Bramborové langoše s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané smažené langoše z kynutého těsta známe asi všichni. Můžeme je ale připravit i v trochu obměněné variantě. Do těsta přidáme nastrouhané vařené brambory a kromě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané smažené langoše z kynutého těsta známe asi všichni. Můžeme je ale připravit i v trochu obměněné variantě. Do těsta přidáme nastrouhané vařené brambory a kromě…
Nejdřív připravíme omládek - ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a mouku. Zakryté necháme 45 minut kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin včetně…
Z vlažné (nikoliv vařící) vody, droždí a cukru vypracujeme kvásek. Voda nesmí pálit, musíme v ní udržet ruku. Droždí ve vodě rozmíchejme – nejlépe to jde metličkou.…
Upečte si nejlepší pizzu podle našeho receptu sami doma – zjistíte, že příprava je překvapivě jednoduchá. Vše začíná u dokonalého těsta. Náplň a její ochucení už je jen…
Pohostěte návštěvu zajímavě tvarovaným slaným copem. Na jeho upečení je třeba mít do trouby chlebíčkovou formu, ale když ho pak v ní nesete na stůl, vypadá opravdu…
Úžasné tvarohové řezy budou výborné třeba jako sladká tečka po nedělním rodinném obědě. Jsou voňavé vanilkou a citronovou kůrou, pikantní višňovou marmeládou pod…
Zkuste si přichystat drožďovou polévku, je výborná a poměrně rychle a snadno připravená, zvládne ji i začátečník. Droždí v polévce vám dodá spoustu vitaminu B. Ten…
Jarní, voňavé, kynuté pečivo s chutí medvědího česneku. Tu těžší práci za nás udělá domácí pekárna a vyrobit pár jednoduchých tvarů z těsta, už zvládne každý sám.…
Výborný kynutý táč, s křupavou skořicovou drobenkou navrchu a krásně jemným, vláčným těstem díky smetaně. Náplň z jablek a rebarbory dodá moučníku zajímavou…
Z trocha mlieka, droždia a 2 lyžičiek kryštálového cukru urobime kvások.Zo zvyšku mlieka, múky, kvásku, oleja, cukru, vanilkového cukru a štipky soli vypracujeme vláčne…
Tento koláč přináší méně obvyklou kombinaci čerstvých meruněk a máku. Meruňky poklademe na kynuté těsto, posypeme drobenkou, kterou ochutíme mákem, a upečeme. Kromě…
Kynuté koláče jsou oblíbenou klasikou, kterou máme rádi už od dětství - měkké těsto, dobrá sladká náplň a křupavá drobenka. V létě navíc můžeme jako náplň použít čerstvé…
Švestkové koláče patří mezi stálice našich moučníků. Nemusí však být jen na plechu. Máslové nekynuté těsto můžeme dávkovat do košíčků na muffiny, poklást je kouskem…
Buchty plněné švestkami se skořicí jsou tradiční český moučník, který potěší nejen svou nadýchaností, ale i lahodnou kombinací švestek a skořicové vůně. Tyto jemné…
Z kynutého těsta můžeme připravit drobné slané trojúhelníčky, které jsou skvělé jako pohoštění. Těsto má díky česneku a cuketě zajímavou chuť. Trojúhelníčky ozdobíme…
Bramborová focaccia, jemně ochucená bylinkami a olivovým olejem, s lehce křupavou kůrkou na povrchu, je skvělá volba k různým pokrmům nebo jen tak samotná. Tento recept…
V troše vlažného mléka se lžičkou cukru nechte vzejít kvásek, přidejte do mouky s ostatními ingrediencemi a zadělejte tužší těsto, až tvoří bubliny.Na teplém místě…
Vánočka patří mezi tradiční vánoční pečivo. Na Štědrý den ji rádi snídají v mnoha domácnostech. Upečte si s námi vláčnou máslovou vánočku plnou mandlí a rozinek, bohatě…
Výhodou tohoto receptu na kynuté rohlíčky je, že nemusíte nic složitě odvažovat, vše se měří na hrnky. Po vykynutí rohlíčky naplníme oblíbenou náplní a upečeme. Skvělé…
Vánočka plná másla a rozinek, s vůní rumu a citronové kůry, přesně ta pravá, která vám doma vykouzlí vánoční atmosféru. Nechte vánočku dostatečně nakynout a pozvolna…
Kynuté těsto je vskutku univerzálním nástrojem, ze kterého můžete připravit různorodé pečivo. A jelikož děti mají sladké pečivo rády, potěšte je mikulášskou výslužkou v…
Ze směsi vyrobíme těsto dle návodu. Tedy do vody rozdrobíme droždí, rozmícháme a postupně sypeme a vmícháváme směs na chleba.Z hotového těsta (nekynutého) lžící nabíráme…
Tradiční kynutá vánočka plná rozinek a mandlí by neměla na svátky chybět. Ale ne všichni mají rádi sladké. Pro vás, co mezi ně patříte, máme skvělý tip na slanou verzi…
O Vánocích si rádi vychutnáváme spoustu dobrot. Při přípravě svátečních pokrmů nás mohou inspirovat i zvyklosti v okolních státech. Například v Polsku na Vánoce podávají…
V akci: Máslo ve slevě se vyplatí koupit ve „velkém“. Bude se hodit do cukroví, ale i zmrazené vydrží díky triku 3 v 1 až rok
Nejlepší dip k nachos je guacamole: Jak jej dochutit, aby chutnal božsky, a jaká do něj vybrat avokáda?
Staročeská sakrajda: Perníkový závin voní po povidlech a oříšcích a nakrájený se dá využít i jako výborné cukroví