Kuřecí paličky marinované v podmáslí smažené v troubě
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí paličky marinované v marinádě z podmáslí jsou velmi šťavnaté a skvěle nasáknou chuť koření. Po marinování je obalíme ve strouhance a pečeme zakryté alobalem v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí paličky marinované v marinádě z podmáslí jsou velmi šťavnaté a skvěle nasáknou chuť koření. Po marinování je obalíme ve strouhance a pečeme zakryté alobalem v…
Sýrové rolády jsou českou specialitou, která se připravuje v mnoha variantách. Velkou výhodou je variabilita, můžete použít celou řadu sýrů či nátěrek. Není příliš…
Běžným způsobem uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.Papriky omyjeme, odstraníme semeník a nakrájíme na kostičky. Drobně nakrájíme cibulkou a petrželku. a fazolemi bez…
Řízky můžeme připravit z různých druhů masa. Vyzkoušejte je připravit třeba i z bůčku. Jsou na chuti velmi jemné, ale zároveň, díky tučnější části, zůstávají dokonale…
Zapečené tousty mohou mít mnoho podob. Můžete je zapékat se zeleninou či různými druhy salámu nebo vaječnou míchaninou, jen se musí na závěr zasypat nebo obložit sýrem.…
Bramborový salát, který vás nebude nudit. Pikantní hořčice, kyselé okurky, pořádná porce bylinek a roztomilé malé červené ředkvičky plné chuti. Nejlépe chutná vychlazený…
K nedělnímu obědu bezpochyby patří oblíbená sekaná. Připravte ji však trochu netradičně a to s krustou z bylinek a uzeného sýra. Její chuť tak bude o poznání zajímavější…
Nespornou výhodou přípravy kuřecího masa je to, že je velmi rychle pokrm hotový. Kousky kuřete doplníme cibulkou, nastrouhanou mrkví a lehce pikantní, avšak jemnou…
Skvělý čočkový salát s fialovou cibulí a vejci musíte vyzkoušet. Je zjemněný zakysanou smetanou a plný bílkovin. Nechte ho alespoň pár hodin odležet v lednici, aby se…
Kulaté a zářivě žluté královny podzimu můžete v kuchyni využít na tisíc a jeden způsob. Dýně se totiž hodí nejen na teplé pokrmy, ale lze s ní zkusit i chutnou pomazánku…
Šťavnatý závitek z vepřového masa, plněný šunkou, sýrem a vejcem si vychutnáme s lahodnou omáčkou, která má díky lesním houbám výraznou chuť. Jako příloha poslouží…
Muffiny nemusí být pouze sladké. Výborný receptem na dýňovou sezónu jsou tyto slané muffiny. Kromě dýně v nich najdeme třeba uzené maso a lahodný sýr. Věřtě, že i tyto…
Veku podélně rozkrojíme, vybereme střed, tak aby zbyla tenká kůrka. Vejce nastrouháme, přidáme hořčici, kapii nakrájenou na kostičky, salám, okurku, sýr a rozdrobený…
Na rozpálené pánvi orestujeme na oleji kuřecí prsa, která jsme podélně rozřízli. Osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Po orestování maso přendáme do…
Suroviny na marinádu důkladně promícháme.Maso naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme 3-5 dní odležet.Smažíme na oleji.Podáváme s hranolky, tatarkou…
Křehké nudličky z hovězí roštěné, připravované se smetanovou omáčkou s žampiony a kyselými okurkami, jsou volně inspirované ruským pokrmem Stroganov. Maso se bude díky…
Na oleji osmahneme cibulku, pak přidáme nakrájené cigáro, nakrájený pórek. Na trochu udušenou směs rozklepneme vejce, osolíme a opepříme.Formu na biskupský chlebíček…
Dyňu narežeme na kocky a v pare alebo v mikrovlne uvaríme domäkka ( nie príliš, v MT 10 min ). Necháme prechladnúť. K dyni pridáme cottage a jogurt a rozmixujeme…
Všechny suroviny na marinádu smícháme. Omyté maso vložíme do marinády a necháme marinovat do druhého dne.Před tepelnou úpravou maso vytáhneme půl hodiny předem.…
Brambory oloupeme a dáme na cca 8-10 minut předvařit do osolené vody. Maso zpracujeme se všemi surovinami a dochutíme. Mokrýma rukama tvarujeme kuličky.Ve velké pánvi…
Na přípravu této lahůdky stačí rozpálit gril nebo zapnout troubu s grilem a mít v lednici naložené připravené maso. Otázka dokončení je pak půl hodinka čekání na správné…
Salám a okurky nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme a posekáme. Vše smícháme a všleháme hořčici a máslo. Osolíme a namažeme na rozkrojené housky.
Maso nařežeme metodou "Z", roztáhneme na plát a rozklepeme. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny, které lehce potřeme chilli pastou.…
Krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.Připravíme si marinádu. Smícháme jogurt, česnek, chilli papričku, přidáme kečup, hořčici a worcestrovou omáčku. Maso…
Tradiční česká kuchyně: Poctivé kynuté buchty jak od Honzovy maminky
Dip muhammara: Kouřovou chuť dodají pečené papriky a pikantní chilli vločky. Báječně ladí s grilovaným masem nebo s pita chlebem
Jídelní rozmary slavných: Helena Růžičková milovala česnek a pekla vynikající kuře v majonéze pod peřinkou ze slaniny