Pikantní líčka na houbách
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem si líčka naklepeme, potřeme utřeným česnekem, okořeníme, zakápneme olejem a necháme odležet v lednici. Chili papričky, nakrájené na malé kousky, restujeme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem si líčka naklepeme, potřeme utřeným česnekem, okořeníme, zakápneme olejem a necháme odležet v lednici. Chili papričky, nakrájené na malé kousky, restujeme na…
Uzené maso uvaříme doměkka, vývar scedíme a necháme prochladnout. Maso nakrájíme na kousky. Sušené houby vložíme do kastrůlku, zalijeme studenou vodou a necháme chvíli…
V papiňáku rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme cibulku a poté i maso nakrájené na kostičky zalité sójovou omáčkou. Podlijeme vodou (podle uvážení tak, aby bylo vše…
Vejce natvrdo vařená oloupu. Odložím.V kastrůlku roztopím přepuštěné máslo a zesklovatím na něm drobno pokrájenou cibuli. Přidám scezené houby, které jsem včera namočil.…
Nadrobno pokrájené cibule osmažíme dorůžova na sádle na pánvi, přidáme sušené hříbky (minimálně tři plné hrsti), drcený kmín a česnekovou sůl a prosmažíme, aby houby…
Stehýnkům na pár místech uděláme drobné zářezy, aby tam marináda mohla vniknout. Smícháme přísady na marinádu a přes noc v něm necháme stehýnka marinovat, pokud neusneme…
Ve větším hrnci namočíme na hodinu do 600 ml studené vody sušené hřiby. Po hodině uvedeme do varu. Přidáme koření, sůl, mletý pepř a na kostičky nakrájenou zeleninu.Dále…
Nakrájíme maso na kostky. Oloupeme cibuli a česnek. Na oleji ji orestujeme a přidáme namačkaný česnek. Zakápneme sójovou omáčkou, přidáme čajovou lžičku drceného kmínu…
Mleté maso vložím do větší mísy, přidáme prolisovaný česnek, koření, vejce, zelenou nasekanou nať z mladých cibulek, nakladánou zeleninu/na bramb.salát/ bez nálevu a …
Omyté rybí hlavy s novým kořením dejte do hrnce se studenou vodou, zvolna vařte asi 30 minut. Pak hlavy vyjměte a oberte maso. Hříbky namočte a uvařte doměkka. Očištěnou…
Vepřové srdíčko si opláchneme, odstraníme případné sraženiny a tuk a nakrájíme si ho na delší, tenčí nudličky. Slaninu nakrájíme na širší špalíčky, cibuli na půlměsíčky…
Rýži si předem namočíme (já máčím minimálně 12hod, ale lepší je 24hod), poté rýži scedíme. Hříbky si namočíme do vody. Na pánvi orestujeme šalotku a v hrnci cibuli. K…
Houbová polévka přinese do vaší kuchyně vůni lesa a připomene léto nebo prosluněný podzim. Tuto polévku zvládne i začátečník, jen mít ty správné suroviny! Stačí si je…
Slovo Balkán pochází z turečtiny, kde znamená pohoří. Tomuto zeměpisnému určení odpovídá i složení jejich kuchyně. Jedná se většinou o jídla jednoduchá a ze surovin,…
Hříbky namočíme na 30minut do studené vody. Ze špeku si nařežeme delší, úzké špalíčky a vložíme je na 20minut do mrazáku. Poté je vsuneme do kližky, do které jsme si…
Struciky cesnaku popucime alebo najemno nasekame a zmiesame s olejom, solou, paprikou a provensalskym korenim.Stehna umyjeme, vykostime a narezieme tak, aby sme dostali…
Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Do kastůlku dáme orestovat nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, osmahneme,…
Brambory si okrájíme, nakrájíme na kostičky, opereme. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme hříbky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uvaříme.Na lžíci másla…
Jak již sám název napovídá, v tomto receptu najdeme netradiční velikonoční nádivku. Je totiž bez masa, ale za to plná zeleniny a bylinek. Jejím základem jsou alespoň den…
V tomto kečupu rajčata nehledejte, najdete v něm ale hub, nejlépe směs lesních, ale jde to i z pěstovaných hub. Houbový kečup chutná k pečenému masu, ale můžete s ním…
Zvěřina je oblíbená díky své výrazné chuti i vůni. Jemná a šťavnatá bažantí prsa připravíme velmi snadno a můžeme je podávat s lahodnou hříbkovou smetanovou omáčkou a…
Marocký zaalouk je skvělý teplý i studený: Na jeho přípravu stačí jen lilek a rajčata, pikantní chuť a vůni Orientu zajistí správné koření
Jarní úklid volá! Vyčistěte troubu, mikrovlnku i zanesené hrnce bez chemie a skoro zadarmo
Karbanátky ze strouhané cukety a mletého měkkého salámu jsou vláčné a šťavnaté a lehce je zvládne i začátečník