Čočkový salát
Recept ještě nebyl hodnocenČočku den před výrobou salátu namočíme a pak uvaříme tak akorát ( nesmí býti jak bláto ), scedíme a necháme vychladnout. Zeleninu nakrájíme na přiměřené kousky. Česnek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku den před výrobou salátu namočíme a pak uvaříme tak akorát ( nesmí býti jak bláto ), scedíme a necháme vychladnout. Zeleninu nakrájíme na přiměřené kousky. Česnek…
Všechny ingredience na marinádu smíchat a krátce nechat přejít varem, poté nechat vychladnout.Salám nakrájet na úzké asi 1 cm dlouhé nudličky, cibuli nadrobno, okurku…
Krabí tyčinky, cibuli i okurky si nakrájíme na drobné kostičky, přidáme rozmačkané roztíratelné sýry, majonézu, kečup a hořčici, pořádně promícháme, osolíme, opepříme…
Červenou řepu uvaříme a necháme zchladnout. Řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo.Smícháme olej, med, citronovou šťávu, hořčici a sůl. Zálivku, semínka a klíčky promícháme…
Maso nakrájíme na kostičky , smícháme s hořčicí, čili kořením, grilovacím kořením, worcesterem a libečkem.Vše promícháme a necháme chvíli postát.Hermelín nakrájíme na…
Prsíčka omyjeme studenou vodou a vysušíme papírovým ubrouskem. Jemně naklepeme aby se maso nepotrhalo. Jemně osolíme a opepříme. Natřeme hořčicí a začneme pokládat…
Panenku nakrájíme na plátky a rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí z obou stran.Na rozpáleném oleji narychlo osmahneme, pokapeme citronem, přidáme kousek…
Na drobno nakrájíme cibulku a restujeme ji na oleji nebo sádle. Maso nakrájíme na kousky nebo plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme plnotučnou hořčicí…
Suroviny nakrájíme buď na kostičky nebo na nudličky. Cibuli hodně najemno.V misce smícháme majonézu (mě chutná Poličanka) a dochucovadla. Přidáme salám, hrášek, okurky a…
Žloutky s hořčicí a citronovou šťávou ušleháme metlou dohusta.Pak pomalinku tenkým proudem za stálého šlehání přidáváme olej.Osolíme a opeříme, přidáme nastrouhanou…
Ideální využití pomalého hrnce k přípravě oběda či večeře. Bez starostí s hlídáním pečeně v troubě máme v určený čas maso měkké a šťavnaté a nehrozí jeho vysušení. Zcela…
Velmi chutný a rychlý salát, který se výborně hodí na svačinu nebo večeři. Připravujeme ho ze sterilovaného celeru se šunkou, nebo podle chuti i měkkým salámem nebo…
Blíží se nezadržitelně čas návštěv a nabízení obložených chlebíčků. Bude se jistě hodit recept na jednoduchou pomazánku, na kterou lze navršit pochutiny podle svých…
Skvělá škvarková pomazánka se sterilovanou směsí zeleniny a vejcem. Ideální rychlá večeře na chladné dny, ale i skvělá varianta pomazánky na večírky či oslavy. Nejlepší…
Po návratu z houbaření, kdy jste nasbírali mimo jiné i lahodné bedly, se hodí mít po ruce rychlý recept na večeři. Tím se může stát tento, ve kterém najdete návod, jak…
Snad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři.…
Snad každý zná dobře ochucený tatarák z hovězího masa. Připravit ho můžeme ale i ze zrajícího sýru, který máte rádi, třeba z Romaduru nebo tvarůžků. Tatarák si nejlépe…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek a zeleninu a několik minut podusíme. Potom přidáme hořčici, nakrájené tyčinky surimi, opepříme, pár minut…
Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a zabalíme do perín ( do paplóna :-) ). Necháme 30 minút, potom vyberieme, premiešame, opäť zakryjeme a necháme vychladnúť. K…
Na trošce oleje opečeme proužky slaniny a po chvíli přisypeme plátky cibule. Až cibulka zezlátne, přidáme mleté maso a opečeme jej. Pečlivě jej od sebe oddělíme. …
Vepřovou kýtu převážeme nití, aby si udržela požadovaný tvar (váleček). Poté maso prošpikujeme hranolky uzeného špeku a to nejméně 8 kusy. Vepřovou kýtu potřeme…
Konzervu tuňáka otevřeme(ne úplně)a necháme vytéci šťávu z tuňáka.(co možná všechnu !!) , vkloíme a vidličkou rozrušíme kousky. Na tuto hmotu nastrouháme(na jemném…
Maso nakrájíme na plátky, nařízneme kraje, naklepeme ,osolíme, opepříme, potřeme slabě plnotučnou hořčicí. Na každý plátek položíme plátek anglické slaniny, proužek…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme všechny suroviny s nakrájenou cibulí, kromě zeleniny a mouky. Řádně promícháme a dáme do druhého dne do lednice…
Mrkev pečená v tymiánovém jogurtu: Skvělá pochoutka je voňavá a aromatická díky bylinkám a směsi koření
Masopust na vesnici ožívá i v roce 2024: Tradiční masky i veselí jako v dobách dávno zapomenutých
Závan Itálie v kuchyni: Jak na dokonalou domácí pizzu? Těsto musíme připravit ze správné mouky, jinak to není ono