Švestko-jablkový koláč kynutý
Recept ještě nebyl hodnocenKynuté těsto tentokrát bude základem pro dokonalý koláč na víkend. Nadýchané těsto zdobí kousky šťavnatých švestek a jablíček, které navíc doplňuje také drobenka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kynuté těsto tentokrát bude základem pro dokonalý koláč na víkend. Nadýchané těsto zdobí kousky šťavnatých švestek a jablíček, které navíc doplňuje také drobenka…
Na pomoučený vál dáme rozmrazené listové těsto, oba díly necháme na sobě a vyválíme plát široký 30 cm, dlouhý 37 cm. Na konci od sebe radýlkem odřízneme 3 pruhy široké 2…
Surimi necháme rozmrazit a nakrájíme na drobné kostičky, rovněž nakrájíme cibuli, jablko, (já krájím i se slupkou) a uvařenou zeleninu. Osolíme a opepříme dle chuti.…
Nejdříve zpracujeme těsto: přes jemné sítko prosejeme hladkou i polohrubou mouku a vařečkou lehce promícháme. Přidáme tuk, cukr, vodu a těsto rukou zpracujeme. Těsto…
Nejdříve zpracujeme těsto: přes jemné sítko prosejeme hladkou i polohrubou mouku a vařečkou lehce promícháme. Přidáme tuk, cukr, vodu a těsto rukou zpracujeme. Těsto…
Jablka nastrouháme i se slupkou nahrubo, přidáme k nim mouku, cukr, olej, vejce, sekané ořechy, jedlou sodu, kakao a skořici. Vše zpracujeme v kompaktní těsto, které pak…
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s vodou a ostatními surovinami vaříme do změknutí.Pokud chceme mít zavařeninu jemnější, můžeme jí ještě…
Ze surovin vypracujeme tužší těsto(možno zředit mlékem) a dáme na 1/2 hodiny do lednice. Oddělíme si 1/3 těsta, zbylé 2/3 natlačíme na plech asi 24x36 cm. Na těsto…
Do hrnce nalijeme pomerančovou i citrónovou šťávu, oba džusy, vodu a vše přivedeme k varu. Pro chuť můžeme přidat skořici.Jakmile směs začne vařit, ochutíme ji…
Bílek s cukrem ušleháme na tuhý sníh, zlehka vmícháme žloudek,mouku a pečeme na plechu předem vymazaném a moukou vysypaném. Upečený a vychladlý plát potřeme potřeme…
Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom a dobre premiešame. Pridáme vajcia, cukor a nahrubo postrúhané jablká ( nešúpeme ). Všetko spolu premiešame. Na panvici na…
Cestoviny uvaríme a scedíme. Odkvapkané premiešame s olejom.Cuketu a paradajku nakrájame na kolieska, jablko zbavíme jaderníka a narežeme na plátky, papriku na malé…
V míse promícháme změklé máslo, vejce, cukr a mléko. Mouku přesejeme a smícháme s kypřicím práškem a přidáme do mísy. Promícháme. Vznikne polotuhé těsto.Formu na koláč…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Těsto zabalíme do sáčku a dáme do lednice ztuhnout.Tvaroh ušleháme se žloutky, cukrem, pudinkem, mlékem nebo…
Máte rádi mák a rozinky? Pokud ano, vyzkoušejte tuto lahodnou buchtu. Díky jablkům je příjemně vláčná. O zvýraznění sladkosti se postarají rozinky, které dodávají i…
Křehkému závinu, který je plný jablek a rozinek, jde těžko odolat, hlavně na podzim, kdy je sklizeň jablek v plném proudu. Nezbývá jen, než se s chutí pustit do pečení,…
Vysoká cena originální Nutelly přiměla české hospodyňky k přemýšlení, čím lacinějším by se dala nahradit. A tak vznikly jí podobné pomazánky ze švestek, batátů, avokáda.…
Vzpomínáte na návštěvu u babičky, kde vás ihned ve dveřích omámila vůně čerstvě smažených koblížků? Připomeňte si tyto okamžiky s naším receptem, který je rychlý a…
Jablečný štrúdl podle tohoto srozumitelného a jednoduchého receptu zvládne upéct každý. I ten, kdo si netroufá na přípravu listového těsta. Štrúdl z tvarohového těsta je…
Sladké kapsičky z kynutého těsta, plněné náplní z jablek a brusinek, jsou tím pravým pohlazením pro naše chutě. Krásně vláčná chuťovka, vonící po skořici, potěší nejen…
S blížícím se podzimem přichází také ruku v ruce čas sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do různých moučníků. Skvělý jablečný koláč, s kakaovou polevou a oříšky…
Z jablečných moučníků se snad největší oblíbenosti těší jablečné záviny a štrúdly. Náplň do závinu můžete nakombinovat čistě dle vašich chutí, k jablíčkům můžete přidat…
Kachní prsa potřená marinádou z medu a sójové omáčky, opečená na pánvi, jsou hotová za 8 minut. Jako přílohu můžete zvolit silnější kolečka jablek, potřená medem a…
Kuřecí nudličky na kari se smetanovou omáčkou jsou takovou rychlovkou, když zrovna nemáte čas dlouze vyvařovat. Podávat je můžete s rýží, hranolkami či těstovinami. V…
Náš život s celiakií: Bezlepkové svatomartinské rohlíčky pro Áňu z těsta, které nemusí dlouho kynout
Zapečená plněná cuketa: Kvalitní mleté maso je základ, chuť dodají provensálské bylinky a česnek, výrazné aroma strouhaný sýr
Pita chléb: Kulinářský poklad z Blízkého východu pomůže vytvořit dokonalý gyros i kebab, jeho příprava je snadná