Zdravá fazolačka
Recept ještě nebyl hodnocenFazole a sojové boby namočíme přes noc v hrnci. Na druhý den z povrchu vybereme pěnu, kterou si utvořily boby(vaříme v téže vodě), vhodíme skořici, masox a Wakame(tu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole a sojové boby namočíme přes noc v hrnci. Na druhý den z povrchu vybereme pěnu, kterou si utvořily boby(vaříme v téže vodě), vhodíme skořici, masox a Wakame(tu…
Pánev rozehřejeme a osmahneme na ní cibulku, přidáme papriku nakrájenou na kostičky a zalijeme nálevem z fazolí, přiklopíme pokličkou a necháme papriku změknout.Po…
Pripravíme si zo všetkých ingrediencií cesto, ktoré necháme v mikrotenovom sáčku odpočívať pri izbovej teplote, nedávame do chladu. Fazuľu zmiešame s varenými zemiakmi…
Uzené maso a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova, aby byla uzenina pěkně osmažená.Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Přidáme k základu a vše…
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata cibuli, ke které přidáme osmažit i na silnější nudličky pokrájené očištěné papriky, které následně zaprášíme hladkou moukou a…
Den předem namočíme fazole do trojnásobného množství vody. Druhý den z nich slijeme vodu, dáme čerstvou a vaříme je pomalým varem. Asi po hodině vaření přidáme na 2-3…
Troubu zapněte na 230 °C a vložte dovnitř plech. Když je rozpálená, dejte na plech papriku a pečte ji 15 – 20 minut, aby na ní byly velké puchýře. Pak opatrně přendejte…
Nejdříve začneme fazolemi, pokud nemáte konzervované, večer předem namočíme ve vodě. Ve středně velkém kastrolu rozehřejeme lžíci olivového (kokosového...) oleje a…
V tlakovém hrnci na středním plameni rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a restujeme dosklovita, pak přidáme maso, česnek, chilli papričku a koření a restujeme…
Přes noc namočíme fazole v 1,5 l vody. V té je druhý den uvaříme do poloměkka.V hrnci nejlépe se silným dnem, rozpustíme vrchovatou lžíci sádla. Na něm opečeme na jemno…
Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, až začne žloutnout. Pak přisypeme na kostky nakrájené hovězí maso (nejlépe seříznuté z hovězího žebra), přisypeme lžíci grilovacího…
Fazole použijeme jaké máme. Bílé, červené… je to jedno. Namočíme je přes noc do vody.Fazole propláchneme a dáme vařit s jednou oloupanou cibulí, oloupanými stroužky…
Ve špajzu překáží zbytek fazolí, překládá se z místa na místo. Pak to spadne, rozsype se. Tak co s tím. Do hrnce, namočit a přemýšlet, co uvařit. Venku prší, když…
Fazole nechte přes noc namočené ve studené vodě.Do jednoho hrnce nalijte vývar, přidejte fazole a špek a uvařte doměkka. Cibuli, celer, petržel a mrkev nahrubo…
Pomeranče rozkrojte napůl a ostrou lžičkou vydlabejte dužninu. Pracujte nad mísou a všechnu šťávu zachytávejte. Pečlivě odstraňte všechna zrníčka, jinak bude marmeláda…
Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme a necháme asi 10 minut odpočinout. Poté vypracujeme kuličky.V hluboké pánvi rozpálíme olej a kuličky ze všech stran orestujeme.…
Do většího hrnce dáme 1 lžíci sádla a orestujeme cibuli nasekanou nahrubo a kolečka mrkve.Přidáme ostatní očištěnou, nakrájenou zeleninu, pasty, promícháme a zalijeme…
Luštěniny namočte den předem do studené vody. Než nabobtnají, vodu alespoň jedenkrát vyměňte. Luštěniny druhý den propláchněte pod tekoucí vodou.Cibuli nakrájejte…
Luštěninová polévka je ideální jídlo na zasycení. Můžeme ji připravit směle i místo lehkého oběda, k večeři nebo jako vydatný přesnídávkový pokrm. S krajícem dobrého…
Talíř polévky s fazolemi a klobásou hravě nahradí plnohodnotný oběd a může být i sytou „chlapáckou” večeří. Stačí den předem namočit fazole a druhý den věnovat pár minut…
Fialový květák zaujme svou barvou na první pohled. V tomto salátu ho smícháme s obřími fazolemi, ochutíme citronovou zálivkou a provoníme šalvějí. Atraktivní vzhled…
Očistěný pórek nakrájej na kolečka silná 1,5 cm. Uvař vejce na tvrdo. Slaninu stoč do ruliček, sepni párátky a smaž na pánvi dokřupava. Poté vyjmi z pánve a odstav na…
Uvaříme předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou…
Českem s chutí: Frgále, kyselica a dobrá slivovice? Ochutnejte Valašsko!
Jídelní rozmary slavných: Tenistka Serena Williamsová je „chegan“, veganka, která neodolá tomuhle kuřeti s česnekem
Silvestrovský ovar z vepřového kolene: Jemnou chuť a typickou vůni ovlivní teplota vody a použití správného koření