Medová roláda "Karamelka"
Recept ještě nebyl hodnocenPro milovníky karamelu a šlehačky je tu tento recept. Lehounká roláda je se šlehačkovou náplní. Doma připravený karamel je sice pracnější, ale výsledek bude velkolepý. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pro milovníky karamelu a šlehačky je tu tento recept. Lehounká roláda je se šlehačkovou náplní. Doma připravený karamel je sice pracnější, ale výsledek bude velkolepý. …
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, dáme na plech o velikosti 20 x 25 cm, který jsme vyložili papírem.Pečeme při teplotě 160 do slabě růžova. Nevysušit !Na vychladlé…
Snad jedním z nejznámějších moučníků zpoza velké louže je tradiční jablečný koláč. Na křehké těsto ve formě patří pořádná nálož jablek se skořicí, cukrem a kapkou…
Snad jedním z nejznámějších moučníků zpoza velké louže je tradiční jablečný koláč. Na křehké těsto ve formě patří pořádná nálož jablek se skořicí, cukrem a kapkou…
Z ingrediencí na těsto zpracujeme rukou drobenku. Těsto má být sypké, ale když ho zmáčknu, mělo by se k sobě spojit. Popřípadě přidat více másla.Formu vymažu máslem,…
Z ingrediencí na těsto zpracujeme rukou drobenku. Těsto má být sypké, ale když ho zmáčknu, mělo by se k sobě spojit. Popřípadě přidat více másla.Formu vymažu máslem,…
Králíka naporcujeme, omyjeme a osušíme.Rozmarýn otrháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Králičí porce osolíme a vetřeme do nich česnek a jehličky rozmarýnu. Zakápneme…
Mléko zlehka zahřejeme, přidáme krystal, rozpuštěné máslo, kvasnice, vmícháme vejce i žloutky, mouku a sůl - vše pečlivě promícháme a necháme cca 1/2 hodiny vykynout. …
Smícháním surovin nachystáme posypku a dáme do chladna.Nachystáme náplně.Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme z části vlažného mléka, 1 KL cukru a kvasnic vzejítý…
Moučkový cukr utřeme s 5 žloutky a máslem. Postupně přidáváme mléko, pr.do pečiva a mouku.Těsto nalijeme na plech vyloženým pečícím papírem a v troubě předehřáté na…
Vejce vymícháme se všemi cukry, přidáme med, skořici, sůl, marmeládu a pokud máme, tak perníkové koření. Dále pomalu nalijeme olej a mléko.V mouce rozmícháme kypřící…
Pokud máte nedělní návštěvu za dveřmi, vyzkoušejte pro ni upéct tento kakaový moučník, který bude do hodiny na stole. Je krásně vláčný, velice jednoduchý na přípravu a…
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor. Potom vmiešame po jednom žĺtky, a postupne múku. Z cesta odoberieme 1/3 a do nej vmiešame v 1 lyžici teplej vody…
Štóla je typická pochoutka adventu v německy mluvících zemích. U nás se zabydlela díky své jednoduché přípravě, dlouhé trvanlivosti a samozřejmě také chutnosti. Tato…
Lístky rýmovníku lehce propláchneme. Vložíme do hrnce, přidáme na kolečka nakrájený a oloupaný citron nebo bio citron i s kůrou a zalijeme převařenou vodou. Necháme 24…
Tak, jak jsou suroviny napsané, dáme do DP a nastavíme na těsto, což je 90 minut. Zatím si uděláme drobenku ze 100 g Hery + jemného krystalového cukru + hrubé mouky a…
Tak, jak jsou suroviny napsané, dáme do DP a nastavíme na těsto, což je 90 minut. Zatím si uděláme drobenku ze 100 g Hery + jemného krystalového cukru + hrubé mouky a…
Pokud chcete upéct dezert ke kávě nebo pro návštěvu, vyzkoušejte tuto roládu. Připravíte ji z piškotového těsta a potřete krémem z vanilkového pudinku a máslové…
Pokud již nevíte jak zpracovat zeleninové přebytky, uchovejte je do chladných zimních dnů. Takový naložený květák ve sladkokyselém k nálevu vám zajisté přijde k chuti.…
Vláčná bábovka plná ořechů, co voní po skořici, medu a rumu. Jestli jste milovníci spojení právě ořechů a jablek, neváhejte a upečte tuto sladkou nádheru. Je také…
Do mise si dame preosiatu muku, cukor, sol, susene kvasnice, vanilkovy cukor a premiesame. Zohrejeme si mlieko a vylejem do tepleho mlieka olej. Mlieko z olejom…
Těsto: Žloutky ušleháme s horkou vodou, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Potom postupně vmícháme prosátou mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vlijeme do…
Těsto: Žloutky ušleháme s horkou vodou, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Potom postupně vmícháme prosátou mouku a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vlijeme do…
Staronovým hitem mezi burgery je smash burger: Dá se totiž snadno připravit i bez grilu jen doma na pánvi
Fytoterapeutka Monika Poledníková radí, jak na sběr a využití jarních léčivých bylinek: Jitrocel je dobrý na dýchací cesty, popenec na trávení
Holka u plotny radí: Hnízda z toustového chleba se slaninou, šunkou a sýrem jsou skvělou svačinkou nejen do školy