Semínkové bagety
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout. Pak potřeme vejcem, šikmo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout. Pak potřeme vejcem, šikmo…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak tuhé a necháme pekárnou jen zamíchat (program Nudlové těsto nebo program Těsto, ale před kynutím pečku vypnout).Těsto…
Postup: umotat rohlíky 30 min. kynout pod utěrkou,potřít vejcem posypat dle chuti a upéct. Nastavení pekárny: Program - těsto
Z mouky, soli, kmínu a kvásku udeláme vláčné těsto (dle potřeby přiléváme vodu) a přidáme nastrouhané brambory. Necháme kynout. Pak z těsta vytvoříme šišku, kerou…
Těsto zaděláme nejlépe v pekárně. Do pekárny vložíme suroviny podle uvedeného pořadí a necháme vymíchat. Pekárnu vypneme a ponecháme uzavřenou asi 20 minut, než těsto…
Do vlažného mlieka dáme pol káv. lyžičky cukru a droždie, oživíme ho. Z múky, tvarohu, masla, soli, kyslej smotany, žĺtka s oživeným droždím vypracujeme cesto, necháme…
Do misy dame teple mleko trosku cukru a drozdi, nechame vzejit kvasek, az je hotovy, dame mouku, vajicko, cukr, olej a rum nebo rumovou trest, poradne zadelame a dame…
Těsto smíchám, propracuji, aby se nelepilo na válu.Rozdělím je na několik stejných dílů, 4-5 ks, stejné velikosti. Vyválím kruhy a ty rozřežu a plním ořechovou a…
Ve vlažném mléku rozmícháme kvasnice s lžičkou cukru a mouky. Po vzejití přidáme mouku, vajíčko, sůl a zpracujeme vláčné těsto a přidáme najemno nasekanou bazalku.…
Do vlazneho mleka pridejte cukr, rozdrobte drozdi, smichejte a nechte nakynout kvasek. Pak ho pridejte k mouce. Pak jeste zloutky a sul. Vypracujte testo. A nechce…
Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nahrubo nastrouháme. Z vlažného mléka a 1 kostky cukru zaděláme kvásek. Mouku osolíme, smícháme ji s nastrouhaným jablkem a rozinkami…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme Základní program.
Nejprve si připravíme kvásek z mléka, cukru a droždí. Do mísy dáme mouku, sůl, citronovou kůru, vanilkový cukr, vejce, máslo, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. …
Těsto zaděláme v domácí pekárně nebo klasicky.Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a přilijeme asi 1 dcl vlažné vody. Promícháme, zakryjeme a…
Suroviny dáme do pečky v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Pak těsto znovu propracujeme a vytvoříme bagety (nebo rohlíky), které před vložením do trouby…
Pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky: vytvoříme kvásek z droždí, trošky cukru a vlažného mléka.Změklé máslo i sádlo utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme citronovou…
Necháme vzejít kvásek, přidáme všechny ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto. Necháme odležet 1 hodinu. Pak rozdělíme těsto na 3 části a z každé části vyválíme…
Mléko trochu zahřejeme, rozdrobíme do něj droždí a svaříme - stačí k bodu varu, mícháme, aby se droždí úplně rozpustilo. Necháme trochu vychladit, osladíme medem a…
Do 75 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.Z mouky, jemně nastrouhaných brambor, nakrájených škvarků, rozehřátého sádla, mléka, soli…
Program těsto. Hlídám zda těsto moc nelepí - dosypu trochu mouky, pokud se drolí, přileji trochu vody. Rozdělíme na 12 kousků a upleteme housky. Necháme na plechu…
Těsto zpracujeme v míse, pak přendáme na vál a hněteme, až se nechytá válu. Dáme zpět do mísy a naecháme kynout. Po vykynutí ještě jednou opakujeme, při hnětení…
Urobíme kvások z droždia, niekoľkých lyžíc teplej sladkej smotany a lyžičky kryštálového cukru.Múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme kvások, zvyšok smotany (v nej…
Do nádoby od pekárny nalijte mléko, rozpuštěné máslo, vejce a přisypte hladkou mouku. Do důlku v mouce nasypte rozdrobené droždí, do jednoho rohu nádoby nasypte cukr a…
Z ingrediencí vytvoříme těsto (mně pomohla domácí pekárna), než vykyne, připravíme omáčku. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a česnek na plátky, přihodíme drcenou…
Tradiční svatební polévkou je vývar s knedlíčky. Jak je udělat, aby chutnaly božsky?
Blíží se největší vinařský festival v Praze. Láká na ochutnávku autentických vín bez chemie
Čatní z angreštu je jemně pikantní a lehce aromatické. S cibulí a hořčičným semínkem báječně ladí k sýrům