Dušené hovězí na cuketách
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme a nakrájíme na kostky stejně velké jako maso, které jsme předtím zároveň osolili a opepřili. Pokud máte mladou cuketu, nemusíte ji loupat, klidně ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky stejně velké jako maso, které jsme předtím zároveň osolili a opepřili. Pokud máte mladou cuketu, nemusíte ji loupat, klidně ji…
Aby si hovězí maso zachovalo svoji šťavnatost a na talíři se jen krásně rozpadalo, je třeba velice pečlivé a delší přípravy. Hovězí kostky den předem marinujeme v…
Hovězí maso nakrájíme na plátky silne cca 1,5cm. Připravíme si marinádu: drcený pepř, sůl, 1PL sojové omáčky, olej,1PL provensalských bylinek. A naložíme do ní maso.…
Maso naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a zabalíme s mletým okořeněným masem do balíčků, které uzavřeme párátkem. Balíčky vložíme na osmaženou cibulku, rychle opečeme…
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme na jedné straně hořčicí a druhou stranu olejem, obalíme z obou stran ve strouhance.Dáme na rozpálený olej opéci z…
Zeleninu si nakrájíme na kousky, maso na plátky, nebo větší kousky, které osolíme a opepříme. Zahřejeme si olej, po částech dáváme maso prudce opéct a pak ho vypneme. Na…
Hovězí maso osolte a opepřete. Na oleji zprudka opečte maso ze všech stran, aby se zatáhlo, pak je umístěte pečené v pekáči. Vložte stroužky česneku do dvou zářezu v…
Maso si naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, poklademe šunkou a cibulkou, můžeme přidat snítku rozmarýnu. Stočíme do závitku, posypeme moukou a orestujeme ze…
1. Hovězí rozklepeme na tenký plát, potřeme hořčicí, navrch položíme anglickou slaninu, klobásku a na proužky nakrájené okurky. Cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme i…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme zázvorem a poprášíme moukou.Opečeme z obou stran na oleji a naskládáme do pekáče, ve kterém jsme osmahli dorůžova hrubě…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm). Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy,přidáme bobkové listy a lístky tymiánu…
Nejprve nakrájíme slaninu na dlouhé pásky a prošpikujeme hovězí maso. Maso osolíme a opepříme ze všech stran. Do pekáče dáme 2 lžíce sádla, maso ze všech stran opečeme…
Špek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené …
Maso osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půl kolečka. Kapii nakrájejte na malé kousky.V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm opékejte. Dávejte pozor,…
Jako první orestujeme na oleji žampiony nakrájené na čtvrtky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Pozor, ať nerozvaříme. Po orestování odložíme stranou.Maso nakrájíme…
Orestujeme na oleji nakrájenou cibuli do světle hnědé barvy, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a mírně podlijeme vývarem nebo vodou. Můžeme použít tlakový hrnec,…
Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku. (Správně se maso špikuje špekem, ale my to máme rádi bez něj). Maso osolíme a opepříme. V hrnci…
Závitky z hovězího masa, plněné kysaným zelím a slaninou, dušené v masové šťávě. Jídlo, které bude ozdobou i na svátečním stole, stejně jako ozvláštní běžnou večeři.…
V rozpálené wok nebo jiné hluboké pánvi na oleji prudce orestujeme maso nakrájené na plátky velikosti soust, přidáme nasekaný zázvor a česnek, necháme rozvonět. Přidáme…
Maso nakrájíme na hranolky, prokapeme olejem, promícháme a do druhého dne necháme v lednici.Na rozehřátý olej vložíme nudličky (hranolky) masa a za stálého míchání…
Anglickou slaninu nakrájíme na drobno a dáme na pánev. Hovězí omyjeme a nakrájíme podle chuti. Maso klademe na spěněnou slaninu, pokořeníme (notně), osmahneme z obou…
Maso v celku osolíme a opepříme asi 1/2 hodiny předvaříme ( já předvářím v papiňáku). Mezitím orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli na sádle či oleji do zlatova.…
Chlazené maso hodíme cca na 1,5 - 2 hod do mrazáku, aby trochu ztuhlo. Líp se pak krájí.Velmi ostrým nožem krájíme na tenké plátky, ale pokuste se, aby všechny byly…
Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka).Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech…