Liptovský sýr
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo utřeme s brynzou a zbylými surovinami. Na zředění je možno přidat lžíci mléka nebo smetany.Pořádně vyšleháme, necháme vychladit. Podáváme s tmavým pečivem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo utřeme s brynzou a zbylými surovinami. Na zředění je možno přidat lžíci mléka nebo smetany.Pořádně vyšleháme, necháme vychladit. Podáváme s tmavým pečivem a…
Brambory, vejce, zelí, cibuli nakrájíme na kostky a promícháme. Přidáme majonézu, hořčici a koření. Zamícháme a necháme chvíli uležet. Na majonézu potřebujeme úzkou…
Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, rajčátka a lístky rozmarýnu nakrájíme nadrobno a všechno důkladně promícháme s nastrouhaným křenem. V hlubší pánvi na…
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibuli, kořením a ostatními surovinami. Pořádně prohněteme a necháme chvíli odpočinout.Papriky vydlabeme a očistíme od zrníček. Naplníme…
Uhorky umyjeme, prekrájame pozdĺžne, potom priečne (z jednej máme 8 menších kúskov, úplne malé len po dĺžke).Dáme do misy, pridáme ostatné suroviny, premiešame,…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji. Klobásy vytlačíme ze střívka a opečeme na cibulce. Přidáme papriku a po chvíli kečup a hořčici. Lehce podlijeme…
Na oleji 5 minút restujeme na kocky nakrájané tofu so sójovou omáčkou. Necháme vychladnúť.Vychladnuté tofu rozmixujeme s tvarohom, ľanovými semienkami, strúhanou mrkvou,…
Na másle zpěníme nakrájené cibule, posypeme moukou a dobře promícháme. Cibulovou jíšku pomalu zaléváme mlékem a mícháme. Do husté směsi přidáme nakrájené uzené maso,…
Předehřejte troubu na 170 °C (horkovzdušná trouba), popř. 190 °C (horní a spodní ohřev). Neoloupané brambory s 1 lžičkou soli dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k…
Z prísad vymiešame klasické cesto na palacinky, chvíľu necháme postáť a upečieme palacinky.Slaninu nakrájame na kocôčky a vyškvaríme. Pridáme nakrájané fazuľky, osolíme…
Uvařte vejce, nechte vychladnout a poté oloupejte. Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete. Na pánvi rozpálíme sádlo a na něm zesklovatíme cibuli a…
Batát a cviklu ošúpeme, narežeme na kocky a dáme zvlášť na olejom potretý plech (používam teflónovú fóliu) ďalej od seba, aby prípadná šťava z cvikly nezafarbila batát…
Kapary nasekáme nadrobno, cibulku na jemná kolečka. Smícháme všechny suroviny, dochutíme a necháme v lednici uležet.Horké maso nakrájíme na plátky. Na talíři podáváme s…
Plátky masa naklepat, opepřit, osolit, potřít hořčicí a poprášit mletou paprikou.Urovnat na pekáček potřený olejem. Pak na maso klademe hustě kolečka cibule, na cibuli…
Z masa vytvoříme plát. Kousek masa odřízneme a dáme bokem. Celý plát naklepeme paličkou na maso, osolíme, opepříme, namažeme hořčicí a pokapeme sójovou omáčkouOdkrojený…
Všetky suroviny dáme do mixéra a zmixujeme dohladka.Ak chceme omáčku redšiu, pridáme viacej oleja.Používame ako klasickú majonézu na zeleninové šaláty, na cestoviny, ale…
Kuracie stehná osolíme a okoreníme. Uložíme ich do pekáčika.Na stehná dáme plátky slaniny a posypeme lístkami estragonu a šalvie.Podlejeme vínom a zakryjeme.Pečieme na…
Z tuňáka slijeme olej a rozdrtíme ho vidličkou. Přidáme máslo, majonézu, sýr a zbytek surovin. Umícháme hladkou pomazánku. Necháme vychladitPodáváme v misce na listu…
Chleba nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno a slaninu na kostičky. Slaninu s kouskem sádla (podle tučnosti slaniny) opečeme a přidáme cibuli s česnekem. Když…
Na domácí těstoviny používám nejraději mouku Semola rimacinata (granoro) krásně se vypracuje hebké vláčné těsto ze 100 g mouky, 1 vejce (dle potřeby krát 2,3 atd). Těsto…
Uvarenú cviklu, syr a uhorky nakrájame na malé kocôčky a premiešame.Olej premiešame s horčicou, korením a soľou a vmiešame do šalátu.Nakoniec vmiešame na kolieska…
Suroviny dáme do pekárny na program Těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme do kruhu, který rozkrojíme na osm dílů. Každý díl pomažeme hořčicí…
Jazyk rozemeleme a přidáme křen, majonézu, nasekanou pažitku, kečup, hořčici, worcester, pálivou a sladkou papriku, pepř a prolisovaný česnek.Všechno promícháme a…
Maso nakrájíme na plátky silné jako na řízky, ale nenaklepáváme ho. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.Narovnáme do sádlem vymazaného pekáče, poklademe na kolečka…
Buchty mrkvance jsou populární na Vysočině, ale jednoduše je upečete i doma, ať jste odkudkoli
Peče celá země: Jak připravit dokonalý slaný dort? Podle těchto tipů jej zvládne každý, stačí jen toustový chléb a trocha fantazie
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem