Grilovaná marinovaná krkovička s žampionovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso a omáčka je rozhodně skvělá kombinace. A v tomto případě doplňuje grilovanou šťavnatou krkovici řízná marináda s česnekem a lahodná smetanová omáčka ze žampionů.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso a omáčka je rozhodně skvělá kombinace. A v tomto případě doplňuje grilovanou šťavnatou krkovici řízná marináda s česnekem a lahodná smetanová omáčka ze žampionů.…
Špek nakrájíme na kostičky, lehce opražíme na trošce oleje nebo ghí, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji do zlatava. Přidáme na drobné kousky nakrájené maso,…
Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? Vyzkoušejte třeba řízky z marinovaných plátků bůčku. Po odležení je stačí obalit a místo smažení upéct všechny najednou na plechu v…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé pečivo, šťavnaté maso, na kterém necháme…
Jak ještě víc ozvláštnit klasický hamburger? Zkuste to podle tohoto receptu. Osmahněte žampiony a přidejte je spolu s volským okem k masové placce a zelenině do opečené…
Jeden z klasických amerických pokrmů si snadno připravíte i u vás doma. Šťavnaté maso opečené na grilu s rozteklým plátek sýra a dokřupava vypečenou slaninou. Stačí jej…
Namíchat maso na hamburgery je vskutku jednoduché. K finálnímu výtvoru pak potřebujete ještě nadýchané bulky, zeleninu a omáčku. Kompletovat to pak může každý podle sebe…
Namíchat maso na hamburgery je vskutku jednoduché. K finálnímu výtvoru pak potřebujete ještě nadýchané bulky, zeleninu a omáčku. Kompletovat to pak může každý podle sebe…
Co může být lepší, než doma vytvořené skvělé jídlo? O tomhle je přesně tento recept. Domácí kynuté housky, které jsou základnou pro šťavnaté hovězí hamburgery. K nim pak…
Tradiční hamburger v netradičním pojetí. Už samotný masový základ je z krůtího masa. K tomu skvěle sekundují balkánská omáčka ajvar, olivy a typicky slaný balkánský sýr.…
Domácí příprava se dnes velmi cení. A jde-li o takový skvost, jako hamburger, není se o čem bavit. Nadýchané kynuté bulky sypané sezamem v sobě nesou lahodný dresing,…
Quinou dejte do hrnce s 1 hrnkem vody, osolte, přiveďte k varu a nechte asi 15 minut na velmi mírném plameni vařit, dokud se voda nevyvaří a quinoa není hotová.Poté ji…
Dostal se k vám čerstvě chycený kapr? Poděkujte šikovnému rybáři a připravte mu za odměnu kapří karbanátky. A protože už je sezóna cuket, přidejte ji do připravovaného…
Cuketová nádivka zasytí. I odpůrcům zeleniny v této formě zachutná. Podle toho, jak moc jí dopřejeme při přípravě uzené maso či salám a jak moc jí okořeníme, se bude i…
Masové rolky jsou velmi oblíbené. A není divu, plátek masa se zajímavou náplní skrývá spoustu chutí. V tomto případě naplníme kuřecí rolky slaninou, sýrem a voňavými,…
Jídlo z pikantní klobásky, čerstvých hub a sterilovaných okurek ve smetanové omáčce s koprem vám jistě zachutná. Výborně se hodí k rýži a ozdobit ho můžete chobotničkou…
Ideálním nedělním obědem je masová roláda. Výborně chutná a navíc i pěkně vypadá. Roláda s lehkou náplní ze šunky, cukety a rajčete, ochucená sójovou omáčkou a hořčicí,…
Tchýně vám prý připraví takovouhle vymazlenou dobrotu. Jemná bramborová kaše, na které bude vepřový plátek v chutném těstíčku. A navíc bude marinovací těstíčko dokřupava…
K létu patří i grilovaní. Pokud vám po něm zbylo maso, můžete ho upotřebit ve smetanové omáčce provoněné koprem. Její příprava není nijak náročná a tak do půl hodiny…
Na sádle nebo oleji orestujeme slaninu, přidáme drobně pokrájené maso a zprudka orestujeme. Přihodíme cibuli nakrájenou na nudličky, ostatní suroviny a ještě chvilku vše…
V tomto receptu zkombinujeme dvě méně často využívané suroviny - husí játra a fenykl. Játra podáváme orestovaná s výpekem dochuceným hořčicí a jako přílohu použijeme…
Jak neobyčejně připravit vepřové kotlety s kostí vám ukáže tento recept. Základem je omáčka z koření, javorového sirupu a rozmarýnu. Tou poté přelíváme opékané kotlety,…
Roládky z vepřové kýty jsou plněné uzeninami a proužky papriky s mrkví, které dělají zajímavou strukturu na řezu. Jako přílohu k nim podáváme dušenou kedluben na másle a…
Řízky všichni milujeme, můžeme je připravovat na 100 způsobů a vždy si pochutnáme. Zde jsou navíc plněné vaječnou směsí uzeného, žampionů a hořčice. Přílohu můžete volit…
V létě se hubne nejlépe. Jak na to? Využijte dostatek ovoce a zeleniny i energii ze sluníčka
Dokonalé domácí kvašáky jsou českou variací na korejské pickles. Takhle snadno si je připravíte
Linecké ovocné košíčky podle cukrářky Mirky van Gils Slavíkové: Díky těmto radám se krém nesrazí a korpus bude krásně křehký