Bezlepkový tvarožník
Recept ještě nebyl hodnocenZ bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.Žloutky, cukr, extrakt, tvarohy a máslo vyšleháme do hladké hmoty.Zašleháme pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.Žloutky, cukr, extrakt, tvarohy a máslo vyšleháme do hladké hmoty.Zašleháme pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva.…
Čočku přebereme, propláchneme a necháme okapat na sítku.Mrkev a celer nakrájíme (škrabkou) na julienne . Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu a…
Rozšlehaná vejce vlijeme na rozpuštěné máslo na pánev, položíme plátky šunky, kousky tvarůžků, osolíme a opepříme. Celou omeletu přikryjeme tortillou, přiklopíme poklicí…
Nevíte jakou přílohu připravit k masu s omáčkou? Inspirujte se u našich sousedů a vyzkoušejte kluski, bramborové nočky pocházející ze slezské části Polska. Skvěle…
Hovězí Stroganoff je minutkový pokrm, který pochází z ruské kuchyně. Připravuje se z kvalitního minutkového hovězího masa, většinou ze svíčkové. Jistě si ho oblíbíte pro…
Mořské plody jsou stále ještě pro většinu z nás tak trochu exotikou. A proto je dobré mít po ruce podrobný recept na jejich perfektní přípravu. Takže stačí jen pustit se…
Masová roláda je lahodné sváteční jídlo. Na řezu zaujme pěknou mozaikou. Tentokrát ji připravíme z kuřecího masa, které naplníme mletým vepřovým masem a špenátem. Roládu…
Boží milosti jsou tradiční české smažené pečivo, které se často připravuje během masopustu a dalších svátečních příležitostí. Toto lahodné pečivo je vyrobeno z…
Bezlepková varianta zelných placek může posloužit jako chutná příloha, nebo samostatné lehké a dobře stravitelné jídlo. Placky mohou směle nahradit večeři těm, kdo se…
Listové těsto je vděčná surovina. Rychlá příprava a variabilita při použití z něj činí základ pro spoustu lahůdek. Bleskově připravené šneky s lákavou náplní ze špenátu…
Kuřecí kousky v dýňové omáčce jsou dokonalou kombinací jemného masa a krémové, lehce nasládlé omáčky z dýně. Tento podzimní pokrm zaujme svou chutí i barvou, a navíc je…
Variací na ovocné knedlíky známe nepřeberné množství, zkuste ale třeba tyto z tvarohového těsta. Hotové nadýchané knedlíky s meruňkami podáváme posypané mletým cukrem…
Zeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev,…
Diabetická strava nemusí vypadat a chutnat nudně. Udělejte si ji pestrou a zapomenete, že se jedná o dietu. Strava bohatá na bílkoviny, zdravé tuky a dostatek vlákniny z…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladit. Nebo můžeme využít zbylé brambory od oběda. Prolisujeme nebo nastrouháme je, přidáme smetanu, sůl, pepř,…
Propláchněte rýži a několikrát vyměňte vodu, dokud z rýže neteče čistá voda, poté nechte rýži 30 minut nasáknout ve vodě. Sceďte a dejte na stranu, dokud na ni nepřijde…
Na sítu propláchnutou pohanku dáme do hrnce, přidáme mák a mléko a přivedeme k varu. Asi minutu povaříme (mícháme), vmícháme lžíci medu a pak přiklopené a zabalené v…
Oškrábaný celer nakrájíme na hrubé kostky, mrkve překrojíme na půl a z každé části uděláme podélné čtvrtiny. Šalotky překrojíme podélně na čtvrtiny. Česnek rozetřeme se…
Krémová čedarová polévka s brokolicí a opečenou slaninou je lahodný a sytý pokrm, ideální pro chladné dny. Spojuje jemnou texturu sýra, svěží brokolici a voňavou slaninu…
Panenku nakrájíme na 1,5-2cm silné plátky, osolíme, mezi mikrotenem pěstí lehce naklepeme, obalíme v polohrubé mouce, v sýrovém těstíčku, vložíme do rozehřátého tuku,…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Plátky lehce naklepeme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. Oklepeme přebytečnou mouku a na rozpáleném másle opékáme z obou stran, aby se maso zatáhlo.Pak teprve…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Rizoto může vypadat na první pohled obyčejně, je ale plné chuti a zasytí. Rizoto s fazolemi a…
Zeleninu očistíme, papriku nakrájíme na větší kostičky, cibuli na tenká céčka.Uzený bůček nakrájíme na kostičky a dáme do pánve na rozehřátý olej. Přidáme cibuli,…