Snadné chilli con carne
Recept ještě nebyl hodnocenV kastrolu rozpálíme olej a něj dáme cibuli, česnek a kmín a smažíme 2 minuty. Přidáme mleté hovězí maso a za častého míchání je smažíme asi 5 minut, aby zhnědlo ze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V kastrolu rozpálíme olej a něj dáme cibuli, česnek a kmín a smažíme 2 minuty. Přidáme mleté hovězí maso a za častého míchání je smažíme asi 5 minut, aby zhnědlo ze…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme mletú papriku a premiešame.Vložíme narezané paradajky, papriku, chilli papričky a…
Fazole i cizrnu namočíme (nejlépe přes noc, mně ale musily stačit 3 hodiny) a uvaříme do měkka.Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme na másle, podusíme asi…
Fazole uvaříme, cibulku pokrájíme a zpěníme na sádle, zaprášíme moukou, osmahneme, vmícháme asi 3 lžičky papriky a zalijeme vodou. Rozmícháme, přidáme protlak, osolíme,…
Fazole na noc namočíme ve vodě. Druhý den je i s houbama uvaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme kostky brambor, koření a sůl a dovaříme. Zelí s trochou vody uvaříme…
Řepu uvaříme zvlášť do měkka. Po uvaření oloupeme a nastrouháme nahrubo. Do kastrolu dáme do vody vařit brambory nakrájené na kostičky, ačokču bez semínek na kousky,…
Do hrnce dáme fazole, zalijeme vodou a necháme přes noc namočené. Vodu nevylijeme, uvaříme v ní fazole doměkka, scedíme a necháme okapat. Brambory uvaříme ve slupce,…
Fazuľu dáme do misy, pridáme ocedené lečo, na pásiky narezanú salámu, hrášok, narezanú kapiu, sekanú cibuľu a feferón a na hrubo nastrúhaný syr. Premiešame. Olej…
Do většího hrnce si dáme trošku oleje, na kterém osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku, vhodíme papriku a na malé kousky nakrájené brambory s fazolema, zamícháme…
Fazuľu vopred namočíme a uvaríme. Scedíme. Cibuľu a jablko jemne nastrúhame, zmiešame s kečupom, horčicou, worčestrom a olejom. Primiešame fazuľu. Párky narežeme na…
Den předem luštěniny namočíme do vody. Druhý den přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a uvaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáma nasekanou cibuli,…
Do hrnce dáme olej a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli, když jí máme téměř osmahnutou, přihodíme česnek na plátky, fazole a chvíli opražíme, zalijeme vývarem…
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a rozmačkáme. Pridáme vidličkou rozmačkanú fazuľu, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, jogurt, vňať a dôkladne premiešame. Nanesieme na…
Do vody dáme fazuľu, cesnak, bob.list, soľ a uvaríme do mäkka. Pridáme nakrájaný kôpor. Múku rozmiešame v asi 1 1/2 dl mlieka, pridáme do vriacej polievky, premiešame a…
Troubu predehrejeme na 180 stupnu.Mezitim maso z obou stran osolime,opeprime a rozlozime na plech.Meziprostor vyplnime nakrajenymi brambory,rajcatky,chili paprickama bez…
Maso si nakrájíme na nudličky,přidáme nasekané chilli papričky a sůl,posypene troškou škrobu,zakapeme olejem promícháme a necháme odležet. Na rozpáleném oleji si…
Vopred namočenú fazuľu uvaríme. Narezanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme uvarenú fazuľu, kukuricu, zalejeme omáčkou, pridáme podľa potreby trocha vody a krátko ( asi…
Fazole slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat. Pak je nasypeme do mixéru, přidáme ricottu, povolené máslo, česnek a rozmixujeme na hladký krém. Ochutíme citronovou…
Den předem namočené fazole uvaříme se všemi přísadami a rozmačkáme.Dáme vařit rýži a mezitím nakrájíme cibuli, papriky, salát, rajčata a připravíme omáčku tak, že…
Na co nejmenším množství oleje opečeme na kostičky nakrájený salám, přidáme vařené fazole, osolíme a za horka vmícháváme lžíci vody a tavený sýr, který se musí mezi…
1.cibuľu, papriky a paradajky si nakrájame nadrobno 2.do hrnca si dáme na olej cibuľku a chvíľu restujeme 3.k cibuli pridáme mleté mäso a opäť restujeme, kým nám mäsko…
Fazole si den předem propláchneme a namočíme. Druhý den je uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem doměkka. Nesolíme. Listový špenát a kousky dýně necháme podusit s…
Retro okénko: Vzpomínáte na Metro dezert? Tahle cukrovinka je k dostání i dnes, ale podle našeho receptu si ji upečete doma
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
Holka u plotny radí: Jak využít zbytky pečeného kuřete? Maso se hodí do tortilly i pomazánek, kosti zase na vývar