Moje bulharka
Recept ještě nebyl hodnocenLibové maso, brambory, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku, přidáme hořčici, majonézu a rajčatový protlak, přidáme sůl a pepř dle chuti.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Libové maso, brambory, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku, přidáme hořčici, majonézu a rajčatový protlak, přidáme sůl a pepř dle chuti.
Do misky si dáme tvaroh pak si uděláme tatarku a vše smícháme přidáme jemně nastrouhaný česnek a dokořeníme. Jestli děláme jednohubky, tak to můžeme např. dozdobit…
Nejdříve kuře nasolíme. Smícháme všechny suroviny na marinádu a kuře důkladně potřeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, dáme do pekáčku a maso na ni položíme.Takhle to…
Do maziara dame ocisteny cesnak, horcicne semienko, zelene bylinky a zelene korenie bez nalevu. Nahrubo potlcieme, vyberieme , posolime a zalejeme dobrym olejom. Do…
Maso nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme. Smícháme maso, česnek, podmáslí a všechny zbývající suroviny.Maso do ochuceného podmáslí naložíme na jeden až dva dny.…
Mleté maso osolte a opepřete. Je-li hmota příliš hutná, přidejte studenou vodu nebo sádlo. Nechte asi 15 minut odpočinout.Z masa vytvořte placičky, spíš menší a vyšší.…
Čtyři tenké plátky hovězího masa dobře naklepeme. Můžeme je na noc naložit do směsi ze 2 lžic oleje a lžíce sójové omáčky, ale není to nutné.Plátky osolíme, opepříme,…
Tvarůžky (lepší jsou trochu uleželé), vejce, brambory a papriku nakrájíme na kostičky a cibuli najemno. Vše dáme do mísy.Přidáme hořčici, majonézu a česnek. Zamícháme a…
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko a narežeme na štvorce 5 x 5 cm. Potrieme horčicou, na každý uložíme plátok slaniny, posypeme syrom a uložíme kúsoček uhorky. Stočíme do…
Maso důkladně osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na troše rozpáleného oleje. Nakrájíme cibuli na měsíčky, česnek na plátky a mrkev se žampiony na kousky.Na omáčku…
Nejdříve vyšleháme máslo s lučinou do pěny. Přidáme smetanu, hořčici a nakrájené ančovičky.Ručně vmícháme drobně nakrájené vejce a šalotku. Pomazánku dochutíme solí,…
Do hrnce dáme vodu a všechny ostatní suroviny, necháme svařit, aspoň 5 minut provaříme a dáme vychladit.Špekáčky oloupeme ze střívka a nakrájíme na kolečka. Cibuli…
Maso mírně naklepeme a okořeníme (já dala koření na kuře) Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran, na každý opečený plátek dáme lžičku hořčice a rozetřeme, posypeme…
Oloupeme si cibuli a nakrájíme na kostky. Cibulku osolíme a necháme zesklovatět, alespoň 10 min. Omytá rajčata nakrájíme taktéž na kostky a přidáme k cibulce. Opepříme…
Postup na žebra: Koření promíchejte v míse a přidejte hořčici, kečup a med. Žebírka potřete a vložte na 2–4 hodiny marinovat do lednice (ideální nechat marinovat přes…
Ze sardinek vylijeme šťávu. V míse je rozmačkáme.Přidáme pokrájená nebo nastrouhaná vařená vejce a opět pomačkáme s rybičkami. Přidáme cibulku nakrájenou na jemno…
Paštiku (měla jsem svoji domácí) utřeme s máslem, osolíme, opepříme, přidáme najemno krájenou cibuli a okurku (nebo drobně posekanou čalamádu) a nadrobno rozkrájená…
Dáme vařit brambory. Po uvaření vymícháme obvyklým způsobem bramborovou kaši.Mleté maso osmahneme na pánvi s cibulí, utřeným česnekem, kořením. Já dala i trochu…
Očištěné maso z přední části volské tlamy dobře vymyjeme, dáme do hrnce, zalijeme okyselenou vodou a vaříme 4 hodiny (můžeme si pomoct tlakovým hrncem, který dobu zkrátí…
Kuřecí maso umeleme, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko, nasekanou pažitku, majoránku, prolisovaný česnek, hořčici a strouhanku.Dobře…
Hermelín dáme na 10 minut do mrazáku, pak ho nastrouháme nahrubo.Přidáme nastrouhané vejce, jogurt, najemno nakrájenou šunku, hořčici, tatarku, osolíme a opepříme…
Vyzkoušejte náš tip na tři skvělé pomazánky. Zvládne je i začátečník a jsou z běžně dostupných surovin. Přijdou vhod jako rychlé pohoštění na narozeninové party, oslavě,…
Rychlý, chutný a výživný oběd nebo večeře z pár surovin. Tortilly získaly na oblibě díky své nenáročné přípravě a možnosti dát dovnitř vlastně cokoli vás napadne. V…
Rychlé hrnkové palačinky nejen pro začátečníky: Můžeme je plnit marmeládou i sýrem a přípravu zvládne každý
Vidlička jako ďáblův nástroj a nůž místo párátka: Moderní příbor používáme teprve dvě století
Zuppa di Farro: Italská zeleninová polévka zasytí díky jedné neobvyklé ingredienci. Víte, jaké?