Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby čerstvé - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Červené kuře na víně

Červené kuře na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Očištěné kuře naporcujeme na čtvrtiny a opláchneme je. Pak kuřecí díly osolíme, opepříme a opečeme na hlubší pánvi, na horkém oleji ze všech stran. Opečené maso vyjmeme…

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na oleji orestujeme cibulku, přidáme kousky hub, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme. Rozdušené houby doplníme plátky rajčat a krátce prohřejeme. Nudle uvaříme v…

Jitka+2

30 min

Bílá omáčka z hříbků

Bílá omáčka z hříbků

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Čerstvě nasbírané houby můžeme zpracovat různými způsoby. Třeba z nich uvařit lahodnou bílou omáčku. Očištěné houby stačí podusit s kořením ve vývaru, doplnit smetanou a…

poslirecept

45 min

Valašské kúsky

Valašské kúsky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme…

ivulinka

90 min

Houbové vepřové maso s paprikou

Houbové vepřové maso s paprikou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Maso nakrájíme na menší kousky, ty posolíme, promícháme a hodíme do malého množství hrubé mouky, kde je promícháme znovu. Pak nakrájíme cibule na proužky, dáme na horký…

Bibinka

60 min

Houbový tatarák

Houbový tatarák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Říká se, že českým národním sportem je houbaření. Ať se řadíte do té aktivní části nebo jste spíše tým rekreačních houbařů, jistě oceníte inspiraci na zpracování vašich…

janatka

65 min

Podmáslová polévka

Podmáslová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Čerstvé houby opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky. Zalijeme vodou,osolíme,přidáme kmín a vaříme houby doměkka. Mezitím si v rendlíčku rozmícháme hladkou mouku s…

odolov11

30 min

Telecí pohádka

Telecí pohádka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Všechno kromě zakysané smetany a hladké mouky dáme do PH pomalit, dolů nakrájenou cibuli, na ní osolené celé maso, dále na nudličky nakrájenou slaninu, masáky na kousky…

Bibinka

240 min

Smetanová houbovo-fazolová polévka

Smetanová houbovo-fazolová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na troše ojele zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, restujeme, přidáme houby (pokud sušené, je třeba předem na 1 hod. namočit) a podusíme 10 min.Vlijeme konzervu fazolí…

Babiččina houbová smaženice

Babiččina houbová smaženice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Smaženice z hub je základ, který snad každý správný houbař připraví jako první po příchodu z lesa. Vůni čerstvých hub doplní vajíčka, cibulka a také na sádlo, na kterém…

Zelňačka s houbami

Zelňačka s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Klasická vydatná zelňačka plná chutí je ideální do sychravého podzimního počasí. Kromě kysaného zelí do ní přidáme trochu dobré klobásy a čerstvé lesní houby, které její…

poslirecept

50 min

Pečeně na houbách

Pečeně na houbách

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Ochutnejte hovězí maso připravené na způsob zvěřiny. Divokou chuť mu dodejte drceným jalovcem a voňavými lesními houbami. K upečenému masu dobře ladí omáčka ochucená…

k.pavlik

120 min

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a půlku rozložíme do vymazané zapékací mísy. Na ně rozprostřeme houby, osmažené na cibulce, posolené a pokmínované. Rozdělíme…

Obyčejná domácí zelňačka

Obyčejná domácí zelňačka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé ,…

Shukvacik

120 min

Hřebíková polévka

Hřebíková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…

jan.alois

60 min

Pečené cikánské koleno

Pečené cikánské koleno

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřové koleno je opravdovou pochoutkou. Zvlášť, když jej připravíme tak, že se maso doslova rozpadá, ale přitom má i kůrčičku. To nám zajistí jeho předvaření a následné…

recepty73

210 min

1 2 3 4 5 11