Chinois - francouzský máslový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenNa těsto si připravíme nejprve kvásek - do vlažného mléka přidáme trochu cukru a mouky, necháme cca 15 minut vzejít, poté smísíme se zbylými surovinami a důkladně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na těsto si připravíme nejprve kvásek - do vlažného mléka přidáme trochu cukru a mouky, necháme cca 15 minut vzejít, poté smísíme se zbylými surovinami a důkladně…
Na těsto si připravíme nejprve kvásek - do vlažného mléka přidáme trochu cukru a mouky, necháme cca 15 minut vzejít, poté smísíme se zbylými surovinami a důkladně…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na…
Očištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku. Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a…
Žloutky vyšleháme s cukrem i vanilkovým, přidáváme střídavě prosetou mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Formu vymažu mastným a vysypu polohr.moukou.Peču na 200°c.…
Smícháme všechny sypké ingredience a dobře promícháme. Pak přidáváme všechny tekuté a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný dobře vysypaný plech a pečeme ve…
Mouku prosijeme, přidáme změklou heru, špetku soli a šlehačku, vše propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bochánky a necháme chvíli na vále odpočinout.Pak každý díl…
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a…
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a…
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a…
1) Troubu si předehřejeme na 200°C. 2) Na pánvi si rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme česnek se špenátem a chvíli smažíme. (pokud máme mražený, vymačkáme vodu)Necháme…
Z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Jakmile je kvásek hotový, přidáme prosátou špaldovou mouku, sůl a olej. Těsto důkladně…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijem do vymazané a moukou vysypané…
Všechny suroviny na těsto zamíchat a po upečení natřít polevou.
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijem do vymazané a moukou vysypané…
Droždie rozmiešame v troške vody a s cukrom, keď začne kysnúť pomiešame všetky suroviny a vypracujeme cesto. Cesto po vypracovaní dáme do mikroténového vrecka, ktoré…
Nejprve si smíchám mouku, prášek od pečiva a vanilkový cukr v misce, v druhé míse šlehám celá vejce spolu s cukrem, přidávám olej a vlažnou vodu, postupně přisypávám…
1. den: 3/4 kg srnčího masa mrkev, celer, cibule - na kostičky koření Divočina (1/2 sáčku) trochu vody (2 dcl), octa (1/2 dcl), soli, cukru - maso nakrájíme na…
Hovězí srdce očistíme, rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě (vypláchneme od krve).Srdce osušíme, prošpikujeme klínky slaniny a osolíme.Cibuli a zeleninu…
Plátky masa nařízneme po okrajích a obalíme v mletém černém pepři. V kastrole rozehřejeme máslo a plátky masa zprudka osmahneme dohněda. Vyjmeme a uchováme v teple,…
Nejprve uděláme kvásek - droždí rozmícháme v misce s lžící cukru až do tekuta, poté přidáme 1/4 vlažné vody a 1 lžíci hladké mouky a dáme na teplé místo na cca 15 minut…
Změklé máslo utřeme v míse s cukrem a jedním žloutkem. Potom postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zředíme mlékem a zpracujeme tužší těsto.…
V míse utřeme žloutky s cukrem, olejem, vodou a vanil.cukrem. Pak přidáme pol. mouku s kypřícím práškem a sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný…
Škvarky sa zomelu.Múku vysypeme do vandľa, spravíme jamku, dáme cukor a pomrvené droždie.Zalejeme vlažným mliekom a spravíme kvások.Po vykysnutí kvásku pridáme soľ,…
Pečená švestková povidla se skořicí a badyánem, to je dobrota téměř bez práce. Víte, jak ji připravit?
Zdeněk Pohlreich nám prozradil, jak probíhalo natáčení nového pořadu i to, jak na sametově hedvábnou bramborovou kaši
Podzimní Sbírka potravin: 77 tun potravin a drogerie pro lidi v nouzi