Semínkové bagety II
Recept ještě nebyl hodnocenBěžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Buď v domácí pekárně nebo jiným způsobem a necháme ho vykynout. Pokud budeme dělat v domácí pekárně, tak jako první do nádoby dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Buď v domácí pekárně nebo jiným způsobem a necháme ho vykynout. Pokud budeme dělat v domácí pekárně, tak jako první do nádoby dáme…
Připravte si oblíbenou masopustní pochoutku, kynuté smažené vdolky potřené marmeládou s lahodnou tvarohovou nádivkou provoněnou vanilkou. Vdolky posypeme Grankem na…
Malé rohlíčky připravíme z kynutého těsta, do kterého přidáme nastrouhané vařené brambory. Těsto rozválíme, naplníme Nivou nebo jiným sýrem a svineme do rohlíčků. Ty…
Připravíme si kvásek z mléka, droždí a lžičky cukru a necháme vyběhnout. V míse smícháme bezlepkovou mouku se solí, postupně přidáváme olej, vejce, mléko, kvásek,…
Už jste zkoušeli šátečky s povidlovou náplní bez kynutí? Jsou nadýchané, jemné a chutnají výborně. Těsto obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním…
Klasický chlebík s rovnoměrnou střídou příjemně provoní kmínem celý domov. Kmín pomáhá k lepšímu trávení, doporučuje se proti nadýmání a má mnoho dalších, tělu…
Rybičky ze slaného těsta oživí každý stůl – a přitom je tak snadné je vytvarovat i upéct! Plnit je nemusíte jen brynzou, výborné náplně jsou sýrové, šunkové nebo z…
Koblihy, které na 100% vyjdou, vytvoříte s pomocí našeho receptu. Budou lehounké a voňavé. Věřte, že se k jejich přípravě budete rádi a opakovaně vracet. Sladká smažená…
Na vál nasypeme mouku, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, posypeme cukrem a necháme vzejít kvásek.Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme tužší těsto…
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na řídkou kašičku a…
Škvarkové placky, které připravovaly naše babičky, si můžete připravit nejen v masopustním období. Placky, potřené sádlem, využijete jako přílohu k bramborové polévce,…
Kdo má v kuchyni domácí pekárnu, může si takřka bezpracně připravit skvělý velikonoční mazanec. Nebude sice tak kulatý, jako ten bez formy, ale na jeho chuti to nic…
Alpské knedlíky jsou velmi dobře známé návštěvníkům vysokohorských středisek. Jsou v nabídce takřka všech restaurací. Lehounké těsto. Ovocná, většinou borůvková náplň.…
Abyste si vychutnali křupavé croissanty, nemusíte jezdit do Francie, můžete si je připravit v pohodlí domova. Jejich příprava je sice náročnější, ale dle velice…
Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Pak polovinu vlažného mléka dáme do mísy, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Do zbytku mléka dáme rozpustit sádlo.Do vykynutého…
Suroviny na omládek dobře prošleháme a hotový omládek necháme v teple hodinu kynout. Po hodině k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté ho necháme znovu…
Vánočka s rozinkami nesmí na slavnostním stole nikdy chybět. Dejte si záležet na jejím pletení, nechte těsto dostatečně vykynout a hotové vánočky pomažte žloutkem, který…
Zaděláme si kvásek a necháme jej v teple vyběhnout. Obě mouky prosijeme. Přidáme sůl, cukr, citr. kůru, kvásek, vejce, žloutek a rozpuštěné máslo s olejem. Zbylým mlékem…
Polovinu mléka trochu ohřejeme, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme nakynout kvásek.Do mouky přidáme sůl, vejce, olej, zbylé mléko, vykynulý kvásek a vypracujeme…
Vyzkoušejte recept na nadýchané a vláčné dýňové housky, které spojují jemnou chuť dýně s měkkou texturou domácího pečiva. Ideální k snídani, svačině nebo jako příloha k…
Na druhý svátek vánoční by na sváteční tabuli neměla chybět štěpánská hovězí pečeně. Šťavnaté hovězí maso, prošpikované uzenou slaninou, podávané s kynutým houskovým…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Do nádoby dáme jako první vlažnou vodu, olej, pak prosátou mouku smíchanou se solí, nahoru…
Nejlepší velikonoční jidáše: Jak na to, aby byly krásně nadýchané a vydržely dlouho čerstvé
Jak na dokonalý drůbeží kaldoun? Poctivý vývar z drůbků a orestovaná zelenina dodají polévce skvělou silnou chuť
Vyzkoušejte světově proslulé saláty: Jak připravit Caesar, Nicoise nebo Waldorf?