Maminčina božská mísa
Recept ještě nebyl hodnocenPod názvem maminčina božská mísa se skrývá skvělý nepečený moučník, který je plný jahod, piškotů a lehkého, příjemně sladkého, krému. Tato dobrota vám v horkých letních…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pod názvem maminčina božská mísa se skrývá skvělý nepečený moučník, který je plný jahod, piškotů a lehkého, příjemně sladkého, krému. Tato dobrota vám v horkých letních…
Jarní cupcaky jsou svěží, krásně barevné a dokonale sladké. Zelené těsto vytvoříme díky listům baby špenátu. Jeho chuť doplní malinová marmeláda a krém z mascarpone a…
Knedlíky, tedy blbouny, můžeme plnit buď sezónním a mraženým ovocem nebo i povidly. Tomu tak je v tomto receptu. Z kynutého těsta uděláme bochánky plněné švestkovými…
Tenké těsto pokryté sladkými broskvemi a lahodným krémem z našlehaných vajec a zakysané smetany - to jsou řezy s poetickým názvem Broskvové červánky. Když je správně…
Příjemně sladké letní řezy s náplní z jahod, se šlehačkou na povrchu, se v ústech jen krásně rozplynou. Ideální lehký osvěžující moučník potěší všechny vaše strávníky…
Příjemně sladké letní řezy s náplní z jahod, se šlehačkou na povrchu, se v ústech jen krásně rozplynou. Ideální lehký osvěžující moučník potěší všechny vaše strávníky…
Tento pohár je inspirovaný slavnými Míša řezy. Nesmí v něm tedy chybět čokoládový korpus a jemný tvarohový krém. Obojí navíc doplňuje vrstva sladkých malin, která…
Tato tradiční nakládaná zeleninová směs je nejen skvělým doplňkem k masovým pokrmům a studeným mísám, ale také připomenutím domácí kuchyně našich maminek a babiček.…
Připravte podle našeho receptu jemné, lehké, vpravdě sváteční a lahodné řezy s želatinou ztuženými a barevně odlišnými vrstvami. Moučník jako dech, který je sice trochu…
Smícháme cukr, hřebíčky, skořici, ovoce. Pečeme 20-30 min. na 170°C. Potom do horkého rumu - zamícháme a plníme do sklenic. Obrátíme dnem vzhůru.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 3mm tenké plátky, trochu osladíme a necháme v misce cca 10min.pustit šťávu. Poté rebarboru scedíme, šťávu smícháme s tvarohem,…
Do rendlíku dáme vodu a cukr.Přivedeme k varu a necháme cukr rozpustit. Do vroucí směsi cukru a vody přidáme mandle a stále mícháme, aby se karamel zabarvil, ale…
Do rendlíku dáme vodu a cukr.Přivedeme k varu a necháme cukr rozpustit. Do vroucí směsi cukru a vody přidáme mandle a stále mícháme, aby se karamel zabarvil, ale…
Jablka a hrušky nakrájíme na kousky (neloupeme!)a bez jaderníků je dáme vařit do malinkého množství vody. Švestky spaříme horkou vodou, oloupeme a pomalu rozvařujeme v…
Do mísy vsypu sypké ingredience a řádně min. 2 min. mísím. Poté přilívám mléko s olejem a vodu s octem. Vypracuji hladké těsto. Posypu moukou a nechám na teplém místě…
V míse smícháme 3/4 másla, cukr krystal, vejce, rum, mléko, mouku, pečící prášek, sůl a skořici (já vše smíchala ručním šlehačem).Na pánvi necháme rozpustit zbylé máslo…
Z bílků ušleháme sníh a do něj přisypeme cukr a došleháme dotuha. Pak lehce přimícháme žlutky, mouku, ořechy a kakao. Plech vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou a…
Z bílků ušleháme sníh a do něj přisypeme cukr a došleháme dotuha. Pak lehce přimícháme žlutky, mouku, ořechy a kakao. Plech vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou a…
Upiekla som jeden z rovnakého cesta korpus, spodnú časť som naplnila na modro zafarbeným vanilkovým krémom a čučoriedkami a trochou egrešového džemu aby to nebolo suché.…
Banány spolu s citrónovou šťavou rozmixujeme.V šľahači vyšľaháme smotanu s cukrom a postupne vmiešavame rozmixované banány.Banánový krém rozdelíme do misiek a necháme…
•4 vejce (oddělit bílky a vyšlehat sníh) •10 lžic oleje •200 g cukru krystal …žloutkovou hmotu vyšlehat a přidat: •200 ml mléka •citronová šťáva (cca 4 střiky z…
Porcie filé osolíme a okoreníme. Na oleji opečieme po 3 min. z oboch strán. Vyberieme a udržiavame v teple.K oleju do panvice pridáme maslo, necháme rozpustiť a vložíme…
Byliny v kuchyni: Víte, proč se muchovníku říká rozinkový strom a jak chutnají jeho plody?
Tříkrálová bábovka provoní domov a připomene tradici: Je jednoduchá na přípravu a chutná božsky
Pudink nemusí být jen sladký. Ten yorkshirský nahradí třeba naše knedlíky. Jak jej připravit?