Košíčkové minimazanečky s mandlemi
Recept ještě nebyl hodnocenMouku prosijeme do mísy a uprostřed utvoříme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Zakryjeme utěrkou a necháme asi10 - 15 …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed utvoříme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Zakryjeme utěrkou a necháme asi10 - 15 …
Použití majonézy ve sladkém pečivu je neobvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Právě díky majonéze v těstě budou tyto koláče jemné, vláčné a déle vydrží jako čerstvé…
Ovocné knedlíky se sezónním ovocem jsou naprostá lahůdka. Ať už s meruňkami, borůvkami, nebo třeba jahodam i - patří mezi rodinné stříbro československé kuchyně. Jsou…
Máte chuť na čerstvé rohlíky a nemáte moc času? Pak je tento recept přímo pro vás. Vyzkoušejte upéct tyto křupavé a měkké rohlíky, které budete mít s kynutím a pečením…
Hovězí nebo zeleninový vývar můžete doplnit porcí kvalitní čerstvé nebo mražené zeleniny. Chuťově výrazné drožďové nočky jí dodají šmrnc a sytost. Na talíři ji skvěle…
Přivádí vás myšlenka na vaření domácího knedlíku k šílenství? Jeho příprava není takový horor, jak by se mohlo zpočátku zdát. Naučme se dokonalé houskové knedlíky krok…
Voňavé křupavé pečivo patří k nejoblíbenějším receptům. I když je těsto velmi podobné tomu rohlíkovému, tak u housek je potřeba zvládnout i jejich zapletení. Chce to…
Nejlepší koblihy jsou vždy ty čerstvé, krásně usmažené a s náplní, na které nikdo nešetřil. Ať při masopustu nebo jen, když na ně máte chuť – koblihy udělají radost…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Těsto na kynutý jablečný závin je s domácí pekárnou hračka. Těsto vymíchá a zajistí dokonalé kynutí. I bez pekárny těsto hravě zvládnete. Skvěle se s ním pracuje a…
Z droždí, 1/2 vlažného mléka, lžíce cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Zbylý cukr, prosatou mouku, vlažné mléko, 3 žloutky, sůl a vykynutý kvásek částečně…
Jednoduchá kvasnicová pomazánka se řadí mezi retro recepty, které milují dospělí, ale děti z nich příliš nadšené nejsou. Nenechte se odradit, dětem uvařte třeba krupičku…
Maďarské langoše se staly oblíbeným jídlem stánkového prodeje, takzvaného street food. Můžete si je ale snadno připravit i doma. Těsto není příliš složité a s přesným…
Koláčky se už celé generace řadí mezi velmi oblíbené moučníky, zejména pokud mají správný poměr těsta a náplně. Zkuste si křehké drobné pečivo podle osvědčeného receptu…
Remosku v souvislosti se šetřením energie opět bereme na milost. Až časem poznáme, co všechno dokáže, stane se neocenitelnou součástí naší kuchyně. Vaří, dusí a nejenže…
Snad každá rodina má svůj osvědčený recept na vánočku, která nesmí chybět na sváteční tabuli. Příjemně vláčná, s rozinkami uvnitř, posypaná mandlemi a potřená vajíčkem,…
Litý koláč z kynutého těsta je dochucený zralými jahodami a korunovaný máslovou drobenkou. Příprava není náročná ani zbytečně zdlouhavá, za chvíli si můžeme pochutnávat…
Droždie necháme oživiť v osladenom vlažnom mlieku - cca 20 min. Múku preosejeme, vmiešame soľ. Vajce rozšľaháme, vmiešame do kyslej smotany. Zo všetkých surovín…
Valašské frgály jsou vynikající koláče z kynutého těsta a drobenky. Že byste si netroufli na takovou specialitu? S tímto receptem se nemusíte ničeho bát a můžete…
Tence vyválené kynuté těsto poklademe bohatou vrstvou borůvek a na závěr posypeme máslovou drobenkou. Po upečení potřeme okraje ještě horkého koláče rozpuštěným máslem,…
Podobně jako bramboráky, i langoše patří mezi jídlo, o kterém víme, že není zdravé, a přesto si ho nedokážeme odpustit alespoň jednou za čas, třeba na pouti. Placky z…
Výborné křehké plněné šátečky. Jsou kynuté, avšak těsto není třeba nechat odpočívat, vykyne v troubě. Plníme náplní připravenou z pudinku a tvarohu. Skvěle se hodí k…
Hezké chvíle máme spojené s pohodou a dobrým jídlem. Tyto koláčky vám pohodu připraví kdykoliv. Lahodný tvaroh a pikantní povidla se chuťově skvěle doplňují. Na…
Postup v domácí pekárně: Do formy pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr a doprostřed všechna semínka.…
Pečeme s Ivou: Velikonoční zajíčci ozdobí každý sváteční stůl a potěší všechny koledníky. S jejich přípravou rády pomohou i děti.
Jak udržet jídlo na cestách v chladu? Pomůže obyčejná PET lahev i termoska, jen na to musíme myslet předem
Od áčka po železo: Encyklopedie důležitých vitamínů a přehled potravin, kde je najít, díl II.