Tvarohový koláč trošku jinak
Recept ještě nebyl hodnocenPředehřejeme si troubu na 180 °C. Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu uvedeného másla nakrájíme na tenké plátky a poklademe s nimi plech na pečení. Taktéž…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu uvedeného másla nakrájíme na tenké plátky a poklademe s nimi plech na pečení. Taktéž…
Tak jdeme na to. Je to rychlovka: Dortovou formu si vymažeme jednou lžicí oleje. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ty zase na plátky. Rozložíme je na dno dortové…
Do mísy dáme všechny tekuté suroviny a prošleháme je. Přidáme všechny sypké suroviny a promícháme.Připravíme silikonové košíčky a do 2/3 nalijeme připravené těsto. Do…
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, vešleháme polovinu cukru.Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny, vešleháme olej a horkou vodu,…
Všechny suroviny zpracujeme v těsto a rozdělíme na dvě poloviny. Suroviny by měly mít stejnou pokojovou teplotu.Vymažeme plech sádlem a posypeme polohrubou moukou. Jednu…
Vejce vyšleháme spolu s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Potom jemně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Pečeme na vyšším plechu, na kterém je pečicí papír…
Žloutky utřeme s 1/3 cukru, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh vmícháme do žloutkové pěny a přimícháme…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté. Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Ke žloutkové směsi přimícháme mouku a nakonec sníh z bílků. Těsto rozdělíme…
Změklý tuk s polovinou cukru utřeme, přidáme žloutky a citrónovou šťávu a našleháme. Mouku prosijeme s práškem do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý…
Suroviny na buchtu, kromě bílků a čokolády ušleháme ve šlehači a lehce vmícháme sníh a sekanou čokoládu.Pečeme na vymazaném plechu cca 30 minut.Po vychladnutí polejeme…
Žloutky utřeme s cukrem,někdy pro chuť přidám trochu rumu. Do utřené směsi vmícháme mouku s práškem do pečiva, nalijeme vodu a olej a pořádně rozmícháme. Nakonec přidáme…
Pomalu nad parou rozpustíme čokoládu a přidáme máslo. Vymícháme metličkou a necháme stydnout. Do bílků přidáme špetku soli, ušleháme sníh a nakonec přišleháme pískový…
Bílky vyšleháme s cukrem dopevna, všleháme olej a žloutky a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme na hlubším plechu vyloženém pečicím papírem (cca 25x35cm…
Z ingrediencí zaděláme těsto, necháme asi 2 hodiny v ledničce odpočinout v mikrotenovém sáčku.Troubu nahřejeme na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Trubičky si…
Vyzkoušejte tento výjimečný koláč, který spojuje bohatou chuť ořechů, lahodnou čokoládovou tyčinku Margot a osvěžující třešně. Jeho předností je, že tento koláč je zcela…
Ovocné rolády se těší velké oblibě, jsou krásně nadýchané, barevné a můžete je plnit libovolným ovocným krémem. Podle tohoto receptu je zvládne připravit i úplný…
Pokud jste přinesli košík plný hub a nevíte, jak je upotřebit, vyzkoušejte připravit houbovou čalamádu, po které můžete bez obav sáhnout i v zimních měsících. Čalamáda…
Máte už dostatečnou zásobu sterilovaných okurek a stále se rodí nové? Zkuste sterilovanou čalamádu z okurků a cibule, která je velmi pikantní díky použitému koření.…
Jablka nebo hrušky v županu jsou pro mnohé z nás milou vzpomínkou na dětství. Ovoce obalené v těstě, ochucené skořicí a opečené dozlatova je ideální sladká svačinka.…
Jablka nebo hrušky v županu jsou pro mnohé z nás milou vzpomínkou na dětství. Ovoce obalené v těstě, ochucené skořicí a opečené dozlatova je ideální sladká svačinka.…
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr a změklý a na kousky pokrájený tuk a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 4 mm silný a kulatou formičkou…
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr a změklý a na kousky pokrájený tuk a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát asi 4 mm silný a kulatou formičkou…
Troubu předehřejeme na cca 180 stupňů. Na křehké těsto smícháme mandle, mouku a cukr v robotu, pak přidáváme máslo, když směs připomíná strouhanku, přidáme lžíci nebo 2…
Deset nejstrašidelnějších jídel světa: Na hadí polévku, smaženou tarantuli nebo oční bulvy tuňáka si troufnou jen ti nejotrlejší
Studentské carpaccio aneb Gothaj s cibulí frčel v hospodách před lety a opět se vrací na výsluní
Cukrář Josef Maršálek: Ve StarDance budu žít každou minutu, jako by měla být poslední. Na záhul jsem zvyklý