Bílá omáčka z hříbků
Recept ještě nebyl hodnocenČerstvě nasbírané houby můžeme zpracovat různými způsoby. Třeba z nich uvařit lahodnou bílou omáčku. Očištěné houby stačí podusit s kořením ve vývaru, doplnit smetanou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čerstvě nasbírané houby můžeme zpracovat různými způsoby. Třeba z nich uvařit lahodnou bílou omáčku. Očištěné houby stačí podusit s kořením ve vývaru, doplnit smetanou a…
Guláše jsou u nás tradičním pokrmem, ve kterých kombinujeme různé chutě a suroviny. V tomto záhoráckém guláši najdeme kousky vepřového a uzeného masa, které doplňují…
Plněné kapustové listy, takzvané holubky, nemusí mít pouze náplň z masa. Listy můžete naplnit restovanými čerstvými houbami s rýží. Tento velice chutný a bezmasý pokrm…
Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky…
Bakoňské vepřové karé je vynikající pokrm, který spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí slaniny a delikátními kořenícími tóny. Toto chutné a syté jídlo je ideální pro…
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme do zlatova.Přidáme nasekaný česnek, nakrájená játra, uzené maso a restujeme.Pak přidáme houby, osolíme…
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji v tlakovém hrnci. Přidáme na drobnější kousky nakrájené houby, kousky vepřového masa a krátce restujeme. Přidáme masox,…
Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle dle návodu na balení. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky. Do pánve si dáme rozpustit…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na jemně pokrájeném špeku lehce dozlatova, ke konci smažení přidáme rozvonět drobně nasekaný česnek. Přisypeme připravené okapané houby…
Nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a celer osmahneme v remosce na másle. Pak přidáme plátky čerstvých hub, po chvíli pak nasekanou cibuli, ochutíme kmínem, zaprášíme…
Vepřovou plec nakrájíme na kostky (5cm),cibuli nakrájíme na větší kostky,česnek pokrájíme nahrubo. Vodu (třeba v konvici) si uvedeme do varu. V kastrolu si rozehřejeme…
Houbová omáčka s bramborovým knedlíkem, který na první pohled zaujme malým překvapením po rozkrojení - je v něm ukryté natvrdo uvařené vejce.
Malý Péťa se zeptal a umíš sekyrkovou jak v té pohádce? Protože jsem ho znal, celý já. Tak jsem řekl, já umím jen hřebíkovou. Tak jí uvař, zněla prosba. Jenom když mi…
Slaný koláč quiche pochází z francouzské kuchyně. Skládá se z křehkého těsta a různých druhů slané náplně. Připravte tento chutný koláč s náplní skládající se ze špenátu…
Snad jednou z nejvíc oblíbených českých polévek je bramboračka, jejíž chuť utváří nejen brambory, ale i houby a kořenová zelenina. Talíř syté polévky vám svojí vůní…
Dobré italské rizoto je dokonale krémové. Abychom toho dosáhli, je potřeba použít správný typ rýže. Toto rizoto dochutí aromatický fenykl a čerstvé lesní houby. Na závěr…
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat. V rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, kmín, a dusíme do měkka. Tyto houby pak…
Nejprve si dáme vařit propláchnutou quinou do osolené vody ( 1 díl quinoy a 1,5 dílu vody). Vaříme 15-20 minut, poté odstavíme a necháme dojít ještě 5 minut. Veškerá…
Brambory, slaninu, papriku a rajčata nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme. Na lžíci oleje osmahneme slaninu s cibulí, přidáme houby, brambory, papriku a…
Houby nakrájíme na větší kusy a necháme 5 minut projít varem. Poté slijeme a propláchneme studenou vodou a vložíme zpět do hrnce. Přidáme vodu a koření s cibulí. Necháme…
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, osmahneme, přidáme nakrájené houby,…
Čerstvé houby opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky. Zalijeme vodou,osolíme,přidáme kmín a vaříme houby doměkka. Mezitím si v rendlíčku rozmícháme hladkou mouku s…
Květák očistíme a rozebereme na menší růžice. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a květák v ní uvaříme do poloměkka. Scedíme jej. V kastrolu rozehřejeme máslo a…