Kynutý houskový knedlík 2
Recept ještě nebyl hodnocenLehké a nadýchané kynuté houskové knedlíky jsou fenoménem české kuchyně. Dají se vařit jak ve vodě, tak i v parním hrnci, kde je není třeba otáčet. Hodí se jako příloha…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lehké a nadýchané kynuté houskové knedlíky jsou fenoménem české kuchyně. Dají se vařit jak ve vodě, tak i v parním hrnci, kde je není třeba otáčet. Hodí se jako příloha…
Klasické kynuté koláče můžeme připravit netradičním způsobem. Náplň nemusí být jen ve středu koláče, ale můžeme naplnit i jeho okraje, a zkombinovat tak dva druhy náplní…
Do pekárny dáme vodu, vsypeme mouku, přidáme sůl, cukr a kmín a navrch nadrobíme droždí. Vypracujeme na program Těsto. Vykynuté těsto dáme na pomoučněnou podložku,…
Uděláme kvásek a z uvedených surovin, zpracujeme těsto a necháme nakynout.Cukr smícháme se skořicí.Nakynuté těsto rozválíme do obdélníku cca o síle 1 cm.Poté potřeme…
Pokud jste majitelé domácí pekárny, jistě se vám bude hodit recept na tyto houstičky, babičky jim též říkají žemličky. Jsou tak jednoduché, že je zvládne i pekař…
Droždí rozdrobíme do misky, smícháme s troškou cukru a s trochou vlahého mléka, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít.Mouku prosejeme do mísy a smícháme se solí. Přilijeme…
Jemné, plné tvarohové nádivky a posypané drobenkou, takové jsou hanácké vdolky z tohoto receptu. S kynutým těstem si poradíte i díky našemu návodu, takže se nemusíte…
Šátečky plněné jablečnou nádivkou, s křupavou drobenkou na povrchu, nejsou pouze potěšením pro naše oči, ale také pro naše ústa. Jejich příprava je sice náročnější, ale…
Dobře promícháme všechnu mouku, 300 g ledové vody a zakryté dáme na 12 h do lednice (= autolýza). Promíchání by nemělo být dlouhé, stačí minuta. Ráno do těsta vmícháme…
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nožky, které nakrájíme na drobné kousky.Na pánvi roztopíme máslo a přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, který chvíli opékáme…
Připravené suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, droždí položíme na místo na mouku, mimo rozetřený česnek) a použijeme program Základní (Klasik)…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme troškou vlahého mléka. Necháme vzejít a…
Další z řady receptů na výborné kynuté knedlíky. Přípravu nám tentokrát usnadní použití domácí pekárny. Připravené těsto je výborně propracované a knedlíky připravené na…
Recept na dvě varianty kynutého těsta, se žloutky a bez žloutků, ze kterého můžete připravit nejen záviny, ale i šneky, bábovky, nebo ovocné koláče. S těstem se snadno…
Recept na dvě varianty kynutého těsta, se žloutky a bez žloutků, ze kterého můžete připravit nejen záviny, ale i šneky, bábovky, nebo ovocné koláče. S těstem se snadno…
Pokud vás honí mlsná a máte zahrádku plnou ovoce, tak si připravte lahodný kynutý koláč, na který můžete dát ovoce, které vás zrovna napadne. Skvěle chutná nejen s…
Kynuté ovocné knedlíky jsou lahodnou klasikou české kuchyně. Díky šetrné přípravě v páře zůstávají knedlíky krásně nadýchané a vláčné, zatímco uvnitř se ukrývá sladké…
Do mísy navažte všechny mouky, uprostřed utvořte důlek, do něj dejte lžičku medu, rozmíchejte v ní 3 lžíce teplé (ne horké) vody a rozdrobte kvasnice. Nechte vzejít…
I z obyčejného kynutého těsta můžeme při troše šikovnosti vytvořit moučník, který bude hoden obdivu. Maková nádivka je zde zvolena záměrně, protože se neroztéká a nechá…
Do mísy prosejeme obě mouky, dáme malou lžičku soli, podravku a promícháme.Pak do této sypké směsi uděláme důlek, vlijeme zmlazené droždí, poprášíme moukou a necháme…
Bramborové smaženky s česnekem můžeme podávat jako chuťovku s čerstvou zeleninou nebo jako přílohu k masu. Můžeme je také nabídnout jako náhradu chlebíčků či…
Do vařícího mléka vsypeme mletý mák a za stálého míchání chvilku povaříme. Odstavíme, vmícháme ostatní suroviny a necháme vychladnout.Ve vlažné vodě rozmícháme med,…
Do formy pekárny vložíme suroviny (v pořadí tekuté, sypké, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.Vykynuté tužší těsto vyjmeme z pekárny, na stole prohněteme…
Každý slavnostně prostřený stůl by na Velikonoce měl zdobit lesklý, sladký, nadýchaný mazanec. Podle tradice by se měl na mazanci před upečením ostrým nožem naříznout…
Biskupský beránek: Vláčný moučník voní ovocem a čokoládou a podle našeho receptu ho připraví i pekařští začátečníci bez zkušeností
Trdelníky z kynutého těsta: Zatímco na trhu za něj dáte kolem 80 Kč, stejně velký doma vyjde na 12 Kč, příprava není nijak složitá
Závin i bez těsta? Rychlé jablečné rolky z tortilly voní karamelem a skořicí a na stole jsou do půlhodinky