Jemné noky se švestkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve připravíme všechny ingredience. Na sporák postavíme hrnec s lehce slanou vodou a přivedeme k varu.Na rozpáleném kastrolu s ghí a troškou olivového oleje…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve připravíme všechny ingredience. Na sporák postavíme hrnec s lehce slanou vodou a přivedeme k varu.Na rozpáleném kastrolu s ghí a troškou olivového oleje…
Očištěné maso osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Zlehka přes fólii maso naklepeme a z obou stran posypeme kořením (které jsme podrtili v hmoždíři spolu…
Kořenovou zeleninu (dala jsem mrkev, celer, petržel) a kousek pórku očistíme a nakrájíme.Cizrnu slijeme a na sítu propláchneme, černé fazole uvařené nebo konzervované…
Jablka a mandarinky oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.Grilovací pánev zahřejeme a vymažeme přepuštěným máslem.Poklademe plátky ovoce a zasypeme cukrem.…
Smícháme v misce prosátou mouku, sůl, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce v mléce a postupně přiléváme a prošleháváme metličkou. Necháme alespoň 15 minut odstát.Poté…
Velmi jednoduchá pomazánka jen ze tří surovin, kterou není potřeba nijak zvlášť kořenit. Uzené maso samo o sobě dodá dostatek chutí místo koření. Na pečivu, dozdobená…
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí…
Dozrávající meruňky a jejich vůně vítá léto v plném proudu. Můžeme z nich vykouzlit mnoho různých koláčů, buchet a knedlíků. V tomto receptu přinášíme klasický koláč na…
Česká kuchyně je výtečná, někdy to však chce změnu. Kdo jste milovníci kořeněných jídel, tak to je přesně pro vás. Masové kuličky v lahodné omáčce z rajčatového pyré a…
Květák rozebereme na malé růžičky, propláchneme na sítu a necháme okapat. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nasekáme najemno. Rajče spaříme a oloupeme.Do hluboké rozehřáté…
Sladké lívance zná snad každý, ale jejich slanou obměnu? Vyzkoušejte si doma připravit slanou variaci na oblíbený sladký pokrm z mrkve, jejíž příjemně sladká a kořeněná…
Kedluben očistíme a ukrojíme z něj tři plátky, asi centimetr široké. Dáme je vařit do osolené vody. Vaříme na skus, scedíme a necháme vychladit. Uvaříme i vejce natvrdo…
V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Filety osolíme, opepříme, zakápneme citronem a na másle opečeme. Vyndáme je z pánve a udržujeme v teple.Do pánve přilijeme…
Plátek krůtího masa s exotickým ovocem? Proč ne. Ananas osmahnutý na másle spolu s praženými mandlemi a jemnou smetanovo - sýrovou omáčkou udělá z běžného jídla…
Závin neznamená jen sladkou pochoutku plnou jablek. Na svačinu nebo na přátelské posezení můžete upéct tento vegetariánský slaný závin plný špenátu a sýru. Jeho příprava…
Lehounké pro trávení a voňavé po bylinkách jsou kuřecí plátky z našeho receptu. Rychlá příprava z nich může udělat výherního favorita vaší večeře či oběda. Připravte je…
Fondantové brambory jsou brambory oloupané a nakrájené na válečky, opékané na oleji nebo másle z obou stran na pánvi a poté orestované na másle a vývaru. Výsledkem jsou…
V tomto receptu zkombinujeme dvě méně často využívané suroviny - husí játra a fenykl. Játra podáváme orestovaná s výpekem dochuceným hořčicí a jako přílohu použijeme…
Ke kouskům vepřového masa orestovaným a podušeným ve vývaru a rajčatovém protlaku přidáme růžičkovou kapustu a mrkev, které připravíme na skus. Abychom dodali trochu…
Rybí maso by mělo být nedílnou součástí našich jídelníčků. Připravit je chutně a s výbornou přílohou nemusí být nic složitého. Stačí dobře okořenit, přidat výraznější…
Restování na másle je tradiční záležitost nejen v zahraniční kuchyni. Ne jako ghí (ghee), ale pod názvem "přepuštěné máslo" ho používaly již naše babičky. Nežlukne, dodá…
Tento recept je skvělá volba, pokud chcete udělat radost milovníkům kombinace ovoce + sýr + maso. Navíc přidejte mandličky a "kaviár " z brusinek. Uvidíte, že tento…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Candát je oblíbená sladkovodní ryba a jeho maso je delikátní. V tomto receptu jej jen opečeme na pánvi a podáváme k…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a srolujeme. Zajistíme je kovovými jehlami.V pekáčku zahřejeme zbytek másla a roládky na něm opečeme ze všech…