Husí prsa se švestkami a jablky
Recept ještě nebyl hodnocenVýrazné a šťavnaté husí maso skvěle vynikne při dlouhém pomalém pečení. Jeho chuť doplníme švestkami a jablky, které pečeme spolu s masem. Plátky masa podáváme s ovocem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výrazné a šťavnaté husí maso skvěle vynikne při dlouhém pomalém pečení. Jeho chuť doplníme švestkami a jablky, které pečeme spolu s masem. Plátky masa podáváme s ovocem,…
Jednoduchý, lahodný a osvěžující dezert připravíme během chvilky ze švestek. Stačí je ochutit cukrem, skořicí a citronovou šťávou a zapéct v troubě. Dezert podáváme…
Nadýchané kynuté koláčky posypané zlatou drobenkou chutnají jako od babičky. Náplň připravíme z máku a švestek, které společně chutnají báječně. Místo švestek můžeme…
V tomto jednoduchém ovocném salátu k sobě pěkně ladí sladké šťavnaté ovoce a výrazná slaná chuť Nivy. Salát ozdobíme drcenými pistáciemi, kopečkem zakysané smetany a…
Receptů na zpracování cuketové úrody není nikdy dost. Čalamáda z cuket a paprik má opravdu všestranné využití, perfektně se hodí do burgerů, sendvičů nebo ke grilovanému…
Žemlovka či také zemlbába je oblíbené sladké jídlo, které nás přenese do dětství. V této žemlovce vynecháme tvaroh a k jablkům přidáme i hrušky. Můžeme také přidat rum,…
Hustá omáčka zvaná čatní má svůj původ v Indii. Švestkové čatní je díky zázvoru lehce pikantní a dodá pokrmům zajímavou chuť. Hodí se k jakémukoliv druhu masa nebo k…
Připravte si podle našeho receptu čistě zeleninové jídlo, z běžně dostupné zeleniny. Takto připravený pokrm vás zasytí, pohladí chuťově buňky a zároveň nepřidá zbytečný…
Velkou úrodu i lehce přerostlých cuket hravě zpracujete pomocí tohoto receptu na sterilované cuketové zelí. Zavařte cukety do sklenic a v zimě pak už stačí jen sáhnout…
Pojďte si upéct výborný jablečný koláč ve francouzském stylu, kde ovocnou část vkládáte do formy jako první. Jednoduchou přípravou a výslednou chutí vás výsledek…
Pokud milujete punčové řezy, zamilujete si i tento moučník. Šťavnatá variace je z makového těsta, prolitá borůvkovým nálevem a místo cukrové polevy najdete navrchu…
Krásně červené plody jeřabin vyniknou nejen v marmeládách a sirupech, skvělé jsou i s masem tak jako šípky. Šťavnaté pečené koule z mletého masa přelité jeřabinovou…
Domácí ovocné přesnídávky neobsahují žádné přidané látky a konzervanty a chutnají opravdu skvěle. Jejich příprava není žádná věda. Chuť těchto přesnídávek ocení nejen ti…
O tom, že konzumace červené řepy má blahodárné účinky na organismus jistě víte. Nechcete-li ji zavařovat, zkuste připravit salát. Uvařenou a nakrájenou řepu zalejte…
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách je lahodná kombinace tradičních chutí a moderní lehkosti. Šťavnatá vepřová plec pečená s jablky získává jemně sladkou…
Šťavnatá roláda z kachního masa, plněná neotřelou nádivkou z jedlých kaštanů a sušených meruněk, se výborně hodí ke svátečnímu obědu. Podáváme ji s bramborovými knedlíky…
Zkuste využít dýni jako základ pro pálivou omáčku. Dýně dodá hmotu, osvědčené druhy pálivých papriček věnují ostrost. Každopádně si milovníci ostrého přijdou na své.
V žádné domácnosti nesmí chybět kečup, který zbožňují hlavně děti, ale i dospělí. Spoustu pokrmů si bez této nasládlé dobroty nedovedeme představit, ať už se jedná o…
Pomalu se blíží podzim a s ním přichází také ruku v ruce čas sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do různých moučníků. Kynutá buchta s tvarohem a jablečnou náplní,…
Pomalu se blíží podzim a s ním přichází také ruku v ruce čas sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do různých moučníků. Kynutá buchta s tvarohem a jablečnou náplní,…
Pomalu se blíží podzim a s ním přichází také ruku v ruce čas sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do různých moučníků. Kynutá buchta s tvarohem a jablečnou náplní,…
Nadýchaná a šťavnatá jablečná buchta je časově nenáročná. Při podávání můžete být kreativní a z moučníku vykrojit například kolečka, která dozdobíte podle vlastního…
Patizon je opomenutou zeleninou, která se dá připravit na různé způsoby. Inspirujte se v tomto receptu a připravte si plněný patizon směsí z mletého hovězího masa. Je…
Není jednodušší přípravy marmelád a džemů než v domácí pekárně. Očistěné ovoce spolu s cukrem a želírovacím přípravkem stačí dát do nádoby, zapnout příslušný program a…
Hostiny na dvoře Přemysla Otakara II. měly nechutné pauzy s husím brkem a o chleba staral chlebarius
Náš život s celiakií: Jak jsme hledali bezlepkové jídlo v Polsku. Nakonec vše zachránila pizza ve Štětíně
Náš život s celiakií: Svačinky do školy. S bezlepkovým chlebem neuspěju, nejvíc u nás vedou sladkosti a nakrájená zelenina