Babiččina rychlá kulajda
Recept ještě nebyl hodnocenSytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 155 kJ / 37 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,18 g |
– nenasycené | 0,02 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Houbová omáčka, nebo také houbovka, patří mezi klasické české omáčky. Je to přesně to jídlo, které připomene letní vycházky do lesa. Tradičně se podává s knedlíkem, ale…
Chcete rodině připravit lahodný oběd, který ale nedá moc práce? Vyzkoušejte tento výtečný pokrm připravený v jednom pekáčku. Vepřové maso, houby a majoránka v jedné…
Houbové rizoto italského typu je šťavnaté a krémové. Víno přidejte hned na začátku, ještě před vývarem, aby mělo čas rozvinout své chuťové vlastnosti a ještě lépe…
Máte rádi jednoduchá jídla? Pak vyzkoušejte toto vepřové na houbách a jistě si pochutnáte. Cibule, sladká paprika a maso tvoří skvělou kombinaci a houby tomu dodají…
Název bažant podle pana nadlesního v sobě skrývá opravdovou lahodu plnou skvělého masa a zeleniny. Bažantí stehna obalená v plátcích slaniny a podlitá kvalitním červeným…
Rádi chodíte na houby? Připravíme z nich polévku i hlavní jídlo, třeba sytý guláš. Možná je to ten nejjednodušší guláš z čerstvých lesních hub, jaký si umíme představit.…
Na plátcích kotlety lehce nařežeme mřížku z obou stran a nařízneme lehce po stranách, aby se plátky masa nevyboulily a zůstaly pěkně rovné. Osolíme, opepříme a potřeme…
V lesích již pomalu rostou houby a recept na poctivou bramborovou polévku zajisté přijde vhod. Polévka z uzeného vývaru má plnou chuť a krásně zasytí. Podáváme ji…
Houby si předem namočíme do vlažné vody. Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce. V pekáčku na…
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na másle.Přidáme mražené houby a asi 6 minut vaříme.Přisypeme mouku a provaříme ji asi 3-4 minuty.Bramboru oloupeme a…
Lesy již pomalu začínají vonět rostoucími houbami. Nevíte jak je zužitkovat? Vsaďte na smetanovou houbovou omáčku s hovězím masem, kterou můžete podávat s rýží nebo…
V této jednoduché krémové polévce zjemněné smetanou skvěle vynikne chuť lesních hub a vůně tymiánu. Příprava je velmi snadná. Polévku můžeme podávat s opečenou bagetkou.
Minikarbanátky s houbovou omáčkou jsou skvělým spojením šťavnatého masa a jemné, krémové omáčky plné vůně lesních hub. Skvělá volba pro rodinnou večeři, která potěší…
Pokud máte v oblibě jídla z jednoho pekáčku a houby k tomu, zkuste náš recept na houbovou nádivku. Houby - třeba i zamražený vlastní úlovek, vejce, pečivo a bylinky…
Vydatné a lahodné podzimní jídlo, které vykouzlíte za pár minut. Tarhoňa s kuřecím masem na houbách se hodí kdykoliv se vám nechce trávit v kuchyni příliš mnoho času a…
V hrnci na polovině sádla zpěníme nasekanou cibuli, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme vodou (můžeme i vývarem), přidáme propláchnuté a…
Houbová omáčka je oblíbená česká klasika, která přijde k chuti v chladnějších podzimních dnech. Hodí se podávat jen tak samotná s knedlíkem, ale kdo si potrpí na maso,…
Dušené vepřové maso na houbách nádherně provoní váš dům divokým kořením, česnekem a vínem. Tento vydatný pokrm se výborně hodí pro chladnější podzimní dny strávené na…
Do nádoby s vodou vložíme pokrájené a oloupané brambory, očištěnou a omytou pokrájenou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Ke…
Nakrájíme cibulku a jarní cibulku na drobno a smažíme na rozehřátém oleji . Do zlatavě opečené cibulky přidáme pórek a smažíme do změknutí. Poté přidáme listový špenát…
Na začátku dáme vařit houby. Množství hub závisí na vás. Houby vaříme s trochou vody na másle. Másla dáme opravdu dost a houby pořádně osolíme. Necháme vařit.Připravíme…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, zprudka osmahneme z obou stran na horkém oleji, podlijeme vývarem a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme…
Maso nakrájíme na plátky nebo nudličky (podle kvality) a ty osolené a opepřené osmažíme na pánvi na sádle. I s tukem urovnáme do zapékací mísy, pokryjeme houbami,…