Medová kachna s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenPokud toužíte po krásně lesklé kůrčičce, omamné vůni a měkounkém kachním mase, naplňte kachnu jablky, švestkami a nezapomeňte na tymián. Maso během pečení potírejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud toužíte po krásně lesklé kůrčičce, omamné vůni a měkounkém kachním mase, naplňte kachnu jablky, švestkami a nezapomeňte na tymián. Maso během pečení potírejte…
Brambory nastrouhat nahrubo, ostatní na jemno.
Připravíme si mixovací nádobu (mixér, smoothie maker...). Jablka nakrájíme na menší kousky a vhodíme do nádoby.Přidáme nakrájenou mrkev, šťávu z 0,5 citronu, 10 g…
Jablka oloupeme,nastrouháme.Rohlíky nakrájíme na kostičky a přidáme k jablkům necháme chvíli stát aby rohlíky nasákly.Dále vmícháme zbytek ingrediencí.Vykrajujeme noky…
Veškeré suroviny na korpus zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na 30-60 min. do ledničky.Oloupeme jablka, pokrájíme je na malé kousíčky, vložíme do hrnce…
Suroviny na těsto v míse ručně prohněteme a vyklopíme na pomoučený vál. Těsto vypracujeme a odložíme asi na 15 minut do chladu. Poté těsto vyválíme na placku a…
Suroviny na těsto v míse ručně prohněteme a vyklopíme na pomoučený vál. Těsto vypracujeme a odložíme asi na 15 minut do chladu. Poté těsto vyválíme na placku a…
Mouku smícháme se solí, přidáme olej a přiléváme vodu. Těsto řádně prohněteme a utvoříme si 2-3 bochánky, které necháme 1/2 hodiny uležet. Mezítím si připravíme náplň z…
Do mísy nasypeme mouku, kokos (plnější lžíci kokosu dáme stranou) a cukry, vše promícháme, přidáme změklé máslo s vajíčkem a vypracujeme tvárné těsto, které necháme v…
Hledáte inspiraci na dobrý, ovocný koláč? Tento vám bude určitě chutnat. Tvoří ho nadýchané, piškotové těsto, spoustu vašeho oblíbeného ovoce a bohatá vrstva drobenky…
Malé sladké šátečky z listového těsta, plněné jablky, příjemně voní po skořici. Tato malá svačinka do ruky nadchne nejen děti, ale i dospělé, šátečky budou ze stolu…
Skvělá variace na bramborový salát v odlehčené verzi s cuketou. Pokud rádi zkoušíte nové věci a máte přebytek cuket, recept stojí za vyzkoušení. Nechte ho odležet, chutě…
Jablkový koláč se sněhem je variací na hraběnčiny řezy. Skvěle chutná čerstvý, ale i na druhý den, kdy se chutě hezky propojí. Příprava je trochu pracnější, ale…
Americký moučník je výborným dezertem pro všechny milovníky vláčných a mokrých buchet. Jablka v těstě se postarají o to, aby moučník nebyl suchý. Příprava je rychlá a…
Saláty z čerstvého zelí jsou super. Suroviny na ně jsou levné, dostupné po většinu roku, chuťově je lze přizpůsobit a zelí má navíc i zdravotní benefity. Příprava je…
Prakticky celým podzimem nás provází recepty s dýní a jablky. A v tomto tomu není jinak. Kombinace oranžové dýně a šťavnatých jablíček nám vydá chutný kompot. Ten…
Zdravá verze biskupského chlebíčku, do kterého můžete přimíchat, co máte rádi. Skvěle se v něm budou vyjímat například ořechy, sušené ovoce i čokoláda. Zemitá a osobitá…
Pečínka z husy je lahodné sváteční jídlo. Důležité je husu nasolit předem, získá tak při pečení skvělou chuť i křupavou kůžičku. Přestože je pečení dlouhé, na tuto…
Heru,žloutkya cukr utřeme. Přidáme mléko,mouku a prášek do pečiva uděláme těsto. Na spod plechu dáme půlku těsta a to dáme náplň nato jablka a sníh a nakonec…
Jablka rozkrojíme napůl a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na tenké plátky, které dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme šťávu z půlky citrónu. Necháme přejít varem. Jablka…
Mrkev, cibuli i brambory očistíme. Mrkev nakrájíme na tenčí plátky, brambory a cibuli na kostky. Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Jablko oloupeme a…
Mouku smícháme s cukrem a špetkou soli. Přidáme ztuhlé máslo nakrájené na kostičky a rukama rychle zpracujeme drobenku. Pak přidáme žloutek a lžíci vody a rychle…
Jablka horizontálně rozřízneme, abychom viděli hvězdičky jádřince. Lžičkou vydlabeme jádřinec (ten vyhodíme) a potom po kouskách zbytek dužiny, aby vznikla mistička s 0…
Tento výborný vláčný moučník zvládne připravit i úplný začátečník, a to během chvilky. V těstě jsou skvěle zkombinované chutě jablek, kakaa a ořechů. Navíc krásně voní…
Květák v sýrové strouhance překvapí i gurmány. Díky pečení v troubě je nádherně křupavý a chuťově výrazný sýr mu dodá šmrnc
Propadněte studeným polévkám: Naučíme vás slavné gazpacho i bulharský tarator
Jídelní rozmary slavných: Herec Robin Williams alias Táta v sukni ujížděl na donutech a neodpustil si hovězí na zelenině