Pšenično-žitný chléb
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárne dáme tekuté ingrediencie, potom vložíme sypké. Pečieme na programe SPRINT.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárne dáme tekuté ingrediencie, potom vložíme sypké. Pečieme na programe SPRINT.
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
Z mlieka odoberieme cca 100 ml, ohrejeme a do vlažného dáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme stáť cca 20 minút.Múky zmiešame, vmiešame soľ, pridáme kvások, olej,…
těsto: 1. Ve velké míse nebo v míse kuchyňského robotu smícháme mouku, ovesné vločky, sůl a rozdrobíme droždí. 2. V malé misce nebo větším hrnku (cca 0,5 l) ohřejeme…
Dělám těsto v pekárně. Nejdříve tekuté suroviny, špetka cukru a droždí. Potom se přidá pohanková, kukuřičná a polovina hrubé mouky se špetkou soli navrch. Podle potřeby…
Droždí rozmícháme ve vodě se lžící mouky z odváženého množství a necháme zmladit. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi ji pomalu osmažíme. Vychladlou ji…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a necháme program Těsto jen umíchat. Po 15min odpočinku těsto rozválíme na obdélníku asi 20cm širokého. Posypeme hustě…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké, na mouku na jednu stanu kvásek, na druhou droždí) a zapneme základní program.
Droždí rozdrobíme do mísy, promícháme s cukrem a přilijeme vlažné mléko. Přimícháme 1 lžíci mouky (z celkového množství). Přikryjeme utěrkou a necháme cca 15 minut…
Uděláme klasický kvásek –droždí, cukr, zaprášit moukou a necháme vzejít.Do mísy nasypeme všechny suché ingredience, vylijeme kvásek, přidáme tekuté složky a řádně…
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu mouky (vše vezmeme z odvážených, přichystaných surovin) a necháme 20 minut vzejít kvásek. Pak přidáme všechny ostatní suroviny…
Připravíme si z teplého mléka, cukru a droždí kvásek, který necháme 10 minut vzejít. Batáty najemno nastrouháme, spojíme s ostatními surovinami a spolu s kváskem…
Očištěnou mrkev nakrájíme na kostky a asi 3 minuty povaříme ve vodě - ne zcela do měkka. Droždí necháme vzejít ve vodě s cukrem, pak přidáme zbytek surovin včetně mrkve…
Všetky prísady na cesto dáme do misy a vymiešame dobre na hladké cesto. Necháme podkysnúť asi 30 min ( pozor, nevykysne ako cesto s väčším obsahom droždia ). Na oleji…
Na rozpuštěném másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme droždí a necháme rozpustit. Až se nám droždí rozvoní, přidáme jemně nasekaný květák. Spolu chvíli…
Program Těsto. Vyválet plát, potřela jsem kečupem, posypala strouhaným eidamem, nivou , půlkou hermelínu nakrájeného na kousky a asi ½ červené papriky nadrobno. Delší…
Těsto můžeme dělat ručně (robotem) nebo v pekárně. Ručně: Ze 100 ml vlažné vody, sladěnky, droždí a 130 g hladké mouky (vše bereme z nachystaného, odváženého…
Ve vlažném mléce rozpustéme droždí. Do mísy si nasypeme 250 g polohrubé mouky, uděláme důlek a vlijeme směs s droždí a mléka. Posypeme trochou mouky a na teplém místě…
Z rozdrobeného droždí, asi lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Z mouky, cukru, mléka, špetky soli, kůry, vejce,…
Kvásek: do mísy dáme půl hrnku vlažné vody, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, kostku droždí, promícháme a dáme na teplé místo asi na půl hodiny vzejít.Do kvásku…
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
Sypké suroviny nasypeme do mísy, zalijeme zmlazeným droždím, poprášíme moukou a necháme chvilku pracovat.Mezitím ve větším hrnku smícháme majolku, rum, máslo, sádlo,…
Všechny suroviny (včetně semínek) dáme do pekárny, tekuté, pak sypké. Sůl do vody, kváeke a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný s delším kynutím i…
Tesco spouští naostro svůj Online Club, zákazníkům nabídne slevu na nákupy a další benefity
Velký objev vědců: Nejoblíbenějším jídlem v českých domácnostech je „Nevim-něco“
Retro okénko: Mražený dezert Vienetta býval sladkou tečkou rodinných oslav. Připravíme jej ale i doma, a to celkem snadno