Rybí "oči"
Recept ještě nebyl hodnocenFilety z vnější strany okořeníme, nesolíme, losos i nepravý je již dost slaný. Otočíme a na vnitřní stranu filetů naklademe plátky lososa a olivy tak, aby při řezu byly…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filety z vnější strany okořeníme, nesolíme, losos i nepravý je již dost slaný. Otočíme a na vnitřní stranu filetů naklademe plátky lososa a olivy tak, aby při řezu byly…
Připravíme si marinádu: šťáva i kůra z citrónu, sůl, pepř, petrželová nať nasekana na drobno, trocha oleje, promícháme. Tresku i lososa si nakrájíme na kousky, a dáme…
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55 g másla. Filety tresky vložíme do velké pánve, přelijeme mlékem,…
Polozmrazené filety potřeme olejem, osolíme a dáme na nepřilnavou pánev. Rajčata pokrájíme na plátky a poklademe na filety. Přiklopíme a dusíme cca 10-12 minut, během…
Oloupané, na kostky nakrájené brambory osolíme, okořeníme kmínem a dáme vařit. Když jsou brambory skoro měkké, asi 3-5 minut před koncem varu k nim přisypeme hrášek a…
Rybu si osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. V misce si smícháme oříšky, sýr, smetanu, muškátový oříšek a cherry a potřeme tím rybu. Dáme do máslem vymazané…
Filety (já použila mražené) opláchneme a důkladně osušíme utěrkou. Nakrájíme je na menší kousky, které promícháme se směsí koření, posypeme mletou paprikou a případně i…
Jablko, zeler a cibuľu nastrúhame na hrubom strúhadle, premiešame a rozložíme do vymasteného pekáča. Na zeleninu poukladáme osolené porcie filé, posypeme syrom. Smotanu…
Z lístkového cesta si upečieme čapice, v ktorých budeme servírovať a ktoré nám poslúžia ako príloha. Povykrajujeme kruhy a dáme na formu otočenú hore dnom ( vid.foto )…
Fazolky překrájíme na menší kousky a necháme je asi 5-8 minut povařit. Scedíme je a dáme okapat. Vejce rozšleháme v misce a přimícháme smetanu, sojovou omáčku, osolíme,…
Rozmrazené filé nakrájíme na malé kousky a zprudka opečeme na trošce tuku spolu s rukolou. Rozložíme do zapékacích formiček, zalijeme připravenou omáčkou, zasypeme sýrem…
Tresku osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypte slunečnicí, tu do ryby zatlačte.V pánvi rozehřejte máslo, a protože se říká, že ryba musí plavat, nebojte se dát…
Filé osušíme, osolíme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Zmírníme oheň a krátce podusíme. Dochutíme mletým pepřem, každý kousek potřeme pestem a udržujeme v teple…
Nejříve jsem si očistila a pokrájela veškerou zeleninu, brokolici jsem rozebrala na růžičky a dala jsem vše vařit abych si pak část zeleniny a brokolice mohla …
Všechny suroviny na pastu vložíme do mixéru a rozmixujeme. Dáme rozehřát hlubší pánev, nejlépe wok, rozmixovanou směs na ni přesuneme a necháme asi minutu smažit, pak…
Rýži připravíme podle návodu, nebo jak jsme zvyklí, jen polovinu určeného množství vody nahradíme passatou.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybu, mírně osolíme,…
Tresku očistíme a nakrájíme na proužky cca 1,5 cm široké, opláchneme a dáme vařit do 500 ml vody. Když se začne vařit, snížíme teplotu, mírně osolíme a necháme pozvolna…
Filety bez kůže z tmavé tresky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Ty pak na kousku másla osmažíme z obou stran lehce dozlatova.Smažené filety odložíme na…
Vejce v menším hrnci uvařte na tvrdo (6 – 7 minut). Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou cibuli (cca 5 minut), přidejte rozmačkaný česnek a kari a vařte za…
Pesto: všechny ingredience dáme do shopperu nebo jiného mixéru a rozmixujeme za opatrného přilévání olivového oleje. Jedna z nejlepších světových studených omáček. …
Je pátek a tradice žádá buďto bezmasý den nebo aspoň rybu a protože za oknem svítí slunce a je modrá obloha, vyzývají mě všechny okolnosti k tomu uvařit něco s nádechem…
Filé necháme rozmrazit a osušíme. Do mixéru vložíme vejce, oloupaný a nakrájený zázvor, česnek, šalotku a rybí omáčku. Rozmixujeme najemno. Přidáme kousky filé a…
Velmi lehký a chutný oběd v podobě filet z tresky s větvičkou tymiánu. Jen lehce osolíme a uvaříme na páře. Výborně se k nim hodí grilovaná cuketa na pánvi. Oběd je…
Rybí kari je v naší kuchyni netradičním pokrmem. Kousky tresky jsou vařeny v pikantní omáčce z červeného kari a kokosového mléka. Chuťově a barevně je pak doplňují…