Pečená krkovička s jarním bramborovým salátem
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová krkovice se výborně hodí na pečení na jakýkoli způsob. Tyto plátky krkovičky, naložené v pikantní marinádě s česnekem a cibulí, pomalu pečené doměkka, se doslova…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřová krkovice se výborně hodí na pečení na jakýkoli způsob. Tyto plátky krkovičky, naložené v pikantní marinádě s česnekem a cibulí, pomalu pečené doměkka, se doslova…
Medvědí česnek je velmi aromatickou bylinou, která se v naší kuchyni uplatní zejména na začátku jara. Vyzkoušejte tuto pomazánku z listů česneku v kombinaci se sušenými…
Skvělý jarní salát, který zvládnete připravit během chvilky. Připravujete-li salát předem, promíchejte ho s dresinkem až těsně před podáváním. Pokud použijete majonézu,…
Tento jednoduchý, osvěžující a lehký salát se skvěle hodí například jako zeleninová příloha k hlavnímu chodu. Krátce uvařený křupavý chřest zalijeme jednoduchou omáčkou…
Oběd, nebo večeře, kterou připravíte na jednom plechu. Množství surovin a koření, si můžete upravit podle počtu strávníků. Výhodou těchto v troubě pečených maso…
Pampelišky je dobré zařadit do svého jídelníčku, protože obsahují mnoho vitamínů i minerálních látek. Z jejich mladých listů, brambor a vajec připravíme výborný jarní…
Pampeliškové růžice se sbírají časně na jaře. Jde o velmi dobře dostupnou, ale ne tak vyhledávanou surovinu. Po očištění je smícháme s lehce pikantní zálivkou a doplníme…
Tento způsob přípravy chřestu, jistě uvede v pokušení všechny, kteří si ho dovedou představit pouze v polévce, nebo omáčce. Po pár minutách, díky jednoduchému postupu,…
Tvarohovo-jogurtová omáčka plná bylinek, je lahůdkou ze studené kuchyně. Výborně se hodí k vařeným bramborám a vejcím. Můžeme si také pohrát s tvary a barvami na talíři…
Do misky dáme hořčici a za stálého šlehání (stačí vidličkou) přiléváme tenkým pramínkem olej.Okurku nakrájíme na jemno. Sardelky utřeme.Do připraveného základu přidáme…
Tento barevný salát vypadá krásně na pohled a potěší vás i svou chutí. Salát z křupavých ředkviček, papriky a sýra přelijete smetanou ochucenou hořčicí a posypete…
Pokud máte chuť na něco malého, co vám zároveň zažene hlad, zkuste tyto vařená vejce s vychlazenou omáčkou a bylinkami. Na každý talířek dejte tři půlky vajec a…
Tento salát je veganskou verzí oblíbeného klasického salátu, která kombinuje křupavou zeleninu, jemně ochucené tofu a aromatický kopr. Tento salát je nejen zdravý a plný…
Dobrá pomazánka přijde vždy k chuti, ať už ke svačině, nebo třeba ke snídani. Na jaře, v době kdy jsou ředkvičky nejšťavnatější, připravte snadnou pomazánku s baby…
Sezóna grilování si žádá hodit na gril, co nás napadne. Od klasického steaku až po skvělé hamburgery. Šťavnaté masové placky pak doplní svěží čerstvá zelenina, kterou si…
Snadné špízy, které si můžeme připravit na grilování s přáteli. Díky marinování se spojí všechny vůně i chutě a maso zůstane jemné a šťavnaté. Na stůl, stačí již jen…
Vepřový bok, lidově zvaný bůček je kus masa, kde se přirozeně střídá libová část s tučnou. Díky tomu, se při tepelné úpravě vytváří křupavá kůrka, zároveň maso není…
Tyto špízy z kuřecího a králičího masa, klobás, rajčat a paprik chutnají opravdu skvěle. Během grilování je potíráme lehce pikantní marinádou ze zázvoru a hořčice.…
Tyto špízy z kuřecího a králičího masa, klobás, rajčat a paprik chutnají opravdu skvěle. Během grilování je potíráme lehce pikantní marinádou ze zázvoru a hořčice.…
Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, důkladně opereme a necháme okapat. Potom ho natrháme na menší kousky.Zálivku připravíme tak, že zakysanou smetanu, hořčici…
Špízy jsou na letní grilování ideální volba. Ochutnáme na nich kousky šťavnatého masa, žampiony, voňavou slaninu i spoustu zeleniny. Příprava je velmi snadná a jejich…
Ke grilovanému masu se hodí dobrá omáčka nebo dip. Jedna taková netradiční je v tomto receptu. Hořčičná semínka opražíme, smícháme s jogurtem, majonézou a dochutíme.…
Pěkně prorostlá a šťavnatá krkovička marinovaná v chutné marinádě ochucené portským vínem vám jistě zachutná. Po marinování ji krátce osmažíte a ze zbylé marinády…
Ječné kroupy patří momentálně mezi suroviny, které jsou na našem jídelníčku neprávem velmi sporadicky. Po jejich uvaření jsou lehce stravitelné a mají jemně oříškovou…
Kupujte čerstvé, české potraviny přímo od výrobce
Závan Itálie v kuchyni: Jak na dokonalou domácí pizzu? Těsto musíme připravit ze správné mouky, jinak to není ono
Staročeské placky lokše jako dokonalá přílohou k huse, kachně i ke kuřeti. Jsou levné, dobré a příprava je snadná