Briošky různých tvarů
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava kvásku (omládku) dle základního postupu. Briošky vyrábíme ze středně tuhého těsta jako na vánočky. Těsto má být dobře vyzrálé, aby se briošky dobře formovaly a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Příprava kvásku (omládku) dle základního postupu. Briošky vyrábíme ze středně tuhého těsta jako na vánočky. Těsto má být dobře vyzrálé, aby se briošky dobře formovaly a…
Nejprve si připravíme domácí termix tak, že uvaříme čokoládový puding dle návodu a po vychladnutí do něj vmícháme tvaroh, jogurt a lžíci kakaa. Dále si připravíme…
Cukry ušleháme s vejci přidáme olej, jogurt, mouku, kokos a skořici a dobře promíchámé. Pokud je těsto moc husté přidáme mléko. 2/3 těsta nalejeme na vymazaný a vysypaný…
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a nakonec z bílků ušlehaný sníh.Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové…
Mouku smícháme se solí, jedlou sodou a cukrem.Přidáme vařené nastrouhané brambory, tuk a rychle vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na tři díly. První díl rozválíme,…
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a nakonec z bílků ušlehaný sníh.Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové…
Mouku smícháme se solí, jedlou sodou a cukrem.Přidáme vařené nastrouhané brambory, tuk a rychle vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na tři díly. První díl rozválíme,…
Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej,…
Do většího hrnce dáme oprané jahody. Prošťoucháme štouchadlem na brambory a přidáme 1 l vody. Přidáme kyselinu citrónovou, skořici, šťávu z jednoho citrónu a začneme…
Nejprve připravíme směs na plnění taštiček. Do pánve dáme olej, v něm necháme rozvonět kari pastu, přidáme nakrájenou cibulku a osmahneme do sklovita.Přidáme maso,…
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilku, vejce, olej a smetanu ke šlehání. Hrneček těsta odebereme a vmícháme mandlové aroma. Do zbytku těsta přidáme kakao a…
Vykvašený preferment (viz suroviny) smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10…
Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté,sypké,droždí).Peču na program bezlepkvý chléb (pekárna Moulinex)vychází to na zhruba 2,5 hodiny. Chleba je vynikající. I třetí…
Drobenka: Všechny přísady dáme do misky a zpracujeme na drobenku. 2/3 drobenky nasypeme do vymaštěné dortové formy, polijeme náplní, uhladíme a povrch posypeme zbytkem…
Droždí promícháme s 1 PL cukru a vytvoříme těstíčko.K těstíčku přidáme žloutek, pivo, změklé máslo, cukr, špetku soli a postupně vmícháváme prosátou hladkou mouku.Těsto…
Drobenka: Všechny přísady dáme do misky a zpracujeme na drobenku. 2/3 drobenky nasypeme do vymaštěné dortové formy, polijeme náplní, uhladíme a povrch posypeme zbytkem…
Všechny suroviny dáme do mísy a metlou promícháme. Na rozpálený vaflovač klademe 3 lžíce těsta a pečeme asi 4 minuty.Z mléka, cukru a vanilkového pudinku uvaříme pudink…
Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly). Kousky jablek smícháme se…
1- Do misy dame obe smetany, mleko, instantni puding a cukr a mixujeme ve vysokych otackach 2minuty, dokud z toho nebude krem. Pridame tvaroh a mixujeme jeste 10 vterin…
Všechny suroviny dáme do mísy a metlou promícháme. Na rozpálený vaflovač klademe 3 lžíce těsta a pečeme asi 4 minuty.Z mléka, cukru a vanilkového pudinku uvaříme pudink…
Množství surovin je celkem malé, proto se v pekárně těžko míchá. Dělala jsem klasicky, robotem.....ti, co s kynutým těstem moc zkušeností nemají, můžou nahlédnout do…
Do hrnce dáme zelí, zalijeme ho vodou a vaříme asi půl hodiny, až bude zelí měkké. Zároveň zvlášť uvaříme hřiby.Odebereme polovinu zelí a přidáme hřiby, které jsme…
Vejce s cukrem pořádně vyšlehat do husté pěny. Potom opatrně zlehounka vmíchat mouku a pudink. Upéct klasicky, jako piškot. Jahody nalít do do odměrky, přidat…
Vejce vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu a olej. Zamíchat mouku s práškem. Zapékací misku jsem vymazala olejem, vysypala hr.moukou, na dno jsem dala vrstvu cukru,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Pečeme s Ivou: Sladká česká tradice k nakousnutí - kynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Hříbková omáčka hříbkajda: Je jemná díky smetaně a krásně voní kmínem, s knedlíky chutná božsky
Pařížskou šlehačku snadno připravíte i doma: Bude chutnat jako z luxusní cukrárny, před šleháním se ale musí dobře vychladit