Jednoduchý piškotový korpus
Recept ještě nebyl hodnocenDokonalý piškotový korpus, který je krásně vláčný a nadýchaný, je základem pro skvělý dort, nebo různé řezy. Není to žádná velká věda, do jeho pečení se můžou pustit i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dokonalý piškotový korpus, který je krásně vláčný a nadýchaný, je základem pro skvělý dort, nebo různé řezy. Není to žádná velká věda, do jeho pečení se můžou pustit i…
Hledáte nenáročný a skvěle vypadající moučník na nedělní posezení s blízkými u dobré kávy? Zkuste jablkový koláč sester Tatinových s karamelovou pokrývkou a jablky na…
Koupit kvalitní čokoládovou polevu není v dnešní době snadné. Proto vám ukážeme, jak si ji můžete připravit doma. Vaše dorty a zákusky získají lesklou čokoládovou vrstvu…
Předehřejeme troubu na 180 °C. Nalámanou čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme kakao, mouku a prášek do pečiva.…
Obohaťte svůj jídelníček křupavým sterilovaným bílým zelím, pečlivě uloženým do sklenice pro zachování jeho čerstvosti a chuti. Tento klasický pokrm je ideální jako…
Pracné, avšak velmi efektní cukroví z falešného marcipánu, který umožňuje dosáhnout dokonalých odstínů barev, narozdíl od pravého marcipánu, který má přirozeně…
Tvarohové koláče patří mezi klasiku, kterou dědíme z generace na generaci. Možná i vy máte v šuplíku nějaký ten babiččin osvědčený recept. Tentokrát jsme se ale rozhodli…
Ušleháme celá vejce s cukrem a povidly. Pak zašleháme smetanu, olej, citronovou šťávu a vanilku. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme do…
Zo všetkých surovín okrem cukríkov vypracujeme cesto, urobíme z neho guľu, zabalíme ju do potravinárskej fólie a dáme cez noc odležať do chladu. Na ďalší deň cesto…
Moučník inspirovaný známým nanukem, který stojí za zkoušku. Není složitý a připravený je také velmi rychle, jen potřebuje čas na vychlazení. Kokosový krém zvláční…
Vánočka patří mezi tradiční vánoční pečivo. Na Štědrý den ji rádi snídají v mnoha domácnostech. Upečte si s námi vláčnou máslovou vánočku plnou mandlí a rozinek, bohatě…
2 celá vejce rozšleháme se všemi cukry. Pak přidáváme olej a dále šleháme. Přidáme rozmačkané banány, znovu šleháme. Nakonec přidáme mouku se sodou a prášek do pečiva.…
Větrníky jsou zpravidla velkým lákadlem v cukrárnách. My vám však přinášíme recept na báječné karamelové větrníky, které si můžete upéct i vy doma. Odměnou za náročnou…
Větrníky jsou zpravidla velkým lákadlem v cukrárnách. My vám však přinášíme recept na báječné karamelové větrníky, které si můžete upéct i vy doma. Odměnou za náročnou…
Krokánbuš, neboli "křupe v ústech", jak název přesně vystihuje, jde o poměrně náročný cukrářský kousek, který však zazáří na každém večírku, svatbě, nebo oslavě. Skládá…
Podobných receptů je hodně, ale s rozpuštěnou čokoládou v zakysané smetaně je neodolatelný. Byl by hřích to s ní nezkusit, stojí to za to. Je to moc chutný moučník, u…
Máte chuť na lívance, ale nemáte čas na kynutí? Máme pro vás tip, jak si během chvilky připravit lahodnou snídani. Kouzlo je v použití zakysané smetany, díky které jsou…
Milujete papriky a neumíte si představit, že je nemáte? Vyzkoušejte recept na nakládané papriky, budete je mít tak vždy po ruce. Skvěle doplní hlavní chod nebo rozzáří…
Pro pravé čokoholiky je tento dort jako modré z nebe. Lehké piškotové těsto dvou barev je proloženo šlehačkovým krémem, který je doplněn buď mascarpone nebo čokoládovou…
Pro pravé čokoholiky je tento dort jako modré z nebe. Lehké piškotové těsto dvou barev je proloženo šlehačkovým krémem, který je doplněn buď mascarpone nebo čokoládovou…
Pokud máte rádi nakládané ryby, pak určitě oceníte recept na pepřenky z kapřích filetů. Zdlouhavější příprava se vyplatí a vy si tak po několika dnech čekání můžete…
Koláč s jablky je lahodný dezert, který spojuje jemnou a křupavou texturu křehkého těsta s osvěžující sladkostí šťavnatých jablek. Tento klasický koláč je ideální volbou…
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Vepřový guláš: Aby byl krásně šťavnatý, je nejdůležitější správný poměr masa a cibule, hospodský říz mu dodá paprika
Pečeme s Ivou: Znáte grilované placky z kynutého těsta? Nevšední přílohu můžete připravit hostům u stolu přímo před očima