Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Recept ještě nebyl hodnocenKulajda z čerstvých hub je jednou z nejoblíbenějších podzimních polévek. Variant je mnoho, ale každá rodina má tu svou, na kterou nedá dopustit. Vyzkoušejte sváteční…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulajda z čerstvých hub je jednou z nejoblíbenějších podzimních polévek. Variant je mnoho, ale každá rodina má tu svou, na kterou nedá dopustit. Vyzkoušejte sváteční…
Quiche je koláč pocházející z Francie. Peče se z křehkého těsta a plní se zpravidla vaječno-smetanovou náplní, do které se přidávají další suroviny. Můžete jej připravit…
Hovězí krk dušený na houbách je sázkou na jistotu. Maso se zatáhne a poté pomalu dusí s cibulí, česnekem a houbami, které mu dodají výraznou chuť. Šťavnaté maso v bohaté…
Jemná a krémová houbová omáčka je zahuštěná smetanou a troškou mouky a dochucená jen solí a pepřem. Díky tomu vynikne pravá chuť a vůně hub. Hotovou omáčku podáváme s…
Slaninu osmahneme přidáme na kostičky nakrájené ,oloupané brambory.cibuli houby papriku,pokrájené paprikové lusky a vše promícháme.Okořeníme česnekem osolíme,opepříme…
Výborná polévka jemně nakyslé chuti je plná čerstvých, nebo sušených hub a brambor. Zasytí vás, zahřeje a v zimě prověří, zda jste byli v sezóně pilní ve sběru hub i…
Ochutnejte hovězí maso připravené na způsob zvěřiny. Divokou chuť mu dodejte drceným jalovcem a voňavými lesními houbami. K upečenému masu dobře ladí omáčka ochucená…
Šťavnaté hovězí kapsy plněné dušenými houbami, jsou tou správnou volbou na víkendový oběd. Lahodná omáčka je ovoněná slaninou a dokonale obalí každé sousto. S tímhle…
Jednoduchá, rychlá a levná večeře inspirovaná polským street foodem. Křupavá veka podávaná s restovanými žampiony a cibulkou, jemně zapečená se sýrem a dochucená kečupem…
Houbaření je náš národní sport. A co můžeme připravit z nasbíraných úlovků? Třeba lahodnou paštiku. Mix hub doplní jak slanina, tak i česnek, smetana a křupavé mandle.…
Dobře propečené kuřecí maso s bylinkami a česnekem ochuceným houbovým výpekem se skvěle hodí k různým druhům příloh. Příprava je víc než jednoduchá, v sezóně čerstvých…
Houby nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nadrobno nasekáme. Vše podlijeme vývarem, přidáme kmín a vaříme do měkka. Ve smetaně…
Netradiční jídlo z jednoho hrnce, to jsou čínské nudle s masovou konzervou, zakysanou smetanou a lesními houbami. Rychlovka, která se dá jednoduše připravit na dovolené,…
Pohankové karbanátky s houbami jsou lahodnou a zdravou alternativou klasických masových jídel. Pohanka dodá vlákninu a minerály, houby zase bohatou chuť a bílkoviny.…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Houby nakrájíme na kousky a podusíme ve vodě. Když se voda zredukuje na minimum, přidáme vajíčko, šunku nakrájenou na kostičky,…
Hovězí maso z kližky, pokud je dobře připravené, je lahůdka. Správně vychutit a využít k tomu hrubozrnnou hořčici, pivo a chilli omáčku je pak odvážná kombinace, kterou…
Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a podusíme na rozpuštěném másle se solí, drceným kmínem a chilli kořením. Pak necháme vychladnout.Hermelín rozkrojíme,…
Kousky masa podušené s divokým kořením skvěle doplní houbová omáčka, která je tak perfektně připravená a dochucená, že si na ní pochutnají i ti, kteří nemají houby…
Guláš z masa z vepřového plecka není třeba ani zahušťovat, zvládne to množství cibule a hub. Hustý a sytý pokrm doplňují čtvrtky brambor, které jsou vařeny přímo v…
Vydatná polévka z brambor, hub a vajec, zahuštěná moukou a dochucená kmínem, pepřem a cibulkou smaženou na sádle, která zahřeje a zasytí v chladných dnech. Tradiční…
Vepřová panenka plněná plátky slaniny a voňavou houbovou směsí je vhodným jídlem pro nedělní oběd. Podáváme ji s celerovým pyré, které plně nahradí klasickou bramborovou…
Pokud jste stále nenašli ten správný recept na kapra, zkuste tento recept. Kombinace kapra s houbovou smetanovou omáčkou a kroupovými knedlíky vás překvapí netradiční…
Všechno kromě zakysané smetany a hladké mouky dáme do PH pomalit, dolů nakrájenou cibuli, na ní osolené celé maso, dále na nudličky nakrájenou slaninu, masáky na kousky…
Maso naporcujeme, potřeme marinádou, kterou vyrobíme rozetřením všech ingrediencí, necháme přikryté v chladnu přes noc.Pak poprášíme moukou, naskládáme do vymazaného…