Kynuté koláče bez kynutí s kokosovou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenZ vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím v jiné míse smícháme mouku se solí, dvěma žloutky a olejem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím v jiné míse smícháme mouku se solí, dvěma žloutky a olejem, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné…
Klasický kynutý velikonoční mazanec připravíme z těsta, do kterého přidáme štědrou dávku másla a rozinky. Vykynutý mazanec potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a…
Zaděláme kvásek z vlahého mléka, cukru a droždí. Prosátou mouku a zbytek surovin na těsto spojíme a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout, až zdvojnásobí…
Suroviny na těsto v pořadí tekuté – sypké jsem dala do domácí pekárny – sůl do opačného rohu než droždí - zapnula program Těsto a nechala pracovat. (kdo pečku nemá,…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Sladký dozlatova upečený bochánek z kynutého těsta tradičně pečeme na Velikonoce. Do těsta přidáme rozinky namočené v rumu, kandované ovoce a sekané mandle. Horní část…
Těsto na pizzu si připravte tak, že do teplé vody dejte droždí a cukr.Nechte stát na teplém místě, dokud kvásek nevzejde (nezačne bublat).Do velké mísy nasypte mouku…
Z mléka, cukru a droždí umícháme v hrnku kvásek, přikryjeme a necháme na teplém místě vzejít. Studené brambory oloupeme a najemno nastrouháme do větší mísy. Přidáme…
Suroviny na omládek smícháme a necháme asi hodinu kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout – během kynutí můžeme jednou nebo dvakrát …
Ve vlažné vodě necháme vzejít droždí (10 min), pak přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme asi 30 minut kynout.Nakynuté těsto rozválíme (ne zcela do…
Připravíme si měkké, ale nelepivé těsto.Po vykynutí zapracujeme do těsta náplň, pokud je potřeba podsypeme trochu moukou. Rozdělíme na bochníčky (měla jsem 16 housek)…
Každý karamelový donut je plný bohaté karamelové chuti, která se jemně rozplývá na jazyku. Neodolatelná kombinace nadýchaného těsta a sladkého karamelu, vám přinese…
Těsto: Ze všech surovin umícháme těsto a necháme vykynout. Těsto vyválíme na plech, propícháme trochu vidličkou a potřeme olejem. Brambory oloupeme a nakrájíme na…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin na těsto a vymísíme ho dohladka. V teple místnosti necháme těsto vbykynout asi 1-1,5 hodiny, během té doby ho asi 2x…
Sladké kynuté velikonoční jidáše podáváme na Zelený čtvrtek. Do těsta přidáme majonézu, je pak velmi vláčné a dobře se s ním pracuje. Po vytvarování a upečení jidáše…
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a pár lžic hladké mouky z odváženého množství a necháme asi 20 minut pracovat. Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho…
Čerstvě upečené šátečky z kynutého těsta rozvoní váš domov. Uvnitř se skrývá lahodná tvarohová náplň a po upečení je můžeme potřít směsí másla, cukru a rumu. Věřte, že…
Do vykvašeného prefermentu přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme řídké těsto. Hned poté ho vyškrábneme na pomoučený stůl, pomocí stěrky popřekládáme a uložíme kynout…
Dobrý, kynutý, dozlatova upečený mazanec s vůni rumu, chutí rozinek a mandlí si můžete upéct nejenom o Velikonocích, ale i ve tvaru vánočky na Vánoce. Nebo může potěšit…
Do vykvašeného prefermentu přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme řídké těsto. Hned poté ho vyškrábneme na pomoučený stůl, pomocí stěrky popřekládáme a uložíme kynout…
Zemplínský koláč se na východním Slovensku připravuje na svátky, svatby i hostiny. Tento bochánek s lehce sladkou chutí připravíme velmi snadno v domácí pekárně. Podávat…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme nakynout.Lilek nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme vypotit. Pak…
Oslavte svátky jara podmáslovým mazancem s brusinkami, který přináší na Váš stůl kombinaci jemného těsta, bohatého podmáslového aroma a osvěžujících brusinek.
Z droždí, mléka a lžičky cukru zaděláme kvásek a necháme asi 15 minut pracovat.Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky a osmažíme je na oleji spolu se sojovou omáčkou,…
Náš život s celiakií: Vynikající tvarohové syrniki pro Áňu. S jahodovou marmeládou je naprosto zbožňuje
Lasagne z jedné pánve jsou hitem internetu: Nepotřebujete na ně bešamel, přitom báječně chutnají a hotové jsou do půl hodiny
Obložené chlebíčky jsou český vynález. Ty Paukertovy milovali už Hugo Haas i prezident Masaryk