Vánočka bez pletení: Stačí nůžky!
Recept ještě nebyl hodnocenVánočka by neměla na slavnostním stole chybět, ale do její přípravy se pustí jen málokdo. I nejšikovnější domácí pekařky mají zpravidla před náročným pletením tohoto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vánočka by neměla na slavnostním stole chybět, ale do její přípravy se pustí jen málokdo. I nejšikovnější domácí pekařky mají zpravidla před náročným pletením tohoto…
Droždí rozdrobte do misky, zalijte 100 ml vlažného (ne horkého, ne studeného!) mléka, přidejte lžičku cukru a rozmíchejte na kaši. Zakryjte a v teple nechte vzejít…
Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, soda bicarbonu, rascu a premiešame.Do priehlbiny v múke dáme postrúhané zemiaky, cukor, rozmrvené droždie a zalejeme…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 10 minut stát. Pak přidáme ostatní suroviny a uhněteme měkké, pružné těsto. Dopřejte těstu alespoň desetiminutové…
S těstem vám může pomoci pekárna nebo udělejte klasicky: Prosátou mouku promícháme se solí, uděláme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme droždí…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké. Dáme pozor, aby se sůl nedostala na droždí. Jelikož milujeme kmín ve velkém, přidala jsem hned k mouce asi 50 g…
Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po skončení programu těsto vyválíme na placku, ze které vykrájíme kolečka…
V teplém mléce rozmícháme droždí a cukr a necháme vykynout kvásek.Kvásek vlijeme do mouky, přidáme vejce, špetku soli a rozpuštěný tuk.Vypracujeme hladké a nelepivé…
Z výše uvedených surovin uděláme těsto, které ihned rozprostřeme do kulaté vymazané a vysypané formy (s těstem se pracuje velmi dobře).Povrch poklademe vypeckovaným…
Krásně nadýchaný kynutý rybízový koláč s drobenkou je pečený v sádlem vymaštěném pekáčku a rozvoní celý dům. Že vám to připomíná prázdniny u babičky? S tímto recept si…
Pěry jsou velké nadýchané ovocné knedlíky, lehoučké jako pírko, pocházející z Valašska a Slovácka. S tímto receptem si tuto skvělou dobrotu zvládnete připravit i u vás…
Můžete je samozřejmě koupit, ale stejně jako u většiny jídel je i tahle chuťovka nejlepší čerstvě vytažená doma z trouby. Příprava je jednoduchá a efekt ohromný. Hezky…
První pečení v nové domácí pekárně. Recept mám z časopisu pro ženy.Pekárnu vybavíme hnětacími háky.Do pekárny prosejeme mouku, uděláme důlek.Do důlku jsem vlijeme vodu,…
Mazanec (dříve zvaný také pomazanec nebo velikonoční svěcenec) by neměl o Velikonocích chybět na žádném svátečním stole. Mazanec upečený podle tohoto receptu krásně voní…
Do vlažné vody vsypeme vanilkový cukr, přidáme droždí, dobře rozmícháme a necháme 15- 20 minut stát. Ke zpěněnému droždí přidáme zbytek surovin (mouky nejdříve jen 500 g…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 15 minut stát. Přidáme další suroviny a uhněteme těsto, které necháme 30-45 minut vykynout.Pak těsto propracujeme a…
12 hodin předem smícháme preferment a zakrytý ho necháme v teplé místnosti pracovat.Po 12 hodinách kynutí k hotovému prefermentru přidáme další vodu a manitobu,…
12 hodin předem smícháme preferment a zakrytý ho necháme v teplé místnosti pracovat.Po 12 hodinách kynutí k hotovému prefermentru přidáme další vodu a manitobu,…
Z prísad vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Potom ho na tenko vyvaľkáme a vykrajujeme minipizzy ( priemer asi10-12 cm). Každú minipizzu potrieme pretlakom,…
Sypké suroviny smícháme, uděláme důlek a vlijeme vodu. Rozmělníme do ní droždí a trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Pak vmícháme vejce a olej. Vypracujeme těsto a…
Ve vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme tvárné těsto, které bude asi 30 minut kynout.Brynzu včas vytáhneme z lednice…
Do mísy rozdrobíme droždí a přidáme 1 lžíci cukru, promícháme a až se rozpustí, přilijeme vlahé mléko. Změklé máslo vyšleháme se 2 lžícemi cukru a vejci, přidáme droždí…
Světlý, klenutý a voňavý chlebík je plný tmavě zelených dýňových semínek, které při jídle semtam křupou v zubech. Vřazením vařených brambor do těsta chlebu prodloužíme…
První český král Vratislav I. si pochutnával na sekaném telecím mase zabaleném do bránice i na plněném labutím krku
Jídelní rozmary slavných: Hrdina Pobřežní hlídky David Hasselhoff vypije denně pět litrů vody a nejraději má grilované kuřecí maso
Vyzkoušeli jsme mechový dort jako z MasterChefa. S krémem z mascarpone a malinami chutná fantasticky