Pšeničné klasy
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny vložíme suroviny tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 3 díly. Z každého uděláme bagetu, uložíme ji na plech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny vložíme suroviny tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 3 díly. Z každého uděláme bagetu, uložíme ji na plech…
Všechno mléko jsem ohřál s cukrem, vsypal jsem droždí a nechal vzejít kvásek. Vykynutý kvásek jsem přelil do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem (1/3 necháme na…
Uvaříme klasicky pudink a necháme jej úplně vychladnout.Smetanu vyšleháme do tuha a po lžících do ní zašleháme pudink.Vyšleháme do hladka.Do sklenic dáme na dno ovoce,…
Ze surovin zpracujeme těsto. Poté vykrajujeme hřebeny, které upečeme do růžova. Na hřebeny nastříkáme krém a stuhlé smočíme v čokoládě.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostečky, cuketu oloupeme, vydlabeme všechnu měkkou část a nakrouháme na nudličky, cibuli na kostečky, klobásu na kolečka, česnek…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Poté přidáme olej a mléko a postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citrónovou kůrou a jablečnou vlákninou.…
Zemiaky ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, vajce a soľ a vypracujeme cesto.Cesto vyvaľkáme, natrieme najprv makovou plnkou, potom lekvárom a zrolujeme. Zabalíme do…
Do misky dáme polohrubou mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr a 2 lžíce oleje. V 1 dl mléka rozšleháme vejce a přidáme k ostatním surovinám.…
Zemiaky ošúpeme a prelisujeme. Pridáme múku, vajce a soľ a vypracujeme cesto.Cesto vyvaľkáme, natrieme najprv makovou plnkou, potom lekvárom a zrolujeme. Zabalíme do…
Uděláme kvásek: spojíme teplé mléko s cukrem a kvasnicemi a necháme vykynout. Po vykynutí kvasnic smícháme všechny ingredience.Nastouháme do těsta sýr a vytvarujeme…
Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme kmínem povrch i dost…
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a zpěníme ji na oleji. Po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou klobásku, chvíli osmahneme a přidáme kysané zelí i s nálevem. Podle…
Pripravime piskot: Oddelime zloutky od bilku. Bilky vyslehame do snehu. Zloutky vyslehame se 6 lzicemi varici vody do peny, pridame cukr a vyslehame. Pridame kyprici…
Sypké suroviny promíchat v mixéru, vyšlehat vejce, olej, mléko a po troškách vlít a vmíchávat do mísy s moukou. Vymazanou a vysypanou formu postupně plníme -…
Pripravime piskot: Oddelime zloutky od bilku. Bilky vyslehame do snehu. Zloutky vyslehame se 6 lzicemi varici vody do peny, pridame cukr a vyslehame. Pridame kyprici…
Sypké suroviny promíchat v mixéru, vyšlehat vejce, olej, mléko a po troškách vlít a vmíchávat do mísy s moukou. Vymazanou a vysypanou formu postupně plníme -…
Pripravime piskot: Oddelime zloutky od bilku. Bilky vyslehame do snehu. Zloutky vyslehame se 6 lzicemi varici vody do peny, pridame cukr a vyslehame. Pridame kyprici…
1. Mouku, cukr a mleté ořechy dobře promícháme s tukem a s 6 lžícemi vody vypracujeme pružné těsto. Dejte je v mikrotenovém sáčku nejméně na 1/2 hodiny do chladničky…
Z trochy vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia urobíme kvások. Zmiešame múku s vajíčkom, cukrom, kôrou, soľou, roztopeným maslom a časťou mlieka. Pridáme kvások a…
Uhněteme těsto, dle hustoty přidáme mouku (záleží na tom, jak byl řídký tvaroh). Těsto by nemělo být tuhé, aby pak pečivo bylo krásně nadýchané. Z těsta uděláme bulky…
Kachnu opláchneme, osušíme, rozřízneme podél hrudní kosti a rozložíme "naplacato". Lze samozřejmě péci klasicky vcelku, ale takto se lépe a rychleji propeče, maso uvnitř…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Čerstvá mrkev zabrání přepalování oleje: 8 babských rad pro perfektní smažení
Arašídové máslo sloužilo dříve k čištění zubů: Dnes je to „denní chleba“ pro všechny, kteří se chtějí stravovat zdravě
Bulharský čedar z Balkánu: Pikantní sýr kaškaval může být skvělou surovinou pro náš smažák. Zkusíte to?