame kryštálový cukor a šľaháme nad parou, až úplne do tuha. Dáme dolu z pary a postupne zašľaháme…
Bielka a štipku soli rozšľaháme. Dáme nad paru a postupne pridávame kryštálový cukor a šľaháme nad parou, až úplne do tuha. Dáme dolu z pary a postupne zašľaháme…
Pokud máte rádi kávu a vaječný likér, je pro vás tento recept správnou volbou. Kávu najdete v těchto řezech natřenou na těstě ve směsi s vaječným likérem a navíc i v…
Hrníčkové koláče jsou jedny z nejvděčnějších. Žádné vážení, jen smíchat. Vrstva tvarohovo - pudinkové náplně bude skvělé podloží pro jakékoliv letní i konzervované…
Lahodný francouzský dezert, známý jako obrácený koláč, vznikl prý omylem, získal si ale oblibu po celém světě. Není se čemu divit - kombinace křehkého těsta a ovoce ve…
Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte vyprošťovák - korhely leves. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho…
2 celá vejce rozšleháme se všemi cukry. Pak přidáváme olej a dále šleháme. Přidáme rozmačkané banány, znovu šleháme. Nakonec přidáme mouku se sodou a prášek do pečiva.…
Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem. Necháme odležet v chladu cca 10 hodin. Králíka vyjmeme. Zeleninu s…
Osvěžující chuť pomeranče, kyselost citronu a vůně vanilky a hřebíčku se dokonale snoubí v tomto výborném likéru. Ovoce a koření spolu s cukerným roztokem, slivovicí a…
Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vodu a šťávu z citronu, všechny sypké přísady, které jsme spolu promíchali.Těsto vložíme do formy na muffiny vyložené papírovými…
Žloutky vyšleháme s cukrem (bílky ušleháme zvlášt na pevný sníh), přidáme 5 lžic horké vody, mouku s práškem do pečiva a vše zašleháme dohromady. Potom pomocí vařečky…
Tuhá zmes: v miske dobre zmiešame múku s kypriacim práškom (priíp. aj s kakaom)Tekutá zmes: žĺtka vymiešame vo väčšej miske s cukrom, pomaly pridáme vodu a olej a…
Pletené houstičky, dozlatova vypečené. Ideální jako snídaňové, nebo svačinové pečivo. Hodí se naslano, i na sladko k různým pomazánkám, salámu, máslu nebo marmeládě.…
Štafetky jsou tak trochu retro moučník, má ale stále dost obdivovatelů, kteří si na něm pochutnávají. Můžete si zvolit, jestli budou mít konečnou podobu válečků,…
Dorazí-li opravdu podzimní počasí s plískanicemi, deštěm, zimou a vlezlou sychravinou, přichází ideální doba pro přípravu teplých nápojů. A klidně i s trochou alkoholu,…
S přicházejícím podzimem se blíží také sklizeň jablek. Vyzkoušejte z nich připravit příjemně sladké řezy s krémem ze zakysané smetany, které voní vanilkou a skořicí. Ze…
Najprv si prichystáme krém: Z cukru na krém odoberieme 2 PL a zmiešame s kakaom a pudingovým práškom, zmiešame s časťou mlieka. Zvyšné mlieko uvedieme do varu, vmiešame…
Najprv si prichystáme krém: Z cukru na krém odoberieme 2 PL a zmiešame s kakaom a pudingovým práškom, zmiešame s časťou mlieka. Zvyšné mlieko uvedieme do varu, vmiešame…
Koláč s jablky je lahodný dezert, který spojuje jemnou a křupavou texturu křehkého těsta s osvěžující sladkostí šťavnatých jablek. Tento klasický koláč je ideální volbou…
Krokánbuš, neboli "křupe v ústech", jak název přesně vystihuje, jde o poměrně náročný cukrářský kousek, který však zazáří na každém večírku, svatbě, nebo oslavě. Skládá…
Dnes pro vás máme recept na velmi oblíbený moučník připomínající svou chutí známý nanuk. Upečte si kokosové Eskymo řezy, které chutnají nejlépe dobře vychlazené. Hodí se…
Připravíme si náplň. V misce smícháme: tvaroh, cukr, 1 vejce a 1 bílek, přidáme šťávu z půlky citronu a strouhneme trošku citronové kůry. Listové těsto rozválíme na…
Z bílků ušleháme sníh, přidáme krystalový cukr a ušleháme do tuha. Postupně přimícháme žloutky a zlehka ručně vmícháme smíchanou mouku, ořechy a kakao. Těsto vlijeme do…
Recepty z českých filmů: Přiměřeně, přiměřeně... Udělejte si lívance podle pana krále
Božský koláč tres leches: Jak se z receptu na zadní straně plechovky stal celosvětový hit…
Historie zemědělství: Lidé v pravěku vědomě pěstovali nejprve ječmen a rýži. Když vyhubili mamuty, začali chovat hospodářská zvířata