Pohankovo-maková kaše
Recept ještě nebyl hodnocenNa sítu propláchnutou pohanku dáme do hrnce, přidáme mák a mléko a přivedeme k varu. Asi minutu povaříme (mícháme), vmícháme lžíci medu a pak přiklopené a zabalené v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sítu propláchnutou pohanku dáme do hrnce, přidáme mák a mléko a přivedeme k varu. Asi minutu povaříme (mícháme), vmícháme lžíci medu a pak přiklopené a zabalené v…
Patříte mezi fanoušky indické kuchyně? Pak je tento recept pro vás jak stvořený. Pod názvem Džajpur Karí se skrývá kuřecí maso se zeleninovou omáčkou s pečenými jablky.…
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (pozor, červená čočka je velmi rychle hotová, nemusíte ji namáčet). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladit. Nebo můžeme využít zbylé brambory od oběda. Prolisujeme nebo nastrouháme je, přidáme smetanu, sůl, pepř,…
Pórek nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer, petržel a brambory nakrájíme na kostky.V kastrůlku rozpustíme ghí a pár sekund na něm orestujeme pórek. Přidáme kořenovou…
Měla jsem plátek hovězího a plátek kuřecího masa, které jsem namlela do misky, ale můžete použít i mleté koupené. Veku nebo rohlík nakrájíme na kostičky, pokropíme…
Zo surovin na cesto vypracujeme elasticke, nelepive cesto a na pol hodinky ho nechame bokom odlezat v miske, ktoru zakryjeme utierkou. V druhej miske roztlacime…
Na rozehřátém másle si osmažíme strouhanku dozlatova.Květák rozebereme na menší kusy a v osolené vodě uvaříme do poloměkka, tak jak máme rádi. Scedíme a případně můžeme…
Oloupeme brambory a uvaříme do měkka. Slijeme vodu, ale ne všechnu. Asi čtvrtinu vody necháme v hrnci s bramborami, nasypeme hrubou mouku tak, aby byly brambory zasypané…
Brambory a cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Česnek očistíme a nakrájíme na větší kousky.V hrnci rozehřejeme ghí, přidáme cibuli a až zesklovatí,…
V mléce metlou rozšleháme žloutky a celé vejce.Přidáme sůl a postupně po trochách vešleháváme prosátou mouku.Těsto dáme na 30 minut do lednice.Po 30 minutách těsto z…
Listové těsto je vděčná surovina. Rychlá příprava a variabilita při použití z něj činí základ pro spoustu lahůdek. Bleskově připravené šneky s lákavou náplní ze špenátu…
Variací na ovocné knedlíky známe nepřeberné množství, zkuste ale třeba tyto z tvarohového těsta. Hotové nadýchané knedlíky s meruňkami podáváme posypané mletým cukrem…
Připravte rodině plněné kuřecí prsní řízky. Jogurt i při krátkém naložení posílí šťavnatost masa. Vhodně ochucená mozzarella zachutná milovníkům tepelně upravených sýrů.…
Lišky díky své specifické chuti patří k velmi oblíbeným druhům hub. V této omáčce jejich chuť dobře vynikne v kombinaci s česnekem a vínem. Omáčka se skvěle hodí k…
S příchodem teplejšího letního počasí zařazujeme do našeho jídelníčku lehčí pokrmy, které jsou také rychlé na přípravu. Uvařte chutné penne s lososem, špenátem a…
Rychlé letní jídlo. Kuřecí maso je bleskurychle hotové. Zahuštění sýrem bude vyhovovat pro jednoduchost a výrazná pikantní chuť osloví milovníky pálivých jídel. Ostrost…
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány…
Všechny ingredience dejte do pomalého hrnce, přilejte vodu, zaklopte a vařte 3 hodiny na vysokém stupni nebo dvojnásob času na nízkém stupni.
Jablka zbavíme jadřinců a slupky (skury), nastrouháme dvě na jemných očkách , dvě na hrubých (velkých). Přidáme mouku a žloutek. Promícháme. Ušleháme z bílku sníh, …
Houskový knedlík nakrájíme na stejně silná kolečka a ty poté následně na stejně velké kostky. Do hlubší a větší pánve si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a…
Očištěnou dýni s mrkví nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.Na panvi na ghí zpěníme cibulku, přidáme rýži a necháme chvíli osmahnout.Poté přidáme dýni…
Dozrávající meruňky a jejich vůně vítá léto v plném proudu. Můžeme z nich vykouzlit mnoho různých koláčů, buchet a knedlíků. V tomto receptu přinášíme klasický koláč na…
Předpokladem pro úspěšný start do nového dne je chutná snídaně, která spolehlivě zasytí. Není od věci si jednou za čas zamlsat a dopřát si sladké lívance vonící po…
Sladké odměny za vysvědčení: Děti potěší domácí Kinder mléčný řez, nanuky i marsmalow
Retro dort Florida: Nadýchaný piškot s pudinkovo-máslovým krémem a šlehačkou frčí dodnes a takhle snadno se připravuje
Prostřeno v tomto týdnu: Těšte se na slaný závin, svíčkovou i lívance se žahourem. Poradíme, jak na něj!