Pařížské tyčinky nej
Recept ještě nebyl hodnocenVyzkoušejte z křehkého ořechového těsta připravit lahodné pařížské tyčinky. U nás je to nejoblíbenější vánoční cukroví. Po upečení plníme tyčinky krémem z kondenzovaného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyzkoušejte z křehkého ořechového těsta připravit lahodné pařížské tyčinky. U nás je to nejoblíbenější vánoční cukroví. Po upečení plníme tyčinky krémem z kondenzovaného…
Utřeme nebo ušleháme vajíčko, cukr a kakao, poté postupně přidáváme další suroviny.Těsto upečeme na velkém plechu (vymazat a vysypat nebo vyložit pečícím papírem) a…
Do misky dame mouku, cukr, prasek do peciva a skorici. Dobre promichame. Pridame mandle a znovu vse promichame.Do jine misky dame vajicka a vanilku a vyslehame. Pridame…
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přilijeme vlažnou vodu a olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke žloutkům. Dobře promícháme a přidáme ušlehaný sníh z…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do polotuha, všleháme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Všleháme střídavě žloutky a olej, vmícháme mouku s kakaem. Korpus upečeme…
Nejdříve si připravíme drobenku. Ztuhlé máslo nastrouháme, přidáme lupínky, cukr, mouku a skořici. Do druhé mísy dáme všechny suroviny na těsto a řádně promícháme.…
Na korpus ušleháme bílky se solí dotuha, přidáme cukr písek a důkladně šleháme, dokud sníh netvoří špičky. Poté všleháme olej a žloutky a zlehka vmícháme mouchu…
Piškotová kakaová roláda je lahodný dezert, který spojuje jemnou kakaovou chuť piškotového těsta s osvěžujícími jahodami a šlehačkovou náplní. Piškotové těsto je lehké a…
Kozí rohy jsou jednou ze sladkých odrůd paprik. Máte-li na zahradě tyto papriky, vyzkoušejte rozhodně jejich zavařování! Nebudete litovat a jejich chuť ocení celá rodina…
Spojení naložených lahodných paprik a dobrého kysaného zelí osloví určitě i náročné strávníky. Přidejte je k tradičním pečeným masům, nabídněte k pohoštění k pivu a…
Piškot - péct 3x na velký plech: Ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku, olej a nakonec lžíci mouky s prášek do pečiva. Pečeme při 170°C do zlatova…
Změklý tuk s polovinou cukru utřeme, přidáme žloutky a citrónovou šťávu a našleháme. Mouku prosijeme s práškem do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý…
Vajíčka s cukrem a olejem vyšleháme do pěny. Přidáme nastrouhaná jablka a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva. Přidáme hrozinky naložené v rumu. Směs nalijeme…
Listové těsto rozválíme na obdélník. Z másla, mouky a cukru zpracujeme drobenku. Na rozválené těsto nasypeme drobenku. Zavineme závin, nakrájíme na díly. Dáme na plech…
Tak jdeme na to. Je to rychlovka: Dortovou formu si vymažeme jednou lžicí oleje. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ty zase na plátky. Rozložíme je na dno dortové…
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 3mm tenké plátky, trochu osladíme a necháme v misce cca 10min.pustit šťávu. Poté rebarboru scedíme, šťávu smícháme s tvarohem,…
Všechny suroviny krom kakaa smícháme dohromady. Třetinu těsta si odlijeme do zvláštní misky.Tu obarvíme kakaem a přidáme rum. Do vymazané a hrubou moukou vysypané…
Vychlazené listové těsto rozválíme na průměr námi vybrané pečící formy. Vyválené těsto dáme do formy. Střed trochu propícháme vidličkou, převislé okraje odřízneme a…
Opláchuté bezinky otrháme z třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.Šťávu odměříme, přidáme vodu, kyselinu citronovou a koření a asi 10 minut vaříme mírným varem. …
Brambory oloupeme, nastrouháme, dáme do misky a promícháme je s mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a cukr. Do směsi vmícháme mouku se špetkou soli a mák. Těsto…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, poté přidáme kyšku, mouku smíchanou se sodou, olej a nakonec cappuccino. Těsto nalijeme do silikonových formiček malých bábovek a…
Troubu předehřejeme na 220 C. Na plech si připravíme pečící papír. Prosijeme mouku, kterou smícháme v míse s práškem do pečiva a špetkou solí. Přidáme máslo a…
Žloutky, cukr a vanilkový cukr s olejem JUST vyšlehat do pěny, přidat olej, Rum a podmáslí. Do tekuté směsi zamíchat mouku s pr.do peč a xantanem, nakonec zamíchat…
Jednoduché, univerzální těsto je hotové za pár minut a zvládne ho i začátečník. Podle potřeby či nálady jej upečeme v dortové nebo bábovkové formě. Nebo ho rozprostřeme…