Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Deko - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Salát z cuket a paprik

Salát z cuket a paprik

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Oloupané cukety zbavíme měkkého středu a nahrubo nastrouháme, přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev, dále přidáme na nudličky očištěné papriky, na nudličky…

Nálev na okurky

Nálev na okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Do hrnce dáme vodu, ocet, cukr, sůl a koření. Přivedeme k varu. Když se směs začíná vařit přidáme deko a povaříme dalších 5 minut.

Čalamáda mistra kuchaře

Čalamáda mistra kuchaře

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Zeleninu očistit, nakrájet, zamíchat a nechat 24 hod stát, deko nasypat rovnou.Naložit do horkých sterilizovaných sklenic a sterilovat na 85°C asi 20 min.

Maryla337

1560 min

Nezavařená čalamáda

Nezavařená čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nezavařovaná čalamáda z našeho receptu se vyznačuje zachováním křehkosti a křupavosti. Složení směsi můžete obměňovat podle sezóny jednotlivých druhů zeleniny. Výsledkem…

yossi

90 min

Kozí rožky

Kozí rožky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Kozí rohy naložené ve sladkokyselém nálevu chutnají skvěle, můžeme si je vychutnat k masu, či je jíst jen tak. Díky vykrojeným tvarům z celeru vypadají pěkně na pohled a…

davara

45 min

Cuketový salát

Cuketový salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Zavařte si do zásoby z letní čerstvé zeleniny cuketový salát, který je ideální jako lehká pikantní příloha po celý rok. Cuketový salát je lehký, osvěžující a plný chutí,…

eva hubova

60 min

Čalamáda ze zelí a paprik

Čalamáda ze zelí a paprik

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Pokud už nevíte co připravit z přebytků zeleniny ze zahrádky, pak připravte jednoduchou čalamádu ze zelí a paprik, která je hotová během chvíle a bude se hodit v zimním…

MiskaM

45 min

Zavařené václavky

Zavařené václavky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nebojte se pařezovitých hub a vyzkoušejte václavky. Tyhle nejedlé houby se po tepelné úpravě stávají jedlými a jsou opravdovou pochoutkou. Na sušení se příliš nehodí,…

tejaja

40 min

Houby v octě

Houby v octě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Pro tento způsob zavařování se hodí houby spíše tvrdší, aby se při vaření nerozpadly nebo nebyly nevzhledně kašovité. Jejich použití je celkem široké, například jako…

Boubelinda

30 min

Nakládané zelí do klasického sudu

Nakládané zelí do klasického sudu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kyselé zelí je výsledkem každoročního podzimního rituálu v mnoha rodinách. Dobře prokysané, uložené v sudu, proložené jablky pro ještě lepší chuť. Takové, které si s…

tejaja

120 min

Sterilované kapie

Sterilované kapie

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Sterilované kapie jsou tradiční přílohou k masitým pokrmům a v létě je využijete i při grilování. Hodí se také do salátů a pomazánek. Zpracujete přebytky paprik,…

jitule

25 min

Červené zelí s křenem i na zimu

Červené zelí s křenem i na zimu

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Červené zelí s křenem, naložené na zimu rádi vyložíte na talíř k nějakému skvělému masitému jídlu. Křupavé a pikantní zelí vás svou chutí nadchne. Spotřebujete ho určitě…

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Nakládaná červená řepa má skvělou sladkokyselou chuť a její zemitá příchuť je potlačena přidaným anýzem a fenyklem. Hodí se třeba jako salát k hlavnímu jídlu, ale můžete…

Martina68

105 min

Masová pomazánka

Masová pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Pokud potřebujete uchovat větší množství masa, můžete si ho zavařit na pozdější spotřebu do menších sklenic. Tato pomazánka je pak vždy po ruce, využijete jí při…

mia2404

240 min

1 2 3 4