Hrách s uzenou příchutí
Recept ještě nebyl hodnocenHrách provoněný uzeným vývarem a libečkem chutná skvěle. Stačí ho namočit přes noc a druhý den ochutit a uvařit. Na závěr ho zahustíme jíškou. Podávat ho můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrách provoněný uzeným vývarem a libečkem chutná skvěle. Stačí ho namočit přes noc a druhý den ochutit a uvařit. Na závěr ho zahustíme jíškou. Podávat ho můžeme…
Hrách přebereme a přes noc namočíme, druhý den jej uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme přebrané a spařené kroupy s kouskem másla. Smícháme opatrně dohromady, osolíme,…
Luštěniny uvaříme do měkka a smícháme. Přidáme na slanině osmaženou cibulku, česnek, koření a osolíme. Uzená stehýnka položíme na šoulet a v troubě krátce zapečeme.
Předvařený hrách si připravíme podle návodu na obalu. Osolíme až těsně před dovařením. Když je hrách měkký, slijeme vodu, odstavíme a necháme přikrytý, aby nevychladnul.…
Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a protlačíme skrz kolečko. Brambory nasypeme na plech, přidáme kabanos, nakrájený na kostičky, trochu soli, trochu oleje,…
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…
Díky naklíčení jsou hrách i čočka ještě zdravější a lépe stravitelné. Na přípravě není nic složitého, jen je třeba hlídat, aby luštěniny neoschly, ale ani nezůstaly stát…
Hrách necháme přes noc namáčet ve vodě a vodu vyměňujeme.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět.Spolu s hrachem přidáme koření…
Hrách zalijeme vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hod.Pěnu, která se při vaření tvoří odstraníme, ale hrách nemícháme.Za 2 hod. kdy už bude z hrachu řídká kaše, přidáme…
Cibuli a mrkev si nakrájíme nadrobno, cibulku usmažíme na oleji do sklovita, přidáme vločky, trochu je osmahneme, dáme rozdrobené droždí a mícháme až se rozpustí a začne…
Hrách namočíme přes noc do vody. Uzenou křížovou kost vložíme do hrnce, přidáme koření, česnek, polovinu brambory nakrájenou na drobno a zalijeme studenou vodou -…
Večer hrách namočíme a druhý den uvaříme v téže vodě doměkka. Voda při vaření musí být ve stejné rovině s hrachem. Uvařený hrách prolisujeme nebo umeleme, spojíme s…
Hrách několikrát řádně propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce a máčíme přes noc (též ve studené vodě).Druhý den vodu z hrnce slijeme, hrách zalijeme předem…
I když je tento popis poplatný speciální příležitosti, můžete si i vy tento postup v upravené podobě s menším množstvím surovin vyzkoušet. Tato oblíbená polévka vás…
Francouzská hrachová polévka s uzeným má díky přidané lámance z krup zajímavou chuť i texturu. Polévku můžete servírovat i ve sváteční den a ozdobit restovanou cibulkou…
V pestrém jídelníčku by měly být zastoupeny také luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Zeleninová směs je luštěnin opravdu plná, naleznete v ní hrách, čočku, ale…
Hrách přes noc namáčíme ve vodě, houby jen půl hodiny. Na másle rozpustíme kostky slaniny, přidáme maso a osmahneme. Přidáme dobře omytý hrách a houby. Smažíme na…
Hrách si přes noc namočíme, druhý den přilijeme vodu, uvaříme, měkký scedíme, necháme vychladnouta rozmixujeme ho na jemnou kaši. Sýr a česnek nastrouháme, přidáme k…
Hrách několikrát propláchneme a ve vodě necháme cca 12 hodin nabobtnat. Opláchnutá uzená žebra (použil jsem křížové kosti a kost od kotlety) dáme vařit, po hodině…
Pokud pro recept používáte houby shiitake, musí se minimálně dvě hodiny máčet ve vodě s trochou sojové omáčky Shoyu (stačí 1 lžička). Hrách vaříme společně s řasou v…
Den předem několikrát propláchneme kroupy a namočíme je do čisté vody. Hrách přebereme a namočíme zvlášť. Druhý den ke kroupám přidáme lžíci sádla, sůl a kmín a uvaříme…
Hrách přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka.Namočené kroupy také uvaříme . Na sádle dohněda orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou uzeninu a…
Hrách necháme nějakou dobu ve vodě (nejlépe přes noc), slijeme vodu, přilejeme novou a necháme vařit s novým kořením a bobkovým listem, dokuď hrách nezměkne. Na…