Přírodní řízky s hořčičnou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte inspiraci na nedělní oběd? Vyzkoušejte tyto řízky připravované na přírodní způsob v hořčičné omáčce. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo brambor.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte inspiraci na nedělní oběd? Vyzkoušejte tyto řízky připravované na přírodní způsob v hořčičné omáčce. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo brambor.
Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou…
Tato lahodná pomazánka spojuje jemnost tuňáka s výraznou chutí oliv a dotekem cibule. Rychlá na přípravu a skvělá pro každou příležitost – od rychlé svačiny až po…
Jako tradiční pohoštění na oslavách a večírcích nesmí chybět obložené chlebíčky. Ty s bramborovým salátem patří mezi nejoblíbenější. Kromě salátu je ještě ozdobíme…
Brambory nakrájíme na plátky (pokud jsou nové, ponecháme i slupku) a naskládáme je do pekáčku nebo zapékací misky.Na oleji mírně opečeme klobásky, spolu s nimi…
Ze špalíku masa uděláme pokud možno jeden, případně dva plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze tří vajíček a jedné cibule na trošce sádla…
Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou…
Na lžíci sádla necháme zhnědnout drobně nakrájenou cibulku. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout, získá šedou barvu. Potom zalijeme cca 1 litrem vody a…
Skoro klasika, ale salát je rychle hotový - 4 malé, oloupané, ve slupce uvařené brambory (nebo trochu zbylých brambor z předešlého dne) protlačíme kolečkem na kostičky a…
Všechny ingredience smícháme a popřípadě ještě ochutíme. Dáme do pekárny bez hnětacích metel na program pečení a pečeme zhruba hodinu až hodinu a půl. Vršek sekané ještě…
Králíka naporcujeme, potřeme hořčicí, osolíme a v pekáčku vymazaném máslem dáme péct. Během pečení podléváme horkou vodou, králíka potíráme máslem a před dopečením i…
Na rozehřátém másle restujeme mouku a přidáme hořčici. Zředíme vývarem a smetanou. Za stálého mícháni povaříme a dochutíme. Podáváme s vařenými brambory a vejci.
Do kastrůlku dáme hořčici, kečup a olej, ohřejeme na plotně, dokud se vše nespojí. (pár minut).Salám nastrouháme najemno, cibulku nakrájíme nadrobno. Vše smícháme…
Ve větší míse smícháme na malé kostičky nakrájené vejce, cibulku, žervé, petrželovou nať, přidáme hořčici, česnek a dle vlastní chutí osolíme, opepříme. Necháme alespoň…
Libové maso z uvařeného kolena nameleme na masovém strojku do mísy společně se 150 g libové anglické slaniny. Postupně přidáme nastrouhaný křen (každý podle svojí chuti…
Salát opláchneme a necháme jej v ledničce ve vodě, aby byl křupavý.Na přípravu krutonů nakrájíme plátky bagety na kostičky, rozložíme je na plech a dáváme do trouby…
Základem výborného špekáčkového salátu, s majonézou a lehce kořeněným nálevem, jsou hlavně kvalitní špekáčky. Salát máte připravený během chvilky, pak už ho stačí jen…
Zbojnický salát je druh svačinového salátu, který má ve svém základu měkký salám. K němu přidáme okurky, cibuli a podle našich preferencí také pálivé feferonky nebo…
Hovězí maso, dušené na orestované cibulce, je vždy skvělým základem. Maso krásně změkne a uchová si svou chuť, kterou jen lehce doladíme mexickým kořením. Nakonec…
Čevabčiči z mletého masa je oblíbenou součástí obědového menu mnoha restaurací. Příprava je přitom tak snadná, že si je během hodinky připravíte i doma. S bramborami,…
Pokud patříte mezi milovníky aromatických olomouckých tvarůžků, pak je tento recept na nakládané tvarůžky s cibulí a feferonkami, zalité kořeněným olejem, pro vás jak…
Na pánvi zpěníme drobně nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a nakrájené houby a tymián. Osolíme, opepříme a asi 15 minut dusíme. Plátky masa tence…
Rychlá a chutná pomazánka, která se výborně hodí třeba na řádně česnekem potřené topinky, na jednohubky při jakékoliv příležitosti k oslavě nebo jen tak na svačinu s…
Nejprve vymažeme pekáč máslem.Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na dno pekáče. Králičí stehna osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.Položíme je na cibuli.Na…